Perjantai 14.12.2018

Älykäs ihminen juo enemmän alkoholia kuin tyhmä – syy löytyi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2011 16:58
Päivitetty: 
23.2.2011 18:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Paljon alkoholia kuluttava ei välttämättä ole älykäs. Älykäs kuitenkin juo todennäköisesti enemmän alkoholia kuin tyhmä.

Tutkimustulos voi kuulostaa omituiselta, mutta pitää paikkansa: älykäs ihminen kuluttaa enemmän alkoholia kuin vähemmän älykäs ihminen.

Tieto perustuu tilastolliseen brittitutkimukseen, jossa lasten älykkyyttä vertailtiin heidän myöhempään alkoholinkulutukseensa aikuisina. Samanlainen tilastollinen ajo toteutettiin myös Yhdysvalloissa.

Kävi ilmi, että älykkyys korreloi suoraan kulutetun alkoholin määrään: mitä älykkäämpi ihminen oli lapsena, sen enemmän hän kulutti alkoholia aikuisiällään. Tutkimusmetodiin voi tutustua Psychology Today -verkkolehden sivuilla.

Evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawa selittää yhteyden johtuvan siitä, että alkoholin kulutus on ihmiseläimen evoluutiossa varsin uusi juttu, vain muutaman tuhat vuotta vanha tapa. Älykkäät ihmiset tuppaavat Kanazawan mukaan kokeilemaan ensimmäisinä uusia käyttäytymismalleja.

Hän tyrmää aiemman teorian, jonka mukaan älykkäät ihmiset kohoaisivat paremmin palkattuihin töihin, jolloin heidän tulotasonsa nousisi ja alkoholiin olisi enemmän varaa.

Samalla Kanazawan mielestä joutaa romukoppaan teoria, joka perustelee älykkyyden ja viinankäytön välistä yhteyttä sillä, että älykkäät seurustelisivat tyhmiä enemmän muiden ihmisten kanssa.

- Koska alkoholijuomien juominen on evoluution kannalta uusi käyttäytymismalli, hypoteesini olettaa älykkäiden ihmisten omaksuvan tämän tavan tyhmiä ihmisiä nopeammin. Empiirinen data Yhdysvalloista ja Briteistä vahvistaa tämän oletuksen, Kanazawa kirjoittaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

yypee

Älykkäät eivät menetä sitä, koska osaavat asennoitua. Taidat sekoittaa älykkäät ja hyvätuloiset. Tunnetusti hyvätuloiset hankkivat terveytensä kustannuksella rahansa. Joita he tarvitsevatkin yrittäessään hankkia terveyttään takaisin.

Se ei kuulosta kovin älykkäältä minusta.

Arja Tuomi

"Mitä älykkäämpi ihminen, sitä enemmän huolia", katsoo HannuM.
Voisi myös ajatella, että älyköllä on enemmän keinoja etsiä ratkaisuja huoliinsa kuin tyhmemmällä.
Sosiaalinen lahjakkuus tai tunneäly on oma älykkyydenlajinsa eikä esiinny aina ritirinnan sen älykkyyden kanssa, jota mm. Mensan testit mittaavat.
Alkoholi on tuhansia vuosia tunnettu itselääkinnän muoto, sanoohan jo muinoin elänyt ja viisaaksi mainittu Raamatun kuningas Salomo:
"Olut sopii onnettomalle, viini sille, jonka mieli on katkera." (Sananlaskut 31:6). Toisaalta hän varottaa, miten "viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla" (Snl. 20:1).
Psykiatri Ilkka Härkönen suhtautuu kielteisesti tällaiseen itsehoitoon alkoholilla. Seniori Terveys -lehdessä 2/2012 hän sanoo, että aivot ovat 80-prosenttisesti rasvaa, jonka vuoksi kaikenlaiset liuottimet ja vieraat aineet ovat niille vahingollisia.
"Alkoholi ja tinneri ovat rasvaliottimia. Niillä aivot sananmukaiseti sulavat ja surkastuvat. Seurauksena on masennusta, unettomuutta, muistamattomuutta, tyhmentymistä ja dementiaa", sanoo psykiatri Härkönen.
Luulisi älykön antavan arvoa aivoilleen, tärkeimmälle työkalulleen, ja niiden hyvinvoinnille.
Eräs tuttu ensisuojan miespuolinen sosiaalityöntekijä tiivisti kerran saman ajatuksen sanomalla, miten joku dementti juoppo oli "kussut aivonsa pihalle".

