Keskiviikko 22.5.2019

Putouksesta tuli valtava tv-hitti - Ylen kisa floppasi

Luotu: 
27.2.2012 11:29
Päivitetty: 
27.2.2012 11:46
  • Kuva: MTV3
    Kuva
    Putouksen voittanut sketsihahmo. Arkistokuva lauantailta.

Vuoden sketsihahmoa hakenut MTV3:n Putous-ohjelma repeäisi rankat katsojaluvut finaalihuipennuksessa viime lauantaina. Illalla parhaaseen katseluaikaan esitetty ohjelma keräsi tv-ruudun ääreen keskimäärin 1 347 000 katsojaa, kerrotaan mittauksia tekevästä Finnpanelista Uudelle Suomelle.

- Kyllä tällä vuoden katsotuimpiin varmaan pääsee, johtaja Jouni Talonen Finnpanelista sanoo.

Myös edellisenä viikonloppuna Putous ylitti miljoonan rajan. Tuolloin ratkesi se, että loppukilpailuun ylsivät Aku Hirviniemen esittämä Usko Eevertti Luttinen ja Armi Toivasen Leena Hefner o.s. Herppeenluoma. Jälkimmäinen selvisi toissapäivänä voittajaksi.

Yleisradion TV2:lla heti Putouksen jälkeen esitetty Uuden Musiikin Kilpailu UMK sai puolestaan keskimäärin 452 000 katsojaa. Luku on sama kuin esimerkiksi tammikuisena sunnuntaina TV2:lla näytetyllä naisten ampumahiihtokisalla ja vain vähän yli puolet saman kanavan Suomen Urheilugaala -lähetyksestä tammikuun puolivälissä. Jopa Tartu Mikkiin sai tammikuussa enemmän katsojia kuin nyt euroviisukarsintana toiminut UMK.

Pernilla Karlssonin voittoon päättynyt uudenlainen laulukilpailu oli siis katsojamäärältään vaatimaton. Tästä huolimatta Yleisradio kertoi UMK-luvusta tiedotteessaan positiiviseen sävyyn näin: "Yle TV2:n lähetyksellä katsojia oli parhaimmillaan lähes 550 000. Finaalia on katsottu paljon myös maamme rajojen ulkopuolella maailmanlaajuisen nettistreamin ansiosta".

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vierailija

Eivät ne kaupallisetkaan kanavat ilmaisia ole, keräävät vain rahansa ovalammin, niin, että kaikki eivät edes huomaa...niistäkin joutuu maksamaan, vaikka TV:tä ei omistakaan.

Smerd

Maikkarin pitää tehdä mahdollisimman kiinnostavaa ohjelmaa koska tavoitteena ovat isot katsojaluvut (yleisön suosio).

Ylellä puolestaan heikompi menestys, koska siellä on tavoitteena ruotsinkielisten paremmuuden ja älyn korostaminen, sivutavoitteina rauha ja tiedostavuus. Näin katsojaluvut jäävät väkisinkin pienemmiksi, koska suuri osa yleisöstä ei jaksa "poliittista" agendaa.

Luomansuu

Uutiset ovat aina kertaluokkaa parempia ja objektiivisempia kuin YLE:n puolella. Lisäksi hyviä mm. Strömsö. Tiistaina on klo 22 tanskalainen sarja 'Livvakterne' alansa parhaimmistoa, ja ehkä keväällä jatkuu toinen tanskalainen 'Borgen'. FST5:n ohjelmatarjonta parantui viime syksynä olennaisesti, kun loppuiltaan tuli SVT world ohjelmaa. Perjantaina klo 21 on ollut hyvää viihdeohjelmaa, aiemmin 'Obladii'-musiikkivisa ja viime viikkoon saakka mainio matkailuvisailusarja "På Spåret". Nyt valitettavasti lässähti, viime perjantaina alkoi uusi sarja, tavanomainen studiokisailu paahtoleivän heittelyineen - paska juttu, kuin joku Neloskanavan hömppä.

Nemo2

FST:n lähetyksiä ei pidä leikata, FST lähettää monia laadukkaita ja katsomisen arvoisia Ruotsin TV:n sarjoja, elokuvia ja muita ohjelmia. Olisi menetys jos ne jäisi näkemättä Suomessa, hömppää tulee jo tarpeeksi.

Tällä ei ole mitään tekemistä kielipolitiikan kanssa, lähettäväthän suomenkielisetkin kanavat englanninkielistä ohjelmaa.

Vyötiäinen

Eikö muissa maissa kuin Ruotsissa osata tehdä ohjelmia?

Ruotsi on vain yksi maa yli 200:n joukossa. Ei yhdelle vieraalle maalle tarvitse pyhittää omaa kanavaa.

