Keskiviikko 20.2.2019

Kaunis nainen on ”ohjelmoitu” pettämään?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.1.2009 11:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Tutkijoiden mukaan osa puolisoaan pettävistä naisista saa syyttää käytöksestään hormoneja, kertoo brittilehti Daily Mail.

Ne naiset, joilla on korkea estrogeenitaso, ovat tyytymättömämpiä kumppaneihinsa ja siten pettävät todennäköisemmin, tutkimus osoittaa. Tällaiset naiset ovat myös todennäköisemmin fyysisesti viehättäviä. Tutkijat selvittivät myös, että kauniit naiset todennäköisemmin käyttävät ulkonäköään hyväkseen saadakseen parhaat kumppanit.

Teksasin yliopiston tohtorin Kristina Duranten mukaan kauniilla naisilla on enemmän valinnanvaraa kumppaneissa ja samalla korkeammat standardit. Näin ollen heillä on vähemmän syitä olla sitoutuneita tiettyyn kumppaniin, jos ”parempiakin” on tarjolla.

Durante mittasi 52 naisen estradiolitasoja. Estradioli on naisen elimistön tärkeimmän estrogeeni. Lisäksi naisilta kysyttiin, miten viehättävinä he pitävät itseään. Naisten ulkonäköä arvioivat myös ulkopuoliset. Kaikista kauniimmiksi rankatuilla naisilla oli korkeimmat estradiolitasot.

Parisuhteessa olevilta naisilta kysyttiin myös heidän tyytyväisyysastettaan ja sitä, miten todennäköisesti he pettäisivät. Kauniimmat naiset olivat kaikista tyytymättömimpiä kumppaniinsa. Kuitenkin he valitsisivat pitkän aikavälin suhteen lyhyiden yhden yön juttujen sijaan.

Tutkimustuloksia esiteltiin Biology Letters -lehdessä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Aina Selviö

Nollatutkimus! Tuo on aina tiedetty. Ei mitään uutta, vai onko jollekulle? Kohta samanlaisia on varaa valita ja pettää -tuloksia julkaistaan varmaan miehistä, joilla on korkea varallisuustaso. Voisivatko tutkijat läydä vaikka lamantorjunnan kimppuun...

Vieras

Tuo otanta on AIKA pieni kyllä tuo 52 henkilöä.. Voiko tämä tosissaan olla totta, että kauneus korreloi estrogeeni-tason kanssa? Onko se siis myös kasvojen kauneus vai "viehättävyys" muuten (muodot yms)?

Vieras

Kyllä se on väärin,kun ulkonäön puolesta hormoonit määrittävät niin.Eikö niin,että samankaltainen puoliso,komea.Mieskin kuin nainen sopisi yhteen,ilman syrjähyppyjä.Minä toivon ettei pettäsi milloinkaan,puolin eikä toisin.Siihen vikaan pitää heti tulla korjaus.En hyväksyisi pettämistä yhtään,jos minulla olisi kaunis nainen.Se olisi myöskin pitkään.

Vieras

Kannattaa hankkia jonkinlainen BS-filtteri, joka suodattaa tällaiset asiat sopivassa suhteessa. Ensimmäinen osa voisi olla tutkimuksen sisällön suhteen, toinen osa journalistin lisäämien "hypetysten" suhteen. Tässä on malliesimerkki tällaisesta yhteistyöstä, jolla saadaan lukijoita (ja tutkijoille tarpeetonta julkisuutta) ilman varsinaista asiasisältöä.

Vieras

Mikäli on uskominen tätä biisiä:

http://www.youtube.com/watch?v=xK7NHknj6MY

Mutta, en ehkä kumminkaan allekirjottaisi väitettä itse, vaikka olenkin mies ja haluan uskoa uskollisuuteen ja ikuiseen rakkauteen. Mielestäni tässä maailmassa on niitä uskollisia kumppaneita että niitä petkuttajia myöskin, eli siis luonne ratkaisee loppupeleistä. Onhan esim meissä miehissäkin komeita ja korkean testosteronipitoisuuden omaavia ihmisiä, eivätkä he silti välttis petä kumppaniaan, jota rakastavat oikeasti ja aidosti koko sydämmestään ja joilla ne yöjuoksut on jo juostu.

