Lauantai 23.2.2019

Tästä syystä miehet haluavat vaalean naisen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2008 09:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Johnny Deppiä veikataan Oscar ehdokkaaksi.

Uusi tutkimus on selvittänyt, miksi naiset suosivat tummia miehiä ja miehet vaaleita naisia, kertoo brittilehti Daily Mail.

Toronton yliopistossa Kanadassa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset valitsevat tummia miehiä, koska tumma hiusten- ja ihonväri liitetään seksiin, viriiliyteen, salaperäisyyteen ja vaaraan. Esimerkiksi näyttelijät Johnny Depp ja Colin Farrell miellyttävät naisia.

Miehet puolestaan suosivat sekä hiuksiltaan että iholtaan vaaleita naisia kuten näyttelijätär Nicole Kidmania ja laulajatar Kylie Minoguea, koska liittävät heidät viattomuuteen, puhtauteen, vaatimattomuuteen, neitseellisyyteen, haavoittuvuuteen ja hyvyyteen.

Tutkimusaineistona käytettiin 2000:a mainosvalokuvaa. Tohtori Shyon Baumannin mukaan esteettisyys liitetään moraalisiin ominaisuuksiin. Tummia naisia pidetään seksuaalisempina ja vaarallisempina kuin vaaleita.

Tutkituissa kuvissa tummat naiset olivat todennäköisemmin pukeutuneet paljastavammin kuin vaaleat naiset. Vaaleat naiset taas esitettiin useammin konservatiivisesti pukeutuneina ja ystävällisinä.

Baumannin mukaan ne miehet, jotka pitävät enemmän tummista naisista, pitävät enemmän myös vaaran tunteesta. Baumannin mukaan vaaleista naisista pidetään kuitenkin enemmän, koska he edustavat sellaista käytöstä, jota pidetään naiselle sopivana. Baumannin mukaan mieltymykset vaaleuteen ja tummuuteen ovat syvälle juurtuneiden, kulttuuristen arvojen ilmentymiä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

domino

EN menisi kyllä allekirjoittamaan hiusväriin perustuvia luonneanalyysejä, mutta mielleyhtymät ja lähtökohdat näille ovat kyllä aina samanlaiset, ainakin minulla. Kyllä se sitten puhumalla selviää onko ilkeä vai kiltti. Kiltti nainen on paljon mukavampi ja hänelle on silloin helpompi olla mukava. Jos kilpailutilanne jatkuisi työn lisäksi kotona, olisi se aika stressaavaa.

Erkki Lampén

Monet naiset kiukustuvat jos mies sanoo haluavansa kiltin naisen, ikään kuin kiltteys jotenkin sulkisi pois tasa-arvon tai terveen itsetunnon. He kokevat kiltteyden olevan este naisen tasa-arvon etenemiselle. Kiltteys on politisoitu.

Todellisuudessahan useimmat ihmiset sukupuolesta riippumatta haluavat kiltin puolison jolla on kuitenkin luonnetta. Vaikka monia naisia varsinkin nuorempana kiehtoo vaarallinen renttu, he toivovat, että vaarallisuus kohdistuu muuhun maailmaan, ei naiseen itseensä. "Minulle renttu on kiltti ja hänen hurjuutensa suojelee minua, koska rakkauteni pelastaa meidät molemmat", tuntuvat ajattelevan ne lukuisat naiset, jotka lähettävät kosintakirjeitä vankilassa istuville murhaajille.

Mutta miten vaaleus ja tummuus tähän liittyvät, on toinen juttu, jonka pohtiminen voi johdattaa poliittisesti epäkorrekteille poluille.

Veijo Meri puolestaan heitti joskus, että amerikkalaisessa mielikuvastossa blondi on viettelijä ja brunetti turvallinen puoliso, koska juutalaiset ovat luoneet amerikkalaisen populaarikulttuurin.