Muuten YLE joutuu perustamaan yli 200 uutta kanavaa veronmaksajien rahoilla.

Tietyiltä suomenmaalaisilta katoaa aina logiikka ja suhteellisuudentaju, kun Ruotsista on kysymys.

Nemo2

Minusta on hyvä että Yle näyttää vähemmän hömppää ja sirkushuveja, voisi vielä vähentää.

Hömpän voi mielihyvin jättää Neloselle ja MTV3:lle.

Yritin lauantaina katsoa Putousta, koska sen piti olla niin suosittu, mutta en pystynyt katsomaan sitä kohellusta viittä minuuttia kauempaa.

Phil Decker

Tänäänkin katsottava ohjelma tulee Ylen kanavilta.
Minä myös katsoin osan yhdestä jaksosta Putousta ja siinä oli kieltämättä aineksia yhteen puolen tunnin ohjelmaan. Ei enempään.
Kotimainen viihde on nykyään tällaista. Kaikki tehdään halvalla ja nopeasti. Lopputuloksesta päätellen ilman käsikirjoitusta, improvisaatio pohjalta, ilman harjoituksia ja ohjausta.

ikiporo

...1000000 kärpästä olla väärässä?

Ylen ohjelmat ovat mielestäni kokonaisuutena tasokkaita, vaikka tämän Uuden musiikin kilpailun kaltaiset rimanalitukset keskiarvoa pudottavatkin.

ernoh

Päätin nyt katsoa tämän viiheisen jakson. Kesti noin 10 minuuttia, niin oli pakko vaihtaa kanavaa - ihan minne vain. Ei naurattanut yhtään, vaan alkoi pikemminkin tuntua jotenkin kiusalliselta. Tuntuvat nämä "viihde"ohjelmat olevan suunnattuja etupäässä vajaaälyisille.

puutarhamies

Taas tuli uusi pohjanoteeraus Euroviisuehdokkaamme valinnassa. Koko kilpailu oli heikkotasoinen.

Hidas yksinkertainen ruotsalainen valssi olisi vaatinut edes jonkinlaista soundia laulajan äänessä ja jotain muuta kuin rantalaiturisovituksen. Lavasteet olivat hyvät.

Permilla ei varmasti pääse edes toiselle kierrokselle. Ei pitäisi päästä edes ensimmäiselle.

Vyötiäinen

Minua huvitti lehtiotsikko, joka julisti kansan valinneen ruotsinkielisen laulun voittajaksi!

Jos ohjelmaa katsoo alle 10% kansasta, niin äänestäjiä on ehkä ollut noin 1% kansasta.

Eli otsikko oli erittäin liioiteltu ja tuskin sattumalta....

semi

Kuten uuden musiikin kilpailu, onko tuo euroviisu kilpailu nyt kovin uusi? Annan yleisradiolle halvan neuvon, joka on halvempi kuin maksaa näille nimenkeksijöille "uuden musiikin" antakaa potkut takamuksille ja heittäkää jorpakkoon talosta. Minulta saa 2eurolla nimen "uutta musiikkia eurooppaan vanhaan hyväksi totuttuun tapaan suomalaisen neidon povesta" tämä oli ilmainen näyte. Kaikki nimet ovat takuuvarmasti halvempia kuin edellisen nimen keksijöiden taksat

Jopo kulkee

... ihme, että maassa on kaikki asiat ihan per***llään.

Jospa kansalaisemme edes joskus katsoisivat asia ohjelmia tämän hömpän sijaan, niin tietäisivät mihin tämä maa on menossa kovaa vauhtia.

No pitihän sen Pääministerimme kehua jotain hahmoa. Tämä kertoo tämän herran ajatus maailmasta todella paljon.

karjala

on hyvä ettei putouksen finaali ollut samaan aikaan, kun presidentinvaalinfinaali. rohkenen väittää, että putouksella olisi ollut enemmän katsojia.
miksi joudun maksamaan tv luvan?
en seurannut tätä UMK lähetystä, ( eik se viittaa EVR:ään tai EVIRA:aan) no EVVK kuitenkaan.

usjussi

Katsoin kerran ja typerryin tyystin. Näinkö alas suomalainen tv-viihde on mennyt tai sitten katsojat. Ikävä tulee älyllisiä tv-sketsejä, iltalypsyjä, Speden juttuja, Loireja ym. älykkäitä. Ala-arvoisin koskaan katsomani, mutta samantasoisia näyttää olevan kaikilla kaupallisilla kanavilla ostetuin formaatein.

space

nyt viimeistään YLE voisi tajuta että Euroviisuja pitää kutsua Euroviisuiksi. Sillä nimellä on mainetta, toisin kuin jollain itse keksityllä Uuden Musiikin Kilpailulla. Porukka luulee että se on joku indie-hömpötyskilpailu.