Torstai 19.10.2017

Sukeltajan huima löytö Suomesta: 50 000 euron samppanjaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2010 09:50

Ahvenanmaalainen sukeltaja on tehnyt elämänsä löydön, kertoo sanomalehti Ålandstidningen. Christian Ekström löysi 55 metrin syvyydestä hylystä ehjiä samppanjapulloja. Kyseessä saattaa lehden mukaan olla maailman vanhin juomiskelpoinen samppanja. Yhden pullon arvo on 50 000 euroa.

Ekström vieraili Ahvenanmaan vesillä sijaitsevassa hylyssä yhdessä ahvenanmaalais-ruotsalaisen sukellusryhmän kanssa. Ekström löysi useita samppanjapulloja, joista otti yhden mukaansa maalle. Pullon arvioidaan olevan 1780-luvulta. Tästä voidaan päätellä myös hylyn ikää.

Ruotsalainen samppanja-asiantuntija Richard Juhlin arvelee, että löytö on 98 prosentin varmuudella kuuluisaa Veuve Clicquot -merkkiä.

Toistaiseksi maailman vanhin juotava samppanja on vuodelta 1825.

Veuve Clicquot -merkin perusti Philippe Clicquot-Muiron vuonna 1772. Veuve Cliquot oli suuressa roolissa, kun samppanjasta tuli arvostettu ylhäisön juoma ympäri Eurooppaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Käpälämäen tarkkailija

Nyt tästä ollaan sitten jo lihavan riidan puolella. Seuraavaksi tulevat syytetoimet löydön tehnyttä sukeltajaa vastaan. Jos Suomessa jotain vanhaa löytää, on ainoa oikea menettelytapa haudata löytö entistä syvemmälle ja olla loppuelämä aivan hiljaa koko asiasta. Vanhojen muinaismuistojen kaivelu on käytännössä Venäläistä rulettia!