Lotus123

On tainnut noitten tutkijoitten päät olla täynnä kusta kun on tollasen tutkimuksen menny tekemään. Siis ei varmaan tarvi ees mennä sanomaan että toi väite on on ihan huuhaata, että tummat miehet on pidettyjä ja vaaleat naiset. Tää on taas sitä helvetinmoista luokittelua ku ihmisten pitää aina ahtaa joka asia johki ahtaaseen luokkaan ja tehä tälläsiä hämäriä sääntöjä ja yleistyksiä sen takia ku ei voi hyväksyä että on monenlaista kauneutta ja kaikkea ei tarvi VALITA. Ja tommoset huuhaa tutkimukset on tietenki aivan järjettömiä, ja nyt saatte kuulla ihan yksinkertasen totuuden johon EI TARVITA MITÄÄN HELVETINMOISIA TUTKIMUKSEA, ku tän sanoo ihan järkiki: VASTAKOHDAT VIEHÄTTÄVÄT JA ETSIVÄT TOISIAAN. Yleensä tummat näkevät vaaleat, ja vaaleat näkevät tummat. Sen takia vaaleat ovat näennäisesti halutumpia, koska etelässä, jossa kaikki ovat tummia, pitävät vaaleita eksoottisina. Ja suurin osa maailman ihmisistähän onkin tummia. Sen sijaan tummat täällä Pohjoisessa ovat huomattavasti suoositumpia ja halutumpia kuin vaaleat. HUOM! Etelän TUMMAT NAISET EIVÄT TODELLAKAAN KATSELE TUMMIA MIEHIÄ, VAAN OVAT MIELTYNEET POHJOISEN VAALEISIIN MIEHIIN. Tuo tutkimus oli todella puolueellinen ja typerä, jonka lähtökohtana on se yleistys ja oletus, että tummat miehet ja vaaleat naiset ovat suositumpia. PASKAPUHETTA. tUTKIMUKSESSA EI OLLENKAAN OTETTU HUOMIOON muitten kuin tutkijoitten oma mielipide ja rajoittunut näkemyksensä. Itse pidän huomattavasti enemmän vaaleista miehistä, tummia en vilkaisekkaan, sori nyt vaan. Niin ja sitä paitsi toi väite että vaaleat pukeutuu fiksummin ja tummat paljastavammin, on täyttä PASKAPUHETTA!!! mihinkäs yhtäkkiä unohtuikaan blondien huono maine? eikö se yhtäkkiä olekaan niin että brunetit ovat järkeviä ja pukeutuvat hillitysti ja blondit paljastaviin puseroihin ja lyhyisiin minimekkoihin? Ja eivätkö tutkijat tulleet ajatelleeksi, että lämpimissä etelän maissa on tuskin suotuisaa ja järkevää pukeutua paksuihin vällyihin kun helle on niin painostava? Ja vielä tuosta vaaleiden suosiosta, heitä pidetään helppona seurana ja helposti huijattavina, siinä vielä yksi syy heidän "suosioonsa". Tietenkin tummat miehet voivat pitää vaaleita suosiossa, koska OVAT ITSE KARSKIMMAN OLOISIA JA KAIPAAVAT VASTAPAINOKSI PEHMEYTTÄ. VAALEAT MIEHET TAAS KAIPAAVAT TUMMUUTTA JA TULISUUTTA.

Lotus123

haluavatkohan suomalaiset vähän pönkittää tunnetusti huonoa itsetuntoaan? Tuo otsikko "Tästä syystä miehet haluavat vaalean naisen", antaa ymmärtää, että miehet ovat aina yksinomaan pitäneet vaaleista naisista kautta historian aina tähän päivään saakka ja että näin muka tulisi aina olemaan. Eiväthän sentään vaaleat kaunottaremme suinkaan tunne itseään kalpeaksi tummien tulisten rinnalla? Ja kertoohan sekin jotain, että aina tummat missit äänestetään voittajiksi sekä Suomessa että maailmalla ja tummat mallitkin ovat suurimpia menestyjiä, kuten Tyra, Janice jane.

Lotus123

kun tutkimus on kerran Amerikassa tehty, niin olisihan se epäoikeudenmukaista Marilyniä kohtaan antaa tummille tietä, vaikkeihän se Marilynkään mikään aito blondi ollut.

Gesär

Tämä ei päde pelkästään hiusten- vaan myös ihonväriin. Esim. Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Thaimaassa, Filippiineillä ja luultavasti muuallakin Aasiassa paikallisilla vaaleaihoisilla on tummaihoisempia suurempi status. Kysymys kuuluu: ovatko vaaleaihoisia suosivat ihmiset rasisteja?

Jos ovat, mitä vähemmistövaltuutettu Suurpää ja valtakunnansyyttäjä Illman ovat ajatelleet tehdä näiltä alueilta Suomeen tulevien ihmisten rasististen käsitysten kitkemiseksi?

Jos tämä kaikkialla kolmannessa maailmassa ja myös teollisuusmaissa ilmenevä vaaleaihoisten suosiminen ei ole rasismia, vaan syvälle juurtuneiden, kulttuurillisten arvojen ilmentymää, miksi suomalaisten ei sallita ilmentää omia syvälle juurtuneita kulttuurillisia arvojaan? Miksei Viivi Avellan saa tykätä "arjalaishenkisistä miehistä"? Miksi, vastoin hänen omia syvälle juurtuneita, kulttuurillisia arvojaan hänen pitäisi tykätä (edelleen omien sanojensa mukaan) "mokkakikkeleistä ja muista tämmösistä etelän hetelmistä".

Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa, kuinka tietyntyyppisen etnisen profiilin omaavilla ihmisillä ei ole oikeutta omiin mieltymyksiin.

