Perjantai 24.11.2017

Botoxilla yllättäviä voimia: Lääke kaljuuntumiseen?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2009 13:26

Beverly Hillsissä, Kaliforniassa toimiva plastiikkakirurgi Simon Ourian väittää, että botox auttaa hiuksia kasvamaan. Ourian uskoo, että botox voi olla uusi, tehokas lääke kaljuuntumiseen, brittilehti Telegraph kertoo. Normaalisti botoxia käytetään silmänympärys- ja otsaryppyjen silottamiseen.

Ourian törmäsi botoxin yllättäviin voimiin hoitaessaan äitiään, joka kärsi migreeneistä ja oli menettänyt hiuksensa kemoterapiassa. Ourian tiesi botoxin auttavan päänsärkyihin, mutta yllättäen se myös auttoi hänen äitinsä hiuksia kasvamaan takaisin.

Ourianin mukaan hän on testannut asiaa kolmen vuoden ajan vapaaehtoisilla. Hän on lisännyt botoxiin sekoituksen vitamiineja tehostaakseen vaikutusta. Ourian vakuuttaa, että hoito on ollut turvallista ja tehokkaampaa kuin mikään, mitä hän on ennen nähnyt.

Ourianin mukaan botoxin teho perustuu siihen, että se laajentaa verisuonia, jolloin hoitavat aineet pääsevät hiusjuuriin.

Jos Ourianin väitteet osoitetaan todeksi testeissä, botoxista voi tulla pohja seuraavalle kaljuuntumista estävälle lääkkeelle, Telegraph kirjoittaa.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gagarin

Joskus 70-luvun alussa patologisen laitoksen professori Kaj Setälä (tietääkseni Alexander Stubbin isoisä) lanseerasi markkinoille Antiscal -nimisen tuotteen, jonka olisi pitänyt estää kaljuuntuminen ja kasvattaa tukkaa jopa jo kaljuuntuneeseen osaan päälakea. Eipä mokomasta tuotteesta ole paljoa kuulunut.

Kaljukojootti

Antiscal perustui DMSO-nimiseen aineeseen, eikä lääke ilmeisesti täysin humpuukia ollut, sillä jotkut testailee itsekseen DMSO:lla vieläkin.

DMSO sinänsä käsittääkseni kiellettiin ihmisiltä, ja tässä ilmeisesti syy Antiscal-lääkkeen katoamiselle.

DMSO imeytyy tehokkaasti ihon läpi ja voi helposti viedä mukanaan haitallisia aineita ja epäpuhtauksia verenkiertoon. Aine itsessään ei taida olla kovinkaan vaarallinen.