Maanantai 23.10.2017

Poikkeuksellinen ilmoitus yrittäjältä – Karjalainen: ”Jossain menee bisneksen raja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.4.2012 17:53

Joensuulainen Rakennuspalvelu PPJ ei aio osallistua "millään tavalla" legendaarisen paikallisravintola Wanhan Jokelan rakennuksen purkutöihin, kertoo Karjalainen.

Yrittäjälle poikkeuksellinen ilmoitus bisneksestä kieltäytymisestä julkaistiin tänään Karjalaisen etusivulla.

Ilmoituksessa Pohjois-Karjalassa toimiva rakennusten purkamiseen erikoistunut yritys ilmoittaa tukensa Wanhan Jokelan rakennuksen säilyttämisen puolesta.

- Se oli enemmänkin kannanotto kuin mainos. Kotikaupungin kulttuurielämän puolesta se tehtiin. Jossain menee bisneksen ja kulttuurin välinen raja ja se on tässä, Rakennuspalvelu PPJ:n hallituksen puheenjohtaja Petri Hynninen kertoo Karjalaisen lehtihaastattelussa.
Joensuun kuuluisa Wanha Jokela on keskikaupungilla sijaitseva vanha ravintola. Jokelan kiinteistö on haluttu purkaa ja sen tilalle on kaavailtu uudisrakennusta.

Purkuyrittäjä valittelee Karjalaiselle Joensuun vanhojen rakennusten häviämistä katukuvasta.

- Joensuussa on purettu paljon vanhaa, mitä ei olisi ehkä pitänyt tehdä. Jokelan purkamiseen on syntynyt ehdottomasti kielteinen kanta, kun olemme asiaa seuranneet, Hynninen sanoo.

Lue yrittäjän ilmoitus Karjalaisessa ja lisää Wanhan Jokelan purkamisesta Karjalaisesta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jussi Airaksinen
Jussi Airaksinen
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

semi

Purkanut 1800 luvun alusta olevaa kattoa, siellä oli upeita kattomaalauksia ja sanottiin että skrappaa pois. En skarapannut vaan nostin hitonmoisn älämölön ja onneksi firma oli niin hieno että kuunteli ja vain uhkaili potkimisella. Lopulta sinne tuli välikatto joka suojasi vanhat hienot kattomaalaukset.

Ehkä ne ovat jonkin höpö hopö maalauksia mutta minusta ne olivat silti hienoja.

semi

Aikoinaan Tukholman vanhan kaupungin mutta kaupunkilaisten sisu voitti silloin onneksi! Voi vain miettiä mitä Tukholma olisi menettänyt silloin?

Senkin päätöksen oli tehnyt silloiset politiikot jotka ovat kadonneet historiaan meidän kaikkien onneksi. Mutta ei pitäisi unohtaa, koska virheet olisivat olleet aivan hirmuiset. Hitleriin verrattuna ei ihmishenkiä mutta historia olisi kadonnut, Helsinki on jo suurelta osin tehnyt tuhoamistyön ja kukaan ei tuomitse koska kukaan ei muista.

Kunhan elävät uudistajina kirjoissa, nyky Helsingin uudistajina. Paskat, sanon minä, he olivat idiootteja. Mutta kuten Lahden hiihtomuseo ei muistele suomen suurta hetkeä eli Lahden douping kisoja, silloin voi kysyä mikä hiton hiihto museö. Valehtelevia ja historian unohtavia luusereita, pahatkin asiat kuuluvat historiaan ja niitä pitää muistaa. Niin pahaa kuin se voi tehdä sielulle. Koska se on historiaa ja kuuluu osana elettyä elämää. Sellaisena kuin se tapahtuu ja tuskineen ja kärsimykseneen ja iloineen. Mutta kun se on tapahtunut on se vain otettava vastaan sellaisenaan kuin se on. SE on museoiden tarkoitus.

Vm1952

Kun kansanvalitut ovat työssään muuttuneet idiooteiksi, ja liukuhihnalla hyväksyvät historiallisten, tai muuten vaan kauniitten rakennuksien tuhoamisen, niin tämä Joensuulaisen yrittäjän kannanotto on enemmän kuin tervetullut. Olenkin ihmetellyt miltä näitten rakennusliikketten työntekijöiltä tuntuu, kun tekevät työtä joka on vastoin yleistä mielipidettä.
Muistelen kun Turussa kesken "Kulttuurivuoden" purettiin yksi Turun kauneimmista taloista, se sininen. Samaan aikaan aloitettiin Turun historiaan kuuluvan alueen tuhoaminen kun entisestä telakkaalueesta ruvettiin muokkaamaan uutta sairaan tiheästi suunniteltua "arvoaluetta".
Ihmettelen vaan minkälaiset ihmiset ovat äskettäin äänestäneet Turkua Suomen toiseksi parhaaksi kaupungiksi? Jo 60-luvulla laulettiin virkamiehistä että " we elect them again and again ".
Niin, ja tämä yrittäjä Joensuusta on erittäin tervetullut Turkuun.