Tiistai 25.6.2019

Google Maps tulee Amppareihin

Luotu: 
23.12.2009 10:54

Internetin uutispalvelu Ampparit.com vie uutisotsikot kartalle. Google Maps:n pohjalle rakennetulla Uutiskartalla otsikot näkyvät siellä, missä ne tapahtuvat.

- Paikkatiedon ja uutisseurannan yhdistämistä olemme tutkineet jo lähes vuoden. Myös uutisiin pätee se sääntö, että mitä lähempänä ihmistä jokin asia on, sitä todennäköisemmin se on tärkeää ja mielenkiintoista. Uutiskarttamme avulla voi ihminen hahmottaa aivan toisella tavalla tavalla, mitä hänen lähiympäristössään tapahtuu, kertoo Ampparit Oy:n toimitusjohtaja Petteri Hannonen tiedotteessa.

Mukana Ampparit.com:n Uutiskartan lähteissä ovat tällä hetkellä Yle, Iltalehti, Vartti, Suomen Kuvalehti, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat.

Katso uutiskartta tästä.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Klikatkaapa välittömästi Tampereen kaakkoispuolella olevat symbolia ja pääsette lukemaan Savon uutista! Onhan siinä kohtaa Savo - totta - mutta ei se Savo, josta uutinen kertoo.

Vieras

Mitä jos tekisitte kunnon tempauksen ja selvittäisitte oikein vaikka haastattelemalla googlen edustajaa (sitä hankenin käynyttä piiloruotsalaista), että miksi siellä googlen karttapalvelussa monet nimet ovat vain ruotsiksi ja miksi joillain kaduilla on vain tai myös ruotsinkielinen nimi vaikka niillä ei sellaista edes todellisuudessa ole. (esim. savossa...).
Esim. Fonecta käyttää samaa TeleAtlaksen toimittamaa karttamateriaalia ja siellä ei tällaista ilmiötä näy. Ainoastaan kaupungien nimet ja muutamien kaupunginosien nimet ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Tekisitte uskomattoman journalistisen teon mihin mikään muu media ei ilmeisesti pysty. (kerran oli toteamuksen kaltainen "uutinen" tästä jossain).

Samalla vauhtiin päästyänne voisitte selvittää kuinka paljon esim. vantaa ja turku käyttävät vuosittain rahaa sellaisen alle 4% kielivähemmistön (joka osaa myös suomea) hyysäämisen 2003 hiljaisuudessa keplotellun kielilain uudistuksen vuoksi.

terveisin,
laudatur toisestakin kotimaisesta...