Vieraahko

Onko tosiaan nykymaailmassa miehiä, jotka ovat uskollisia kumppanilleen eivätkä surffaa netissä pornosivuilla heti kun silmä välttää?
Uskollisuushan on sitä, että hankkii seksuaalisen tyydytyksensä vain sen yhden kumppaninsa avulla ja kanssa, ei muiden.

EdisPearl

.....nuorenpana sain tällaisen efektin kokea, eli kyllä se ihan totta on. Mutta kaikki kostautuu, nyt ei takuulla kukaan vieras ainakaan tulisi "häiritsemään" baari-iltaani.

Tosin, vanhojen 70-luvun frendien osalta juttu toimii, olen saanut aika paljon yhteyksiä heihin. Se on tosi nastaa.

-EP-

jussi vaarala

Kyllähän paljon riippuu siitä oppiiko kaunis nainen ulkokohtaiseen narsismiin jpta hänelle koko ajan tuputetaan ja toisaaltga siitä onko muutenkin luonteeltaan hyväksikäyttävän narsitinen. Jos kaunis nainen on tarpeeksi syvällinen ja eettisesti kehittynyt niin tuskin sortuu pettämään.

Hm - taas käveli vastaan kaksi isoa asiaa - etiikka ja narsismi - niin kysiesten naisten suhteen kuin mediankin suhteen joka oikopäätä rakentaa kuvaa että kaunis nainen on narsistinen sekä ulkokuorensa suhteen että sisäisesti.

mutta kun minä tiedän monta naista joista voi olla aivan saletti että tuskin pettävät. Kysymys - onkohan nää mediat tehty keskenkasvuisille stereotypiaohjautuville tyypeille - jotak ei näe aitoa yksilöä missään

Vieras

Tämä on taas Brittien tekemä tutkimus, jossa näyttäisi olevan todella pieni otos, ja ei siksi voi olla kovin merkittävä. Brittilehdessä viitattu Marilyn Monroehen ja Elisabeth Tayloriin, joilla molemmilla oli lyhytaikaisia suhteita, ja/tai samanaikaisesti enemmän kuin yksi suhde päällä. Onko tämä ulkonäöstä oikeasti kiinni? Eikö sillä ole enemmän tekemistä kenties moraalin (tutkijat eivät ottaneet huomioon) ja käyttäytymisen kanssa, luonteen heikkouden (vaikea tutkia). Tällaiset tutkimukset ovat pelkkää hölynpölyä, pettämisen taustoja pitäisi tutkia vähän syvällisemmin, todellinen syy tuskin on ulkonäkö -aivan naurettavaa. Syy on aina jokin muu, vai voihan sitä kauniit nyt alkaa vetoamaan tähän tutkimukseen ja hormoneihin:"se oli hormoneiden syy, ne vain vietti minua tähän - syy on siis luontoäidin, vika ei ole minussa." Ihanaa, nyt saan minäkin syyn pettää, vaikka kauneimmat vuodet ovatkin osittain takanapäin.

Krisse

.. sillä tuskinpa menisin Kumppaniani pettämään .

Jokin aika sitten , kun sisareni poika meillä vaihtoi uutta digi-boxia paikalleen - - - niin , siinä satuin ohimennen kuulemaan kuinka Kumppanini kertoi nuorelle "valloituksestaan".
"Ensin koin tätisi vain kauniina , mutta nyt tiedän hänellä olevan myös sitä viisautta , joka selvästi luo puitteet hyvälle liitolle . Kauneus ja älykkyyys eivät aina kulje käsi-kädessä , mutta minua kyllä tässä onnisti ."

Jahha-has , narraajaksi Kumppaniani tuskin kukaan kutsuisi , ja tulisiko ( .. vaikka , tosin nyt tähän sanomaansa liittymättä .. ) häntä pettämään . Tuskinpa ystävämme , tulisin !

Lisäksi sanoisin , että ainoasataan edustava ulkonäkö tuskin koskaan voisi olla kauneuden mittana - - - sillä , korvain välistä se vain
lopultakin löytyy .