Torstai 15.11.2018

Raportti: EU salailee järjestelmällisesti tietoa myrkystä – ”Tiedossa jo 1980”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.6.2011 15:23

Yhdysvalloissa tiistaina julkaistun raportin mukaan kasvimyrkky glyfosaatti aiheuttaa sikiövaurioita ja keskenmenoja laboratorioeläimille.

Varsinainen uutinen raportissa on se, että Yhdysvalloissa maataloutta ja kemikaaleja säätelevät viranomaiset ovat tienneet asiasta jo vuonna 1980. EU:n komissio on raportin mukaan tiennyt glyfosaatin vaaroista ainakin vuodesta 2002 asti.

Raportista kertoo Huffington Post.

Glyfosaattia käytetään laajalti niin maataloudessa kuin kotipuutarhoissa rikkaruohojen kitkemiseen. Tunnetuin kauppanimi glyfosaatille on Roundup. Aine on myynnissä myös Suomessa.

Viranomaiset ovat raportin mukaan salanneet tiedot järjestelmällisesti. Raportin mukaan Saksan elintarvikeviranomainen väitti vielä viime vuonna, että myrkyn yhteyttä sikiövaurioihin ei ole todettu.

Raportin kirjoittaneet tutkijat ovat lääke- ja biotieteen professoreita useasta arvostetusta yliopistosta eri maissa.

Tutkijat kertovat, että glyfosaatti aiheuttaa jo pienissä erissä sammakoille ja kananpoikasille hermovaurioita, syöpää ja dna-vaurioita. Aineen vaikutuksia tutkittiin huomattavasti pienemmillä määrillä kuin mitä maataloudessa yleisesti käytetään.

Eläimet altistettiin glyfosaatille laboratoriossa. Luonnossa aine kulkeutuu eläinten elimistöön maaperän ja viljelykasvien kautta.

EU:n komission elintarvikeviraston oli aiemmin tarkoitus arvioida glyfosaatin vaikutuksia normaalissa aikataulussa vuonna 2012. Ensi vuoden kesäkuussa on tarkoitus astua voimaan uudet tiukemmat EU-määräykset unionin alueella käytettyjen tuholais- ja kasvimyrkkyjen laadusta.

Tutkijat kirjoittavat, että viime vuonna glyfosaatin ja 38 muun aineen arviointia siirrettiin kuitenkin kolmella vuodella eteenpäin vuoteen 2015. Kirjoittajat väittävät, että glyfosaatin vaarallisuuden salaamisessa merkittävää roolia on näytellyt Saksa, jonka vastuulla aineen terveysvaikutusten arviointi on ollut.

Raportin kirjoittajat toteavat ykskantaan, että glyfosaatin käytön salliminen EU:n alueella perustuu väärään ja epäluotettavaan tietoon.

Huffington Postin mukaan jo aiemmin tänä keväänä tutkijat havaitsivat glyfosaattia kestävän geenimuunnellun viljan aiheuttavan terveysongelmia maatilojen tuotantoeläimille. Ongelma ei ole itse vilja, vaan sen oheen kytkeytynyt aiemmin tuntematon organismi, jonka elinolot kasvimyrkky mahdollistaa.

Roundup-kasvimyrkkyä valmistava Monsanto ajaa parhaillaan EU-parlamentissa läpi geenimuunnellun viljan kasvattamista sallivaa lainsäädäntöä, Huffington Post kirjoittaa.

Lue kahdeksan tutkijan allekirjoittama raportti täältä.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Just-say-it

Nimi Monsantano nostaa heti kuultuna ihon kananlihalle. Ei tietenkään pelosta vaan suoranaisesta inhosta tätä ylikansallista paskayhtiötä- ja myrkkyfirmaa kohtaan.
Joka tietenkinkin hienovaraisella pitkän tähtäimen lobbausohjelmistollaan on saannut täysin avuttoman tuntuisen THL:lkin pääjehutasoisen henkilöstön aivokaluston rullalle.
Jaa mitä Brysseliin tulee, hetki on yhä vain lähempänä jolloin maatalousviraston Montalbano mätäpaiseet steriloidaan ja hyvin maasutettu henkilöstö lentää saman tien vaihtoon.
Brysselin päämajassa eletään uuden ja oikeamielisemmän Unionin odotusaikaa. Johon Soinin porukka on valitettavasti on ottanut liian negatiivisen ja samalla itsensä pihalle jääväävän kannan.
Uuudessa libertalistisessä maailmassa pärjätään vain jättikokoisissa yksiköissä - ja Unionissa tämä tietenkin tarkoittaa entistä sujuvampaa menoa kohti liittovaltiota.
Ja tämä alkaa Saksan sekä Ranskan vaalituloksista.

s_k_

EU - eli salailua, korruptiota, tyranniaa jäsenvaltioitaan kohtaan jne. Todella, ovatko EUn myönteiset vai kielteiset puolet suuremmat. Onkohan kyse myönteisistä EU-unelmista, joihin on haluttu uskoa ja useat haluavat uskoa edelleen ja varsin kielteisestä EU-todellisuudesta, jota taas ei haluta nähdä. Ja kaiken aikaa rahat virtaavat mitä hämärämpiin suuntiin.

s_k_

Ennen kuin länttäät leiman jonkun otsaan, niin mieti hetkinen. En ole persu. Mutta täytyy sanoa, että kannatan heidän näkemyksiään paljossa - EU ja Euro-kriittisyyden suhteen. Hyvä kirja luettavaksi mm.: Hans-Magnus Enzensberger: "Sanftes Monster Brüssel oder Die Entmüdigung Europas" 2011.

gautama

Ainakin viime keväänä Roudup'it myytiin nopsaan loppuun Lidlistä. Ihmiset eivät ilmeisesti halua rikkaruohoja takapihalleen ja kasvipenkkiin. Moni niistä "rikkaruohoista saattaa kuitenkin olla syötäviä - ehkäpä sittenkin parempia kuin nuo myrkutetut versiot kaupan hyllyllä.

Pyytäkää TV1:tä uusimaan dokumentti "Terveys lautasella". Hyvin pienetkin pitoisuudet kemikaaleja voivat vaikuttaa hyvin haitallisesti elimistöön. Lisäksi kun kolme eri kemikaalia eivät erikseen aiheuttaneet reaktiota, niin yhdessä ne aiheuttivat syöpää 60 %:ssa koe-eläimistä. 0+0+0=60%

salakankee

"Roundup-kasvimyrkkyä valmistava Monsanto ajaa parhaillaan EU-parlamentissa läpi geenimuunnellun viljan kasvattamista sallivaa lainsäädäntöä, Huffington Post kirjoittaa."

Kun joku käyttää jatkossa heidän siemenviljaa; he keräävät tuotosta voitot! Maailma menee mallilleen!

Nyt nyt ERK Mep #1 -- tulta putkeen ja kova kovaa vasten!
Älkää herran tähden antako Monsantolle "rahan painantaoikeutta" EU:n sisällä.