Tiistai 25.9.2018

Greenpeace: Japani kielsi säteilymittaukset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.4.2011 10:35
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Greenpeace ei saa mitata meriveden säteilyä Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden pahiten saastuttamilla alueilla.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan Japanin hallitus on kieltäytynyt antamasta järjestölle lupaa säteilymittauksiin aluevesillään 12 meripeninkulman päässä rannikosta.

Greenpeacen mukaan järjestön Rainbow Warrior -alus tekee kuitenkin mittauksia aluevesirajan ulkopuolella. Rainbow Warrior saapui Tokion edustalle eilen matkallaan kohti Fukushiman onnettomuusydinvoimalaa.

Greenpeace esitti Japanin elintarvike- ja maatalousministeriölle ”perusteellisen tutkimussuunnitelman säteilymittauksista, jotka täydentäisivät viranomaisten mittauksia”. Ministeriön antama lupa annettiin meriveden, pohjasedimentin ja merieliöiden tutkimukseen, mutta tutkimusalueesta rajattiin pois aluevedet 12 meripeninkulman sisäpuolella.

–On erittäin tärkeää, että Greenpeacen sallitaan tutkia merieliöitä ja tehdä mittauksia rannikoilla, jossa Fukushimasta vuotaneen saastuneen veden aiheuttama riski on suurin, sanoo Japanin Greenpeacen pääsihteeri Junichi Sato.

–Tässä on kyseessä riippumattoman ja läpinäkyvän informaation tuottaminen, jotta ihmiset voisivat suojella terveyttään ja toimeentuloaan.

Greenpeacen mukaan mittaustutkimuksia olisi laajennettava merialueelle, josta Japanin elintarviketuotanto on riippuvainen.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

J. Mikkola

Vakava asia tosiaankin, mutta se, että greenpeace pitää meteliä asiasta, kertoo vaan siitä, että Japani ei ole maksanut tarpeeksi hipeille, jotta pitäisivät naamansa kiinni.

Japseilla taitaa olla nykyään vähän isompiakin kuluja, kuin hippien voiteleminen.

Tuttu

Vihajärjestö Groanpiece on kuin onkin pitkälti onnistunut luomaan itsestään haluamansa kuvan suuren yleisön keskuudessa.

Oikeasti kyseessä ovat samanlaiset stallarihörhöt kuin vastikään vaalit hävinneessä hirveässä puolueessa. Ainoa todellinen tavoite heillä on epäjärjestyksen aiheuttaminen, jotta syntyisi riittävää tyytymättömyyttä vallankumouksen aikaansaamiseen.

Jukka Mikkola

Greenpeace tekee omalta osaltaan hyvää työtä tämän planeetan pelastamiseksi. Fukushimaan liittyen Japanin viranomaisilta on tullut niukasti tietoa. On käytettävä muita tiedon lähteitä ja muodostettava niistä itse kokonaiskuva onnettomuudesta ja sen seurauksista. Tŝernobylin onnettomuuden jälkeen täytyi suunnata askeleet tiedonhakumatkalle kirjastoon. Nyt se onneksi hoituu netissä.

Tässä muutamia ulkomaisia linkkejä:

http://www.iaea.org

http://www.llrc.org

http://enenews.com

J. Mikkola

Linkeissäsi oli mm. iaea. Pidätkö sitä myös luotettavana lähteenä tässä asiassa? Ilmeisesti. Kuka voi ottaa vakavasti atomienergiajärjestön informaation tässä asiassa. Sama, kun kysytään esim. lannoitetehtaalta, että ei kai teidän lannoitteista ole ihmisille haittaa? Tehän niitä valmistatte, niin mielestäni olette "parhaimia" siihen vastaamaan.

Mitä tulee tunteen vallassa toimiviin AMATÖÖRI hippeihin säteilymittreidensa kanssa, niin kyllä se nyt vaan on niin, että kun tarpeeksi maksetaan, niin suut pysyvät kiinni. Toki greenpeace on saanut esim shellin maksamaan eri tahoille miljoona korvauksia saastuttamisesta, mutta millä kuvittelette, että rainbow warrioreiden ym pelkät polttoainekulut maksetaan? Sinun jäsenmaksuillasiko kenties, vai hippien pätkätyö palkoilla??

Jukka Mikkola

IAEA:n sivulla on yli kuukauden ollut teksti ” Overall, the situation at the Fukushima Daiichi nuclear power plant remains very serious”, joka on paljon puhuva. Luotan IAEA:n antamaan informaatioon. He ovat kuitenkin riippuvaisia Japanista saaduista tiedoista. Onnettomuuden alussa jopa Japanin pääministerin office pidettiin osittain ”pimennossa”. IAEA on kuitenkin vain yksi tiedonlähde.

On hyvä, että Greenpeace tuo omalta osaltaan tietoa tästä erittäin vakavasta onnettomuudesta, jonka lopullinen laajuus selviää vasta vuosikymmenien kuluttua. Itse en ole Greenpeacen jäsen. Mielestäni periaatteet eivät ole kauppatavaraa, joita voi ostaa tai myydä tarvittaessa.

Japanilaiset käyttivät suihkuvirtauksia hyväkseen toisessa maailmansodassa lähettämällä tuhansia pommein varustettuja ilmapalloja valtameren yli Yhdysvaltoihin. Nyt näitä samoja virtauksia pitkin tulee jatkuvasti ydinsaastetta Japanista Pohjois-Amerikkaan. Tilanne muodostuu käsitykseni mukaan aikaa myöten pahemmaksi. Cesium-137-pitoisuudet tulevat huomattavasti nousemaan Pohjois-Amerikan mantereella tulevien kuukausien aikana. Onneksi Suomi on niin kaukana Japanista, että emme ole nyt ”etulinjassa”. Toisin oli Tŝernobylin aikaan. Olin itse noin vuoden käyttämättä maitotuotteita Tŝernobylin jälkeen.

Erinomainen kotimainen sivu Fukushiman seurantaan löytyy osoitteesta:

www.styrge.com