Keskiviikko 22.5.2019

Tässä on suomalaisten suosikkiruoka

Luotu: 
6.5.2010 15:49
Päivitetty: 
6.5.2010 15:52

Suomalaisten suosituimpia kotiruokia kartoittavan kyselyn tulos on selvä: kasvisruoista ei ainakaan vielä ole tullut koko kansan suosikkeja.

Arkena suomalaisten aikuisten suosituin päivällinen on spagetti ja jauhelihakastike. Kakkossijalle ylsi makaronilaatikko. Viikonloppuisin lautaselle valitaan mieluiten pihviä ja pizzaa, osoitti helmikuussa tehty kysely.

Suosikkiarkiruuista spagetin ja jauhelihakastikkeen mainitsi yhdeksi kolmesta yleisimmästä arkiruuastaan 41 prosenttia suomalaisista. Hopeasijalle yltäneen makaronilaatikon puolesta liputti 34 prosenttia vastaajista.

Muita suosituimpia arkiruokia olivat muun muassa lihapullat, makkarakeitto ja pihvi. Knorrin teettämään tutkimukseen vastasi 1 100 25 - 55-vuotiasta suomalaista helmikuussa 2010. Vastaajia pyydettiin kertomaan kolme suosituinta arki- ja viikonloppuruokaansa.

Viikonlopun selkeä ykkössuosikki oli pihvi, sillä viikonloppuruokien kärkikolmikkoon sen asetti kolmannes vastaajista. Hyvänä kakkosena tuli pizza, sekin lähes kolmanneksen mainitsemana. Kalaa suositaan viikonloppuisin, sillä uunikalan yhdeksi viikonloppusuosikikseen mainitsi joka viides suomalainen.

Suosituimpien arki- ja viikonloppuruokien lisäksi kartoitettiin suomalaisten mielipiteitä naismaisesta ja miesmäisestä ruuasta. Tulokset ilmensivät perinteistä mielikuvaa: salaattia piti naisellisena 71 prosenttia vastaajista ja liharuokia miehisinä ruokina 87 prosenttia vastaajista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

SIMO PERTTULA

Arkisin:
1 Kalaa eri muodoissa
2 Jauheliha eri muodoissa kastikkeena ja perunat
3 Siskonmakkarakeitto runsain pakastevihanneksin, ja
runsaasti mm. tomaattikeittoa pussitettuna mausteena!
Keitto onkin puuromainen valmiina.
Viikonloppuisin:
1 Kanaruuat eri muodoissa
2 Kalaruuat eri muodoissa
3 Jauhelihamureke
Listalleni ei kelpaa lainkaan pihvit, pizzat, eikä
Pastat.

Lunastaja

Suomen suosikkiruoka, einespizza, pahvinen ja mauton, loppui heti edellisen "meidän äiti tekee teidän ruokanne-lakon" aikana. Jos makaronilaatikko tai spagetti-bolognese (suomalaiset eivät osaa edes valmistaa) menee ohi einespizzan, sinisen lenkin perunasalaatin kera tai kylmien karjalanpiiraiden, olen valmis syömään jonkin niistä mutta en kalapuikkoja. Suomessa ei todellakaan voida puhua ruokakulttuurista mutta sen puuttumista saattaisi ihmetellä esimerkiksi mämmin ja uunipuurojen boikotointia koskien. Makaronilaatikko on pakko maustaa valtavalla määrällä ketsuppia ja sininen sinapilla kun einespizzan taas ei tarvitse maistua millekään. Suomalaiselle ruoan ei pidä maistua koska se on ainoastaan ravintoa, jolla ei ole muuta arvoa kuin saada energia, jolla pärjää illasta aamuun, proteineista, vitamiineista, kalsiumista ja mineraaleista viis, kunhan se ei maistu miltään ja sitä on riittävästi.

Vieras

Noh, onko sitä pakko ostaa valmiina?

Ruoka on parasta kun sen itse tekee. Kaikki listalla olevat ovat erinomaisia, kunhan ne tekee itse. Variaatioista ei ole puutetta.

Olen tosi pahoillasi puolestasi, koska et liene osata tehdä ruokaa tai tunne muita loistavia kokkeja. Eineshän ei oikeesti ole tarkoitettu joka päiväiseksi ravinnoksi.

yypee

Perunat peittoavat mennen tullen kaikki taikinamössöt ja riisit. Sekä maullaan että ravinnoltaan. Niiden kanssa ei ole pakko syödä muuta kuin tuoreita vihanneksia ja jotain lihanpuolta. Vaihtoehdot ovat joka tapauksessa rajattomat.

Taikinaa saa leivästä ja riisi on kiinalaisten lähiruokaa.