Lauri Furtato
Vastaus kommenttiin #1

Ajattele näin kärjistettynä että sinut laitetaan keskelle valtaisaa apinalaumaa ja sinun tulisi sopeutua ja elää yhteisön ehdoilla. Olisit kuitenkin liian älykäs ja turhautuisit apinoiden tapaan elää ja alkaisit lääkitä sitä.

muuan

Tosiasiassa juomisen erojen syyt ovat moninaiset, joskin nyt löydetty saattaa olla eräs niistä. Se ei yksinään voi selittää kansojen ja sukupuolten alkoholinkulutuksen huomattavia eroja. Jos muut tekijät vakioidaan, niin älykkyys saattaa selittää jäljelle jääviä eroja.

Hymiö

Liekö joku lahkolaisidiootti. Eläimetkin tajuavat ryypiskellä, älykkäimmät. Sen kun YouTuubiin laittaa hauksi niin siellä näkee norsut, apinat, villisiat, ja kaikki kynnelle kykenevät kännissä. Omat talitinttimme ja tilhet ovat syksyisin ympäri päissään pihlajanmarjoista.

Suomalainen kolmikymppinen valkoihoinen mies ei ole yksin maapallolla.

puutarhamies

julkaisee tuon tuostakin uskomattoman tyhmiä päätelmiä jopa "tutkimuksen" nimellä.

Tämä oli taas yksi näistä kesken jääneistä neronleimauksista. Aatelisarvon ansaitsisi.

Koska ryyppääminen on vain maanviljelyn ikäinen ilmiö (tuskinpa pitää paikkansa), hidasälyinen päättelijä uskoo, että älykäs olisi ollut vikkelämpi kuin tyhmä huomaamaan, että viinaa voi juoda?

Syyt ovat moninaisempia, mutta menevät jutun evoluutiopsykologin ymmärryksen yli.

-X-

Vaikka uutinen mukavasti kohottaakin kansalaisjuomallamme kyllästäneen kansamme mieltä, kyseessä ei ole niinkään tutkimus kuin paljon kritisoidun evoluutiopsykologin blogikirjoitus. Wikipedia (englanninkielinen) avaa mukavasti Satoshi Kanazawan mittavia meriittejä hänen kyseenalaisista tutkimustaidoistaan.

Toisin sanoen: tästä hänen "tutkimuksesta" ei voi päätellä todellisuudessa yhtään mitään.

PJ

...osui mielestäni asian ytimeen.

Don't you drink? I notice you speak slightingly of the bottle. I have drunk since I was fifteen and few things have given me more pleasure. When you work hard all day with your head and know you must work again the next day what else can change your ideas and make them run on a different plane like whisky? When you are cold and wet what else can warm you?"

(Ernest Hemingway)

OSAKARIK

Koska kansakunnan edun kannalta on parempi, että meidän edustajamme parlamentissa ovat keskiarvoa älykkäämpiä ja siten osaavat vaalia paremmin myös omaa etuaan, ehdotan, että eduskuntalaitos koostuu jatkossa juopoista toimittajista siis .. toimittajista.

Olli Kankaanpää

Orion

tämä Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Usklataa vetää lärvit tavallisen kansan keskuudessa, ja päätyy sitten lehtien lööppeihin, vaikka kaikkensa tekee kansan hyväksi.

Hakkaraisen kannataa tulostaa tuo uutinen, ja näyttää sitä jokaiselle, joka tulee keljuilemaan hänen alkoholin käytöstään.

A_L

Älykkyys alkaa varhaislapsuudessa kehittyä nopeammin niillä, jotka elävät tavalla tai toisella ristiriitaisissa "haasteellisissa" olosuhteissa. Älykkyyden kehittyminen on välttämätön selviytymiskeino eli luontaista sopeutumista ulkoisiin vaatimuksiin.
Älyllinen "yli"kehittyminen vie resursseja tunne elämän kehittymisestä, joten siitä seuraa taipumusta ylireagointiin ja/tai impulsiivisuuteen sekä tasapainottomuutta. Korralaatio alkoholinkäyttöön on se, että alkoholia käytetään "lääkkeeksi" nostamaan tunneherkkyyttä ja laskemaan älykkyyttä (kontrolli, kriittisyys jne).
Tällaisen "itsehoidon" heikkoutena on kuitenkin se, että alkoholin TOIVOTTU vaikutus heikkenee juopumisjaksojen yleistyessä ja/tai tihentyessä, jolloin "lääkeannosta" lisätään. Lopulta usein tällaisen itsehoidon terveyttä heikentävät vaikutukset muodostuvat suuremmiksi, kuin "lääkityksen" tuomat hyödyt esim. sosiaalisissa yhteyksissä.

