Sunnuntai 21.4.2019

Kiitos Google, aivomme ovat nyt muuttuneet

Luotu: 
17.7.2011 10:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Googlen hakukone on saatavissa esimerkiksi älypuhelimille.

Internetin hakukoneet, Google etunenässä, ovat muuttaneet ihmisen aivojen toimintaa, kertoo tuore tutkimus.

Kolme psykologia testasivat ihmisten ajattelua hetkellä, jolloin kohteelle esitetään vaikea kysymys.

Kysymystä pohtineet ihmiset eivät yllätykseksi käyttäneetkään aivojaan itse vastauksen löytämiseksi. Sen sijaan ihmiset ryhtyivät lähes välittömästi ajattelemaan tietokoneita ja nettiä, eli paikkaa, josta he voisivat löytää vastauksen kysymykseen.

Erityisesti ihmiset, jotka uskoivat pääsyn nettiin olevan mahdollista lähitulevaisuudessa, ajattelivat enemmän tiedon lähdettä kuin tietoa itseään.

Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat internetin ottaneen paikan ihmiskunnan tärkeimpänä ulkoisena muistina. Aiemmin ihmiset ovat turvautuneet vaikean kysymyksen edessä perimätietoon.

Kolme psykologin aivotutkimus ilmestyi Science-lehden heinäkuun numerossa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

ihan loogista energian ja kapasiteetin säästöä. Aivoissa kohta vain lepuutusvirtatarve, nyt alan ymmärtää Vihreitä poliitikkojakin, aivot ovat säästövirralla.

Huonoa tässä on vai se, mikä toisinaan tapahtuu jo nyt, kun virta loppuu, niin kaupankassoillakaan ei voida rahastaa ostoksia kun pitäisi laskea päässä , jossa ei ole viivakoodilukijaa, eikä laskina

samuli3000

tällä mallillahan lapsiakin tulee kasvatettua löytämään ratkaisua ongelmille. ensimmäinen asia mitä tarkastellaan uuden asian, kysymyksen jms osalta on mitä netti aiheesta kertoo. Ennen nettia luettiin tietokirjoja. tottakai tulee tarkastella muiden löytämiä ratkaisuja uudelle kysymykselle ennenkuin itse alkaa niitä ratkaisuja tuottamaan. tämähän on nk pyörän keksimistä uudelleen. ainahan terve ajattelu on näin kulkenut. ei se google mitään aivoja muuttanut ole, tarjonnut vain uuden välineen. vaikken alkuperäista artikkelia olekkaan lukenut niin epäilen uuden suomen otsikoinnin harhaan menneeksi päätelmäksi tutkimuksesta. tai tiedä sitten

Tom B

Aikaisemmin käytettiin hakuteoksia kun tarvittiin jotain vähän harvemmin käytettyä tietoa, eikä kukaan puhunut muistin heikentymisestä mitään. Taitaa olla niin, että nämä tutkijat ovat itse unohtaneet miten aikaisemmin tehtiin pikkutiedon tarpeessa.

salakankee

ja kirjoittaa mustaan vahakansivihkoon taas asioita muistiin...'
"Vaaleaan popliinitakkiin pukeutunut pipopäinen outo mies juttelee bussipysäkillä olevien ihmisten kanssa. Mies kertoo kertoo itsestään uskomattomia asioita ja ihmeellisiä teorioita, välillä hokien "Eikö olekin mielenkiintoista". Miehellä on mukana muistikirja, johon hän kirjoittaa kaikki hänelle tärkeät asiat ja esittelee mielellään ihmisille sen sisältöä/.../nuorison keskuudessa hokema "Eikö olekin mielenkiintoista", tuli tunnetuksi.(wikipedia)

atlas

Aistinko otsikossa lievää teknofobiaa? Ihminen on käyttänyt koko historiansa ajan työkaluja, tämä vain on osoitus yhä hienostuneemmista työkaluista, jotka vapauttavat meidät mekaanisista prosesseista (tässä tapauksessa kaikenmaailman nippelitiedon ulkoaopettelusta), jättäen meille enemmän vapautta käyttää kehomme resursseja luovemmin ja abstraktimmin.