Liike

En tiedä, voiko sitä pitää vaaleiden naisten ihailemisena, mutta yksi vanhojen egyptiläisten maalausten säännönmukaisuuksista on, että miehet on kuvattu iholtaan punertavanruskeina, naiset hyvin vaaleina.

Aika luontevalta selitykseltä vaikuttaisi, että naiset ovat tehneet sielläkin enemmän sisätöitä kuin miehet, ja ovat siksi todellisuudessa olleet iholtaan vaaleampia. Samoin kuin maanviljelyskulttuurin aikana Euroopassakin.

Eri hiusten värien suosimiseen ei taida löytyä yhtä luonnollista selitystä. Uskottavimmalta vaikuttaa Lotuksen yllä esittämä ajatus, että vaaleahiuksiset ovat etelässä harvinaisuutensa vuoksi suositumpia.

Gesär

Varakkaat miehet kaikkialla maailmassa (erityisesti kolmannessa maailmassa) suosivat vaaleahipiäisiä naisia. Näin ollen heidän lapsensakin ovat keskimääräistä vaaleampia, olettaen että nuo varakkaat miehet ovat omalta ihonväriltään maan keskitasoa.

Tämä tarkoittaa, että vaikka aloitettaisiin tasatilanteesta, jossa eriväriset jakaantuvat tasan eri yhteiskuntaluokkiin, lopulta päädytään kuitenkin siihen tilanteeseen, että vaaleaihoiset ihmiset ovat keskimääräistä varakkaampia, ja muodostavat yhteiskunnan yläluokan.

Kysymys kuuluu, pitääkö yhteiskunnan vastustaa tätä "syvälle juurtuneiden, kulttuurillisten arvojen ilmentymää"? Pitääkö verovaroin luoda ohjelmia ja organisaatioita tietyn etnisen profiilin omaavien ihmisten syyllistämiseen, kuten länsimaissa nykyään tehdään?

Älkää syyttäkö minua, syyttäkää noita Pahoja Rasisteja™, jotka tykkäävät vaaleaihoisista naisista. Minä tykkään kaikenlaisista naisista. Valitettavasti nuo Pahat Rasistit™ näyttävät muodostavan enemmistön maapallon miehistä.

Gesär

"Joka tapauksessa evoluutio on karsimassa blondit pois."

Pois karsiutuminen johtuu siitä, että :
1) blondit ovat keskittyneet maantieteellisesti rajalliselle alueelle, ja tuolla alueella synnytetään vähemmän lapsia kuin maailmassa keskimäärin

2) blondien asuttamilla alueilla ei pidetä omaa kulttuuria arvossa, vaan sallitaan rajaton maahanmutto

Eli kyse ei ole varsinaisesta blondien heikkoudesta, ellei sitten ole niin, että vaaleahiuksisilla on myös nuo kaksi ylempää kohtaa aikaansaava itsetuhogeeni.

Itse en usko tuohon 200 vuoden aikatauluun - 2000 vuotta lienee lähempänä totuutta. Toisaalta täytyy sanoa, että quislingpuolueen johtajan Suomeen kaipaamat kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa nopeuttaisivat suuresti asioiden kehitystä. Tummatukkaisina ja -hipiäisinä meillä ei olisi tarvetta rasisminvastaisille ohjelmille, joten säästäisimme verorahoissa. Seppo Lehtokin pääsisi pois vankilasta.

Dr. Schmidt

Gesär on periaatteessa oikeassa siinä, että tukanväriin saatta kytkeytyä henkisiä ominaisuuksia.

Sukusolujen mudoostuessa meioosin kautta kromosimien määrä puolitetaan, jotta niiden yhtyessä palattaisiin normaalimäärään.

Sukusolun syntyessä meioosissa eli reduktiojakautumisessa otetaan puolet kromosomeista. Ei keskeltä tasan poikki, vaan osa toiselta ja osa toiselta puolelta. Sattuma ratkaisee.

Tällöin geenit, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan, todennäköisimmin joutuvat samaan sukusoluun.

Esim. japanailaisia akita inu -taistelukoiria on kolmea värityyppiä, ja tiedetään kokemusperäisesti, että aggressiivisuus ja dominoivuus kytekytyvät turkin väriin, niin hullulta, kuin se tuntuukin. Selitys on edellä. Eri asioihin vaikuttavat geenit ovat lähellä toisiaan, ja todennäköisyys niiden päästä samaan sukusoluun on suurempi.

Blondien suurempi veittelevyys oli ensin biologista. Sitten se siirtyi kulttuuriin. Nyt ei kuitenkaan ympäristö enää sitä rohkaise, joten selektiopainetta ei enää ole. Mutaatio laimenee pois, koska se ei tarjoa etua naimakaupoissa.

