Lauantai 25.5.2019

Outo Urho-juhla tulee 300 asukkaan Finlandiin – ”1000 ihmistä sulkee maantien”

Luotu: 
9.3.2016 18:32
|

Pian on jälleen aika juhlistaa ”Pyhän Urhon päivää” Yhdysvaltain Minnesotassa, muistuttaa Duluth News Tribune -lehti. Suomalaisia sukujuuriaan kunnioittavien yhdysvaltalaisten juhlaa vietetään ensi viikonloppuna pienessä Finlandin kaupungissa Minnesotassa. Kyseessä on jo 41. kerta, kun festivaali järjestetään.

Duluth News Tribune kertoo, että tapahtuma on vuosien mittaan paisunut niin, että sitä vietetään yleisesti niiden yhdysvaltalaisten kesken, joilla on suomalaisia sukujuuria.

Järjestäjiin kuuluva Honor Schauland kertoo lehdelle, että pieni 300 asukkaan Finland-kaupunki kokee mullistuksen Pyhän Urhon päivänä. Duluth News Tribune kertoo, että Urhon päivän paraati on ainoa koko Minnesotan osavaltiossa, joka sulkee maantien.

– Se on aika uskomatonta. Finland on hyvin pieni kaupunki, noin 300 asukasta. Mutta Pyhän Urhon päivänä kello 11:30:een mennessä siellä on ainakin tuhat ihmistä [Minnesotan] valtatiellä 1, Schauland kertoo.

Urhon päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa missikisa, jossa miehet pukeutuvat naisiksi.

Urho-myytti syntyi 1950-luvulla Minnesotassa versiona irlantilaisten Pyhän Patrikin päivästä. Tarinan mukaan Urho pelasti Suomen viinitarhat heinäsirkoilta tai joissain versioissa sammakoilta. Eläimet terrorisoivat tarhoja syömällä viinirypäleet. Urho hääti heinäsirkat huutamalla: "Heinäsirkka, heinäsirkka, mene täältä hiiteen!". 

Paikat: 
Jaa artikkeli: