Sunnuntai 22.10.2017

Omenanraadosta tuhdit sakot

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.5.2008 15:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvan omenansyöjä ei liity millään lailla juttuun.

Manchesteristä kotoisin olevaa 54-vuotiasta Keith Hirstiä uhkaa liki 3000 euron sakkorangaistus, kertoo di.se. Hirst on poliisin kertoman mukaan heittänyt maahan omenankaran.

Britannian poliisi ei suinkaan ensimmäistä kertaa käytä kovia otteita omenanraadon nakkelijoita vastaan. Aiemmin tänä vuonna 25-vuotias Kate Badger joutui oikeuteen syytettynä siitä, että hän heitti omenanraadon autonsa ikkunasta.

Nyt on siis vuorossa eläkkeellä oleva putkimies Keith Hirst. Tämä oli kauppareissulla, kun paikallinen poliisi syytti häntä omenankaran heittämisestä maahan. Hirst kielsi syytteen ja kieltäytyi kertomasta henkilötietojaan poliisille, joka kutsui paikalle vahvistuksia. Hirst sai viettää yön putkassa ja häneltä otettiin sormenjäljet ja DNA-näyte.

Mikäli juttu menee oikeuteen ja Hirst saa langettavan tuomion, häntä uhkaa 3000 euron sakko tai enintään puolen vuoden vankeustuomio.

Hirst väittää edelleen, ettei ole tehnyt mitään. Nimettömäksi jäänyt poliisilähde on viisaampi: Hirst heitti todellakin omenanraadon. Eikä pelkästään heittänyt, vaan nakkasi sen sellaisella vauhdilla, että se lähes osui ohikulkijaan. Ja epäilty olisi poliisilähteen mukaan välttynyt putkayöltä, mikäli olisi kertonut henkilötietonsa.

Sakkoja on Britanniassa pirahtanut myös pudotetusta makkaranpalasta sekä liian täyteen ahdetusta roskatynnyristä.

Jaa artikkeli:

Kommentit