Torstai 19.10.2017

Huolestuttava ilmiö: Teini-ikäisten kuolemat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.3.2011 17:51

Laajan tutkimuksen mukaan ennenaikaisia kuolemia sattuu nykyisin todennäköisemmin teini-iässä tai varhaisaikuisuudessa kuin lapsuudessa.

Lancet-lehdessä julkaistu tutkimus kattoi dataa 50 eri maasta yli 50 vuoden ajalta.

Vaikka kuolleisuus on kokonaisuudessaan laskenut, kuolemantapausten määrä on suhteessa korkeampi teini-ikäisten ja nuorten aikuisten kuin lasten kohdalla. Lasten kuolleisuus on vähentynyt rajusti, kun tautien ehkäisemisessä on kehitytty.

BBC:n mukaan tutkijat tulkitsevat, että syynä teini-ikäisten kuolemiin ovat väkivalta, itsemurhat ja liikenneonnettomuudet.

Moderni elämä on paljon myrkyllisempää teiniikäisille ja nuorille, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Russell Viner Lontoon University Collegesta.

- On ollut nousua liikenneonnettomuuksisssa, nousua väkivallan määrässä, nousua itsemurhissa, emmekä näe näitä nuorten lasten kohdalla, Viner sanoo BBC:n mukaan.

Vinerin mukaan länsimaissa nähdyt trendit leviävät kehittyviin maihin ja muutto kaupunkeihin tuo nuorten elämiin riskejä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tlo

"Laajan tutkimuksen mukaan ennenaikaisia kuolemia sattuu nykyisin todennäköisemmin teini-iässä tai varhaisaikuisuudessa kuin lapsuudessa."

Entä täysiaikaisia kuolemia? Kummassa ryhmässä niitä tapahtuu enemmän?