Keskiviikko 20.2.2019

Tämä uutinen leviää verkossa: apina oppi rahan, osti heti seksiä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.7.2011 14:33

Yhdysvaltalaisen taloustieteen ja käyttäytymistieteen tutkija Keith Chenin haastattelu New York Timesissä paljastaa kiinnostavan seikan prostituutiosta.  Vuodelta 2005 oleva haastattelu lähti tällä viikolla kiertämään sosiaalisessa mediassa uudelleen, kiitos saamansa Reddit-huomion.

Keith Chanin onnistui nimittäin opettaa pienille kapusiiniapinoille rahan käsite. Behavioristista taloustiedettä harjoittava Chan huomasi, että apinat oppivat rahan arvon hyvin nopeasti laboratorio-olosuhteissa.

Chan kollegoineen ryhtyi vaihtamaan apinoiden kanssa pieniä vessapolettien näköisiä metallipaloja ruokaan. Apinat ymmärsivät rahan vaihtoarvon muutamassa viikossa.

Tämän jälkeen apinoiden käyttäytymistä ryhdyttiin seuraamaan. Havainnot olivat kiehtovia.

Kapusiiniapinat esimerkiksi tykästyivät vedonlyöntiin, jossa ne saattoivat voittaa.

Kiinnostavin havainto tapahtui kuitenkin suunnittelematta. Eräänä tutkimuspäivänä yksi apinoista innovoi varkauden: se nappasi tutkimushuoneessa käytetyt poletit ja paiskasi ne apinoiden asuttamaan häkkiin.

Seurasi kaaos, kun tutkijat ryntäsivät seitsemän apinan kotihäkkiin hakemaan rahat pois. Samaan aikaan muut apinat yrittivät haalia itselleen rahaa ja ruokaa mahdollisuuksiensa mukaan.

Rytäkässä Keith Chan teki yllättävän havainnon: sivummalla yksi urospuolisista apinoista kiikutti poletin läheiselle naaraalle. Naaras otti vastaan kolikon ja paritteli uroksen kanssa. Tapahtuman jälkeen paritellut naaras kävi vaihtamassa poletin ruokaan.

Keith Chan kertoo Timesille havainnon olleen hämmentävä. Apinat olivat muutaman viikon opettelun jälkeen keksineet prostituution.

Lue koko tarina New York Timesin arkistosta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

"Keith Chan kertoo Timesille havainnon olleen hämmentävä. Apinat olivat muutaman viikon opettelun jälkeen keksineet prostituution."

Jos ne luonnossa vaihtavat harvinaisempia herkkuja seksiin eikö se ole prostituutiota? Prostituutio on yhtä vanha kuin älykkyys. Uros haluaa seksiä ja naaraalle on mieluisumpaa ja helpompaa saada herkku kuin lähteä itse sitä etsimään puusta (työtä).

Olaf17

Odotan mielenkiinnolla femakoiden vastaiskua tähän kauan tiedettyyn totuuteen maailman vanhimmasta kauppatavarasta.

Tai ei sittenkään: seksin ostaminen on laitonta, mutta seksipalveluiden myynti on laillista.... Siinähän se olikin jo.

Sori...

TSV

Katsos tämän asian todistaminen on hyvin hankalaa, oikeudelle ei kelpaa se että kysyit asiaa, sinun pitäisi osata"tietää" ettei ilotyttö ole parituksen(ihmiskaupan)uhri eli käytännössä jos ilotyttö ei ole suomalainen saat tuomion.

Tämä laki tehtiin tarkoituksella hankalaksi, valtio ei voinut kieltää seksin myymistä, koska sillä ei ole oikeutta naisen ruumiiseen, eikä se voinut siksi käytännössä kieltää seksin ostamista joten päädyttiin tähän ihmiskaupan uhriin laki taas olettaa kaikkien ilotyttöjen olevan ihmiskaupan uhreja.

Laki toimii yhtä tehokkaasti täällä kuin siellä.

Kay-Ove Isaksson

Miksi on pakko luokitella luonnonmukaista toimintaa prostituutioksi?
Naaraat valitsevat aina parhaan uroksen, voimakkaimman ja tehokkaimman saalistajan. Eläinmaailmassa on aina voimainkoetuksia ennen kuin naaraat voivat valita sopivimman siittäjän, jolle siunaantuu iso lauma narttuja. Niin ihmiselämässäkin. Rikkailla ja kuuluisilla on naisia jonoon asti, kuin raatokärpäsiä.
Uroksen ulkonäkö on naaraalle sivuseikka kunhan on 'pankkitilillä' rahaa ja tulevaisuus on turvattu. Niin apinoillakin. Ei siinä ole mitään ihmeellistä.
Tehokkaimman uroksen kanssa naaras tuottaa mieluiten jälkeläisiä koska sellainen uros turvaa koko pesueen elinmahdollisuudet.
Ei mikään naaras, edes ihminen, valitse luuseria joka vain makaa sohvalla katselemassa Formulaa ja kittaamassa kaljaa.
Jos tämä on prostituutiota niin koko elämä kaikkine ilmiöineen on sitä.
Työssä oleminen jos mikä on suurinta prostituutiota. Myydään itseään ravinnosta, talosta, autoista ja SEKSISTÄ.