Torstai 19.10.2017

Asteroidi ”voi iskeä Maahan” 5.2.2040? – Nasa: tässä totuus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.2.2012 10:11
  • Kuva: NASA/JPL/Caltech/NEOPO
    Kuva
    Nasan kuva asteroidi 2011 AG5:n sijainnista.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on löytänyt asteroidin, joka saattaa törmätä Maahan 5. helmikuuta vuonna 2040. Kansainvälisissä tiedotusvälineissä asiasta on noussut kohua.

Nasa rauhoittelee nyt kotisivuillaan, että törmäyksen mahdollisuus on yksi 625:stä. Nasa myös huomauttaa, että kyseinen asteroidi on ykkösluokassa Torinon asteikolla, jolla mitataan asteroiditörmäyksen riskiä. Torinon asteikko ulottuu nollasta kymmeneen. Asteikolla yksi olevan asteroidin törmäystodennäköisyys on pieni.

Asteroidi 2011 AG5 löydettiin tammikuussa 2011. Koska löytö on tuore, asteroidi voi hyvinkin pudota nollaluokkaan, kun siitä saadaan tarkempia tietoja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Missä puhutaan kamerasta? Mutta onhan suurinopeuskameroita. Jos asteroidi osuu maahan, niin riippuu sen koosta,nopeudesta, kohtaamiskulmasta, laadusta yms, mitä tapahtuu. Joka tapauksessa sivussa asuvat voisivat kuvata jonkin aikaa mielenkiintoisia, joskin tuhoisia ilmiöitä.

semi

Näiden taivaankappaleiden liikeittä kameralla pelkästään tarkailla, Nasan sivuilta saa kyllä tietoa miten ja kuinka. Osuessaan kyllä kaikki on ohi ja nopeasti ainakin kohdealueelta ja ainakin joltakin säteeltä.

Aku

Asteroideja vaarallisempia ovatkin meteoroidit, joita pienemmän kokonsa vuoksi ei voida tarkasti havannoida maan pinnalta eikä näin ollen myöskään ennustaa mahdollista törmäystä.
Esim Tunguskassa 1908 maahan syöksyi meteoroidi joka räjähtäessään kaatoi satoja km2 metsää.