Tasapainoon eli harmoniaan pyrkiminen on jokaiselle ihmiselle luonnollinen "vietti" ja näin ollen juopumishakuisuudellekin on älyllis-tunteellis-sosiaaliset perusteet.

"Viina on viisasten juoma" pitää siis paikkaansa, mutta viisaus on usein tietoa ja ymmärtämystä, mutta taitavuutta omassa elämässä se ei useinkaan ole. Siitä seuraakin sanonta "Älä tee kuten minä teen, vaan niin kuin minä sanon".

danielewski

Yliopistossa, tai tarkemmin, opiskelijajärjestöissä oppivat ryyppäämään. Toinenkin örveltävä lääkisläinen tullut nähtyä ja míetittyä, että tuo kaveri voi kymmenen vuoden päästä olla kohdalla ronkkimassa päänsisuksia yläluukun kautta.

HyveKunniaHyväOmatunto

Eli siis nuo meidän ostarin lähellä puistonpenkillä kokoontuvat "kansantieteilijät" ovat älykkäitä? Mitä älykkyydellä oikeastaan tarkoitetaan? Ettäkö rikkaat, kuten Nalle, eivät ole älykkäitä? Että rikkauteen ei voi päästä käsiksi älyllä vaan himolla ja vääryydellä? Entä mitä sanoisi Arto Melleri? Kääntyisikö haudassaan? Ja kilistäisi älyn kunniaksi? Älyn jolla ihmiskunta tekee pelkkää paskaa maapallonsa täyteen? No, jos sitten viina ja äly menee yhteen, niin eipä ihme että Hitler hävisi ja Churchill ja Stalin voitti. Vai onko koko tuo uutinen epätoivoista "suomettumista", yritetään jostain repiä rupisille syrjäytyneille tyhmille suomalaisparoille jotain itsetunnon tapaista ja legitimaatiota päihdeongelmalleen ja siihen kietoutuneille tragedioilleen. Vai onko niin, että tyhmät, ilmeisesti siis myös nuo ostarin ja takametsän miehet (ja naiset.. ja lapsetkin), ovat tyhmiä, koska kittaavat keskitsiä kun Nallet ja Buntat och andra jävla rika damer och herrar dricka lite punsch och dansa hela natten o dan!

Tumpelo

Kädet tutisten tässä nyt kirjoitan vihaisen vastakommentin, kun joku tutkija jossain on tehnyt tutkimuksen jonka tuloksista vetelee johtopäätöksiä. Kukaan muu ei mitään näin pöyristyttävää ole aikaisemmin tehnyt.

Minun empiiriset havainnot eivät tue tätä absoluuttista totuutta, joten vimmastun ja olen hyvin pettynyt.

tarkkailija-vm59

...suoltamaan tutkimuksia jotka melkein koko muu tiedeyhteisö on kumonnut epätieteellisenä humpuukina. Kuuluisan oli hänen tutkimuksensa jonka mukaan "mustat naistet eivät ole niin viehättäviä kuin muut" ja sen vuoksi vähemmän haluttuja avioliittomarkkinoilla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Satoshi_Kanazawa

"Following the controversy, an open letter was signed by 68 evolutionary psychologists distancing themselves from Kanazawa and defending evolutionary psychology, writing "The principle of applying evolutionary theory to the study of human psychology and behaviour is sound, and there is a great deal of high-quality, nuanced, culturally-sensitive evolutionary research ongoing in the UK and elsewhere today" "

Kanazawa esitti myös teesejä huonon terveyden ja matalan älykkyyden korrelaatiosta jonka muut tutkijat ovat samalla tavalla kyseenalaistaneet.

"In 2006, Kanazawa published a paper suggesting that the poor health of people in some nations is the result not of poverty, but of lower intelligence. In the British Journal of Health Psychology, George Ellison wrote that the theory is based on flawed assumptions, questionable data, inappropriate analysis and biased interpretations."

Mies vaikuttaa siis kaikin puolin popularisoituneen "tieteen" mallitapaukselta.

JuhaVenalainen

Tutkijan teoreettinen selitysmalli älykkyyden ja runsaan alkoholinkulutuksen korrelaatiolle ei ole uskottava. Pitänee kyllä paikkansa, että älykkäillä ihmisillä on taipumusta kokeilla uusia asioita vähemmän älykkäitä enemmän, mutta alkoholi ei ole sellainen uusi asia, josta eri kulttureissa ei jo olisi syvään ja laajalle eri väestönosiin juurtunutta tuntemusta ja tapakulttuurisia malleja. Eri maailman kolkkiin alkoholi on tullut eri historian vaiheissa, mutta uutena asiana siitä ei ole voitu juuri missään puhua enää vuosikymmeniin. Muistaakseni jossain nykyisen Egyptin seuduilla alkoholi keksittiin, ja otettiin käytöön kymmenisentuhatta vuotta sitten (joku voi tarkistaa, jos asia kiinnostaa enemmmän kuin minua).

Uskottavampaa olisi etsiä ilmiölle selitystä korkean älykkyyden ja niin sanotun maailmantuskan, elämäntuskan tai angstin yhteydestä. Karrikoiden ilmaisten: Älykkyys lisää ilmiöiden ymmärtämistä ja tiedonsaantia yleensä, tieto lisää tuskaa, ja tuska lisää pulloon tarttumista.

Tulee huomioida myös se, että älykkäillä ihmisillä esiintyy enemmän psyykkisiä sairauksia, jotka lisäävät taipumusta runsaaseen päihteidenkäyttöön.

Vesimies

Minunkin kaveri oli älykäs. Tämä oli todettu monenlaisilla testeillä. Alkoi sitten juopottelemaan aluksi vain paukku-kaksi päivässä. Suureni sitten kuuteen paukkuun ja lopuksi aina kuudenpäivän putkiin,joita seurasi kolmen -neljän päivän raittiuslupaus.Tätä jatkui pari vuotta. Pankki ja Hänen maksansa ja haimansa irtisanoivat kuitenkin kaikenlaisen yhteistyön. Työsopimusta eivat saaneet korjattua ja sovittua toimimaan edes kuuluisat kirugimme,eikä paikallinen pankki . Kaverini kuihtui "puoliälyisenä" sinne missä viinaa ja muita alkon tuotteita saa vain säänneltynä. Niin, siinäkin meni yksi älykäs kaveri.Älykkyyttä on vaan niin monenlaista.

Sepetius Kangas

Ei tarvi olla edes ertityisen älykäs kun huomaa evoluution, Tätä tapahtuu kokoajan. Ja luultavasti jatkuu koko maapallon elinajan niillä eläin ja eliölajeilla jotka säilyy. Eläimistä ja kasveista huomaa miten ne kehittyvät eri eli elinosolosuhteiden mukaan. Eli evoluutio on jatkuvaa. Onko niinkin huomaamattomia ihmisiä, etteivä sitä ole huomanneet? Ja ainkin heidän olisi pitänyt lukea siitä ja jopa tajuta. Jotkut uskonnot kyllä kieltää senkin, että maapallo on pyöreä. Ja, että aurinko kuu ja tähdet kiertää maapalloa.

Markku Nieminen

Minä olen ollut huomaavinani sellaisenkin seikan että, monet alkoholistit, ei tietenkään kaikki, ovat älykästä sakkia. Esimerkiksi Juice, ja monet monet muut.
Siitä syystä uskonkin teoriaan että älykkäistä tulee alkoholisteja koska he turhautuvat yhteiskunnan (hölmöyteen)epäoikeudenmukaisuuteen.

