Sunnuntai 20.1.2019

Pystyyn haukuttu Kummeli tekikin ennätyksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.9.2008 11:15
  • Kuva: Solar Films / Miska Reimaluoto
    Kuva

Kummelin uuden farssielokuvan Alivuokralaisen avausviikonloppu oli menestyksekäs. Solar Filmsin tiedottajan Rampe Toivasen mukaan 35 898 kävijää on kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avausviikonloppu syyskuussa.

Alivuokralaisen katsojamäärä osoittaa, etteivät kriitikoiden ja suuren yleisön maut aina kohtaa. Alivuokralainen on saanut murska-arvioita useissa medioissa, ja joissain arvosteluissa on alettu puhua jopa suomalaisen komedian kriisistä.

Kaikkien aikojen avaustilastossa Alivuokralainen sijoittuu kahdeksanneksi. Kärjessä ovat Matti (yli 90 000), Pahat pojat (yli 75 000) ja Irwin (yli 50 000).

Kummeli-elokuvista Alivuokralainen jäi hieman vuoden 2006 Jackpot-elokuvan avauksesta, joka keräsi 36 084 kävijää.

-Aloitus oli odotettua parempi. Olemme äärettömän tyytyväisiä, Toivanen kertoo Uudelle Suomelle.

Toivasen mukaan Jackpotille täpärästi kakkoseksi jääminen johtuu julkaisuajankohdasta. Jackpot julkaistiin hiihtolomaviikolla, jolloin elokuvissa käydään paljon enemmän kuin syyskuussa.

-Viime aikoina kotimaiset elokuvat ovat vetäneet vähän tahmeasti, joten emme lähteneet etukäteen paukuttelemaan henkseleitä, että tämä elokuva vetää hyvät katsojaluvut.

Toivasen mukaan näyttää siltä, että 50 kopiolla levitettävä Alivuokralainen vetäisi ainakin tavoitteensa, 150 000 katsojaa.

-Voi olla, että se vetää ehkä jopa 200 000 katsojaa. Voi olla että tässä on ainekset vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi.

Kummeli Stories (1995) keräsi 167 000 kävijää ja Kummelin Kultakuume (1997) 182 000 kävijää. Kummelin Jackpot (2006) veti peräti yli 230 000 kävijää.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Temps

"Sinkkuelämää" -leffan menestys kertoo ihan samasta..

Tosin tuskin "suuri yleisökään" välttämättä täysin eri mieltä kriitikkojen kanssa on, vaan kysymys on enemmänkin siitä, että suuresti hypetetty elokuva on pakko nähdä itse.

Kummelin kohdalla kyse on vielä siitä, että aiemmat elokuvat ovat olleet menestyksiä, joten yleisö odottaa uudeltakin elokuvalta tiettyä laatua.

Cikeb

...kaikki jotka kävivät kyttäämässä mokomaa tekelettä. Hirveä se on. En voi mitenkään uskoa että enemmistö noista lähes 36 000 katsojasta tykkäisi tuosta. Se on vain kerta kaikkiaan huono elokuva. Kai se maine etenee nyt nopeammin kun joku 30 000 haukkuu leffan pystyyn. Yleisö loppuu tyystiin.

Olen samaa mieltä siitä että sanoivat kriitikot mitä tahansa Kummelista niin ei yleisö ainakaan aluksi piittaa. Mutta otetaan nyt myös vastakohta-esimerkki - Lordin 'Dark Floors'. Sekin haukuttiin pystyyn eikä se pystynyt omalla mainellaan mihinkään ihmeisiin elokuvateatterissa.