Gesär

Kiitos mielenkiintoisesta genetiikan valottamisesta.

"Nyt ei kuitenkaan ympäristö enää sitä rohkaise, joten selektiopainetta ei enää ole."

Täytyy erottaa valtion taholta tuleva "virallinen linja" ja se mitä todellisuudessa tapahtuu. Käsitykseni mukaan blondit nauttivat edelleen suurta suosiota kaikkialla maailmassa. Blondius voi edelleen melko hyvin sekä geeninä, että meeminä (kuten alkuperäinen artikkeli todistaa).

Blondien ongelma on siinä, että ainakin pieni osa naaraista kykenee värjäämään hiuksensa blondeiksi näyttämättä hassuilta. Kaikille se ei käy, esim. japanilainen nainen taipuu kyllä ruskeatukkaiseksi, mutta ei blondiksi. Blondeille on siten ilmaantunut jonkin verran (synteettistä) kilpailua. Samalla tavalla terhakkaat rinnat omaavat naiset ovat saaneet kilpailijoita push uppeja käyttävistä sisaristaan. Tällä tavoin miehiä höynäytetään evoluution kilpajuoksussa...

Itseäni ihmetyttää punatukkaisuuden suuri suosio Suomessa.

Dr. Schmidt

Evoluutiobiologinen selitys vaalean ihon ja tukanvärin suosimiselle on se, että potentiaalinen siittäjäuros helpommin erottaa naaraat, joilla on loisia (näkyvät helpommin vaalea taustaa vasten) ja krooninen sairaus (joka erottuu helpommin vaaleassa ihossa).

Sinänsä on ihan totta, että Aasiassa ihannoidaan arjalaisia piirteitä ihmisissä, eikä sitä pidetä mitenkään paheksuttavana. Japanilaisille afrikkalaiset ovat pohjasakkaa.

joukoakoskinen

Kauan siten sikäläinen naisjärestö tilasi kalliin tutkimuksen aiheesta "mikä tekee naisen onnelliseksi".
Tulos oli lähinnä suomeksi: Puuhastelu hellan ja nyrkin välissä päivisin - patjan ja miehen välissä iltaisin. Tutkimus yritettin salata, melkein onnistuikin.

Samaan suuntaan viittaa tuo blondiuskin, vaalennettuna nainen pääsee / luontuu tuohon ihannerooliinsa paremmin. Kun mies hoitaa kotia ja lapsia liitto purkautuu todenäköisimmin.

Gesär

Noinhan se menee. Italialaisessa elokuvassa "Bámbola" tuo naisen käyttöohje tiivistettiin lauseeseen, "nyrkkiä, nyrkkiä, k*rpää, nyrkkiä". Sattumoisin Bámbola oli vaalea, muodokas nainen (Valeria Marini) ja elokuvan paha poika vähän tummempi.

Mutta koska hiusten vaalentaminen lienee nykyajattelun mukaan suurta yhteiskunnallista tuhoa aiheuttavaa rasismiviritteistä toimintaa, olisiko vaaleille hiusväreille asetettava haittavero?

Tuleeko vastaavasti solariumkäyntejä ja rannalla lojumista tukea veronmaksajien rahoista, koska siinä epädramatisoidaan valkoihoisuutta? Saanko veronpalautusta, koska olen nyt lomalla välillä lukenut kirjaa parvekkeella ja ihoni on jonkin verran epädramatisoitunut?

Suurpää, Illman, auttakaa! Ei pieni ihminen ymmärrä näitä etnisviritteisiä asioita, jollei niitä ole joku monikulttuurisesti tiedostava virkamies selittämässä.

tapio_o_neva

Voisiko länsimainen yhteiskunta toimia ilman Flooraa tai Illmania? Ennen vanhaan oli sanonta automerkistä Hillman: parempi ilman kuin Hillman.

Millaista elämä olisi ilman Illman, joka koko ajan lietsoo itsesensuuria ja kansalaisoikeuksian rajoituksia?

Minusta tuntuu, että Illman + tamperelainen sananvapausaktivisti ovat yhdessä = sensuurilainsäädäntö.

tourette

Suomen kansalla tosiaan on varaa pitää kaikenmaailman ajatuspoliiseja ja sensuurivaltuutettuja kalliisti maksamallaan virkatyöajalla juonimassa, miten kansalaisten perusoikeuksia seuraavaksi loukattaisiin.

Orwell kirjoitti juttunsa satiirina, ei ohjekirjaksi - mutta niin vain tämmöisiä Totuuden ministeriön kielenhuoltajia pidetään yllä. Kysymys ei ole väärinkäsityksestä, todellisuus vain ohittaa hurjimmankin fiktion vasemmalta, kiihtyvällä vauhdilla. Läheisin luonnehdinta olisi "kyyt kansan povella".