Lauantai 21.10.2017

”Superkuu” tulee taivaalle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.3.2011 16:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Viimeksi Kuu kävi hyvin lähellä maata vuonna 2008, mutta ei yhtä lähellä kuin 19. maaliskuuta 2011.

Kuutamo näyttää ensi viikolla tavallista suuremmalta, koska Kuu tulee kiertoratansa lähimpänä Maata sijaitsevaan pisteeseen eli perigeumiin, kertoo Daily Telegraph. Kuu on lähinnä Maata 19. maaliskuuta 2011.

Viimeksi Kuu on ollut yhtä lähellä Maata 18 vuotta sitten. Kuu on ensi viikolla 356 577 kilometrin päässä Maasta. Lisäksi on täysikuu.

Astrologi Richard Nolle väittää Space.comin mukaan, että kyseessä on ”äärimmäinen superkuu”. Seurauksena voi Nollen mukaan olla luonnonkatastrofi. Nollen väitettä ei ehkä kannata ottaa kirjaimellisesti, mutta seismologi John Vidale myöntää, että Kuulla voi olla vaikutusta luonnon tapahtumiin.

Esimerkiksi uuden- ja täydenkuun aikoihin on havaittavissa hyvin lievä nousu maanjäristyksissä ja tulivuorten aktiivisuudessa.

Kuitenkaan tutkimuksissa ei ole havaittu, että Kuun kierto lähellä Maata laukaisisi luonnonmullistuksia, geofyysikko John Bellini kertoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

No ei se meillä tee muuta kuin korkeintaan helpottaa jäänmurtajien työtä. Pikkuisen merenpinta heilahtaa ja jossain Lapin perukoilla saattaa muutama astia mennä rikki. Jossain Venetsiassa, tai Kanadassa tosin voi muutamat jalat kastua...

dTvaKA2Q

ei ole mikään luonnon vakio. Kuten kaikki muukin luonnossa, Kuun rata muuttuu.

Joka ikisellä Kuun kierrolla Maan ympäri Kuu tulee sekä LÄHIMMÄKSI Maata (perigeum) että myös KAUIMMAKSI Maata (apogeum). Eli noin 2 viikon välein Kuu on vuorollaan perigeumissa, ja apogeumissa.

Sitä se ellipsirata Maan ympäri teettää Kuulle. Välillä ollaan hiukan lähempänä, välillä taasen hiukan kauempana Maasta.

Ja sitten itse rata: sekin muuttuu. Se laajenee koko ajan, tarkoittaen, että Kuu pikkuhiljaa etääntyy Maasta. Kuten LassiHippeläinen yllä kertoo, Kuu etääntyy Maasta koko ajan. Eli jos uutisen otsikon mukaista ”Superkuuta” haluat nähdä, olet myöhässä:
- Superimpi oli vuosi sitten,
- Vielä parempi oli kaksi, kolme, ... vuotta sitten,
- Ja niitäkin superimpi oli vuosisata sitten,
- Vielä superimpi oli kaksi, kolme, ... vuosisataa sitten,
- Edelleen vieläkin superimpi oli vuosituhat sitten,
- Ja niin edespäin.

dTvaKA2Q

minäkin katsoneeni "dokumentin" jossa joku ääliö ennusteli Etnan purkauksia Kuun vaiheesta.

Kaikki huomio: jos joku filmi on lajiltaan dokumentti, tai dokumenttifilmi, niin se ei tarkoita, että sen tuotoksen sisältö olisi jotain Jumalan sanaa, eli totta ihan itsessään. Dokumenttifilmi tarkoittaa sitä, että tekijänsä eivät ole halunneet luokitella tuotostaan "draama"filmiksi.

Näitä dokumenttifilmejä on maailma pullollaan: meillä on Michael Mooren tuotokset, jotka on niin lähellä valehtelua, ettei sitä voi moisesta erottaa; sitten meillä on Al Goren tuotokset, jotka ovat puhdasta valehtelua.

Voi p*rkele, jos tällainen "dokumenttifilmi"-hölmöily olisi ollut olemassa noin 2000 vuotta sitten, niin Uuden testamentin asemesta meillä olisikin 5 ziljoonaa dokkaria siitä, mitä Jesse oiken sanoi, ynnä teki, ynnä mitä sitten tapahtui. Ja kaikki niistä pelkkää roskaa.