Lauantai 21.10.2017

Orgasmi synnytyksen aikana, totta vai tarua?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2012 14:25

Toiset sanovat, että se on kehon luonnollinen reaktio. Toiset ovat sitä mieltä, että taas kasataan lisäpaineita naisen harteille: eikö ihan tavallinen synnytys riitä? Sitten on vielä niitä, joiden mielestä koko ajatus orgastisesta synnytyksestä on kiero ja puistattava.

Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Christine Northrup kertoo amerikkalaisessa televisiodokumentissa Orgasmic Birth, että synnytyksen aikainen orgasmi syntyy synnytykseen liittyvien hormonaalisten muutosten seurauksena.

- Kun vauva matkaa synnytyskanavaa pitkin, se stimuloi samoja alueita kuin penis yhdynnän aikana. Synnytyksen aikana nainen on lisäksi melkoisessa hormonimyrskyssä, kun prolaktiini, oksitosiini ja betaendorfiinit jylläävät, Northrup selittää.

New York Timesin julkaisema, orgastisesta synnytyksestä kertova artikkeli sai kirjavan vastaanoton. Jotkut paljastavat itse saaneensa orgasmin synnytyksessä. Nell kirjoittaa:

- Ei, se ei ole lainkaan naurettavaa, sillä meitä orgasmin kokeneita oikeasti on. Asia vain on niin nolostuttava, että emme koskaan kerro siitä kenellekään. On todella helpottavaa kuulla, että en ole ainoa, jolle on käynyt näin.

Joidenkin mielestä synnytys on niin kivulias kokemus, että orgasmin liittäminen siihen on aivan mahdoton ajatus:

- Seuraavaksi meitä tietenkin käsketään saamaan orgasmeja juurihoidon aikana, Elizabeth heittää.

Sitten on niitä, joiden mielestä synnytyksen ja orgasmin liittäminen toisiinsa on epäsopivaa ja likaista; se tahraa tapahtuman, jonka pitäisi olla puhdas ja viaton uuden elämän ihme.

Lue lisää luomusynnytyksestä täällä. Lääkkeettömästä kivunlievityksestä lisää täällä. Lääkkeellisestä kivunlievityksestä lisää täällä.

Luonnollisen synnytyksen puolestapuhuja Sheila Kitzinger kertoo tavanneensa satoja naisia, jotka ovat saaneet orgasmin synnytyksen aikana. Daily Mail –lehden haastattelussa hän kuitenkin varoittaa, että orgasmista synnytyksessä ei missään nimessä pitäisi tehdä jotain, johon kaikkien naisten olisi pyrittävä.

- Orgasmi on synnytyksen sivuvaikutus, ei päämäärä. Emme halua naisten alkavan ajatella, että he ovat jotenkin epäonnistuneet tehtävässään, jos orgasmia ei tule, hän sanoo.

Luonnollisesta synnytyksestä kirjan kirjoittanut Laura Shanley yrittää Huffington Post –verkkolehden jutussa saada ihmiset pohtimaan, mikä ylipäätään on luonnollista synnytyksessä ja mikä ei.

Normaalina synnytyksenä on totuttu pitämään tilannetta, jossa nainen makaa kliinisessä sairaalahuoneessa kirkkaiden valojen alla ja ympärillä häärää joukko tuntemattomia ihmisiä. Ei niin kovin luonnollista, kun asiaa ajatellaan tarkemmin.

Shanley muistuttaa myös, että orgasmi on luonnon voimakas kivunlievittäjä.

- Orgasmi on 22 kertaa tehokkaampi kuin purkista otettu rauhoittava lääke.  Synnytystä helpottaa myös se, että kiihottuneena naisen vagina voi laajeta peräti 5 senttiä, hän sanoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit