Keskiviikko 19.6.2019

Syö näin, jos haluat elää pitkään

Luotu: 
16.2.2011 16:43
Päivitetty: 
16.2.2011 17:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Viljan kuitu auttaa elämään pidempään.

Paljon kuitua ruokavaliostaan saavat ihmiset elävän pidempään ja paremmin. Tuore yhdysvaltalainen pitkäaikaistutkimus paljastaa, että kuidut helpottavat ihmisen ruoansulatuksen toimintaa, alentavat veren kolesteroliarvoja ja parantaa verensokeria.

Tutkimusta varten kerättiin tietoja peräti 388 000 ihmiseltä, jotka olivat tutkimuksen aikaan 50-71-vuotiaita. Kävi ilmi, että kuitupitoisella ruokavaliolla elävien ihmisten riski kuolla 9 vuoden tutkimusaikana väheni jopa 22 prosenttia verrattuna vähäkuituisella ruoalla eläviin nähden.

Tutkimuksessa vertailtiin osallistujien ruokailutottumuksia 1990-luvun puolivälistä 2000-luvulle.

Wall Street Journal -lehden mukaan Yhdysvaltojen National Institute of Health, eli paikallinen terveyden ja hyvinvoinnin laitos, nosti tutkimuksen jälkeen suositusta siitä, kuinka paljon kuitua tulisi syödä.

Tällä hetkellä suositus on 28 grammaa jokaista 2 000 kaloria kohden.

Tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti viljasta, pavuista, pähkinöistä, vihanneksista ja hedelmistä saadut kuidut helpottavat ruoansulatuksen toimintaa ja parantavat samalla terveyttä.

Tutkimusjoukossa eniten kuolleisuutta aiheuttivat sydän- ja verisuonisairaudet sekä syöpä. Erityisesti miehet saivat helpotusta syöpään kuitupitoisesta ruokavaliosta.

Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet kuidun olevan terveydelle edullinen, ja vähentävän lukuisia sairauksia.

Tutustu amerikkalaisten kuitusuosituksiin WSJ:n sivuilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

J. Mikkola

Kyllä sen mahan saa toimimaan monella muullakin tavalla, kun ahmimalla myrkytettyjä viljoja ja vihanneksia tolkuttomia määriä.

Esim pellavan siemenet ovat siihen oiva tapa. Lisäksi liikunta saa tavaran liikkeelle.

Mutta muistakaa ihmiset! vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä...XD

Mielellään torjunta-aineilla kyllästettyjä, joita on Suomi talvella pullollaan ja harvalla on varaa vetää luomua puolta kiloa päivässä.

Ps. suurin osa Espanjalaisista paprikoista jää tulliin, koska ne sisältävät liikaa myrkkyjä, eikun kuituja.