Topi Mellanen

Älykkäällä on todella vähän samantasoisia ihmisiä ympärillään ja siksi sosiaalisissa tilanteissa, vähemmän älykkäiden seurassa, ilmenee kaikenlaista jäykistelyä puolin jos toisin. Mitä enemmmän älykäs juo, sitä typerämmin hän käyttäytyy, mutta saa samalla varsin paljon idiootteja seurakseen. Lopulta kaikki ovat samalla viivalla, ne syntymätyhmät ja itsensä tyhmäksi juoneet, mutta kaikki ovat voittajia, koska yhdessäolo tuottaa mielihyvää kaikille ja ehkä jotain älykön ajatuksista tarttuu hieman tyhmemmillekin. Joten kannatan ehdottomasti alkoholin runsasta käyttöä sukupuolesta, uskonnosta, ihonväristä (myös solariumista tai voidepurkista saatu), iästä (min 15v), kansallisuudesta tai kalastusharrastuksesta huolimatta. Erittäin toivottavaa on kaikkien absolutistien, kirkon isien, vanhapiikojen, peräkamarin poikien, kukkahattutätien ja muiden moraalin vartijoiden saattaminen takaisin totuuden ja itseään älykkäämpien pariin kännäämään kunnolla, huolella ja ehkä jopa putkan kautta kotiin menetelmällä.

Petri Suomi

No just. Ilmanko mullakin on just Bushmills 21:stä lasissa tuossa käden ulottuvilla ja osamäärä on riittävä, kuten Mensan jäsenet sanoo.
Saisi vain vaimon lukeamaan tämän jutun, niin loppusisi leukakeitto.
Ai pahus, hän onkin pikkujoulutilaisuudessa Hämeenlinnassa. Hänellä on vielä riittävämpi lukema. Saa nähdä joudunko kantaaan hänet taksista, vai tuoko poliisi himaan:)

Ville Mäki

Kiehtova aihe, ei mitään totuutta varmaankaan takana,. Mutta on taas saatu ihmiset itseään ylistämään tänne, ilman että itse edes huomaavat tekevänsä sitä. Kadun vain sitä että jäin lukemaan tämän kaiken.

Åke Ookke

täähän on vain yksi tapa liikuttaa ihmisyyden rajoja. Kaikki ihmiset ei nää keskiluokkaisuutta"keskinkertaisuutta"elämän tarkoituksena. toisten pitää venyttää ja uhrautua,jotta homma etenee . älykkäät potkii ja viisaat pitää kasassa

Anttijuhani Tuominen

Jospa älykäs haluaa vain katsella maailmaa välillä tyhmän horistontista. Alkoholin tyhmentävä vaikutus yksinkertaistaa ongelmat, ja silloin älykkään on helpompi olla. Tyhmän ei tarvitse juoda tullakseen tyhmäksi, mutta jos hän haluaa olla hetkittäin älykäs, lääkettä löytyy vain laittomista aineista, mm. amfetamiinin keskittymiskykyä lisäävä vaikutus on todettu nostavan ÄO:ta.

USA:n armeija on korvannut taistelu- ja pommikonelentäjille ennen lentoa annetun pakollisen amfetamiinikapselin jollain lääkevalmisteella, jota kutsutaan "älypilleriksi". Se on stimulantti ja toimii amfetamiinin tavoin lisäten henkistä ja fyysistä suorituskykyä, mutta ei pitkänkään käytön jälkeen aiheuta "laskuja" eikä hillitöntä unentarvetta, jolloin sitä nauttinut voi käyttää lisääntynyttä kapasiteettiaan pidempään. Tuotetta käytetään siellä myös ADHD:n hoidossa. Suomesta älypillerin saa vain lääkintöhallituksen erityisluvalla.

Kaikille päihteille yhteinen ominaisuus on se, että niiden pitkä yhtäjaksoinen käyttö on pahaksi niin sielulle, hengelle kuin ruumiillekin.

Sepetius Kangas

Sielusta ja hengestä en tiedä. Ruumiillesesti se kyllä rappeuttaa. Tietty aivojen yleinen toiminta myös rappeutuu. Siitä on aika vähän tietoa miten äly muodostuu. Usein sitä sekotetaan nokkeluuteen. sekä opittuun tietoon. Myös asioiden hahmottaminen sekä myös muita ominaiksuuksia epäillään kuuluvan siihen. Esim mensan testeistäkin ollaan erimieltä,miten tarkasti niillä voidaan älyä punnita. Osviittaa ne kyllä antavat.

Osmo Marttila

Tätä elinympäristöä asujaimistoineen - SOTE, julkinen ICT, Pisararata, jne. - ei meinaa kestää edes viiman voimalla, saati sitten selvinpäin.

“ Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan. ”
– Axel Oxenstierna

Pitää täysin paikkansa.

Jari-Jukka Annala

Kerran kavereiden kanssa mietiskeltiin kenellä on viisain vaimo.
Timpan eukko on joku viisaustieteen tohtori, fiksu kuin mikä.
Esko pisti paremmaksi, kun sanoi että heillä rouva tietää kaiken.
Oli pojat hiljaa, kun kerroin että lopetin viinanjuonnin ja kerroin sen naiselleni. Tämähän pakkasi tavaransa ja lähti. Ei ole sen jälkeen näkynyt. Erittäin viisas nainen.

Arto Vedenpää

Kiistaton tosiasia on, että suomalaiset litkivät alkoholia ihan eri metodeilla, siis känni- ja "nollaus"-hakuisesti, riipumatta älykkyydestä, se nyt vaan kuuluu kansanluonteeseen ja selittyy kielletyn hedelmän, kieltolakien, korkean verotuksen, masentuneisuuden ja ym.. tekijöiden kautta, lisäksi tulevat perheiden "perinteet", joku etsii vanhempiaan pullosta... näitä humalahakuisuuden syitä olisi mielekkäämpää tutkia ja sitä kautta päästä kiinni asenteisiin ja "sivistää# juomatapoja...kohtuuden raja menee kuitenkin siellä kuudessa keskarissa/ilta- MAX

Tapio Angervuori

Uskokaapa vaikka huviksenne, että älykkyys on suhteellista!

Ei tunnu nimittäin kovin älykkäältä tuhota omia hoksottimiaan viinalla. Niinhän siinä sitten lopulta käy, että älyköille jää vain illuusio omasta älykkyydestään vuosien läträämisen ja maailmanparantamisien lopputuloksena, kun taas raittiiden kansalaisten äly sen kuin vain kasvamistaan kasvaa ajan myötä. Käyrät kohtaavat jossain elämän vaiheessa, kun tavallinen tavis huomaa hoksottimiensa pelaavan paremmin, kuin jonkin kuuluisan juopottelevan gurun!

Viisaat tuntuvat siis jäävän dopaniimi - ja endorfiinikoukkuun helpommin, kuin tyhmemmät! On tietenkin määrittelykysymys voidaanko päihdekoukkuun jääviä kutsua älykkäiksi. Oma määritelmäni olisi, että älykkäillä ihmisillä on sen verran itsekuria, että päihdekoukkuun ei voisi jäädä. Itsekuri kuuluu osaksi älykkyyteen!

Ja yhä edelleen alkoholi on lievä myrkky, jota viisas ei kovin paljon nauti!
Älkäähän siis kaikkiin hulluihin tutkimuksiin uskoko!

Maija-Liisa Pennanen

Mistä näitä päivystäviä dosentteja löytyy. Milloin mistäkin pulpahtaa joku, joka selittää viinan ihmeitä tekeväksi eliksiiriksi tai muuta samansuuntaista. Taitavat olla itse koukussa ja pitää saada lupa jatkaa juomista. Ei väliä, vaikka miljoonat tyhmät tai älykkäät (joskaan ei viisaat), kuten tässä saavat myös lisää puhtia itsensä tuhoamisen tiellä. En ole absolutisti itsekään, mutta alkoholi on myrkky riskirajojen ylittävissä määrissä "nautittuna". Itselle ja lähipiirille ja koko yhteiskunnalle. Suomen riskirajamääritykset ovat sitä paitsi ihan liian sallivia. Se tosiasia pitäisi liittää jokaisen artikkelin perään.

Heikki Rosti

Koska ja kun yo.n mukaan älykkäät evolutionistit juovat enemmän ,niin kuinka tyhmiä meidät alkoholia käyttämättömät kreationistit voivatkaan olla,.Tämän tieteellisen tuloksen olemme toki kuulleet varsinkin Brysselin keskustan viinaa tarjoavissa hienoissa päiväravintoloissa,jotka kreationistin silmissä näyttävät enemmän räkäkapakoilta .Eu n tieteiden vapaus on jo huippunsa saavuttanut.Vielä vain puuttuu edesmenneen Rooman senaatin tasosta,että EU-parlamentaarikko toisi hevosensa painamaan äänestysnappia,viinan määrässä Bryssel ohittaa jo entisen Rooman senaatin.Leppoisaa loppiaisviikonvaihdetta
.