Lauantai 21.10.2017

Savon Sanomat: Talvivaaran lupa oli virhe

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2012 07:54
  • Kuva: Talvivaara
    Kuva
    Talvivaaran kaivoksen päästöt yllättivät viranomaiset.

Jos Talvivaaran kaivoksen todelliset päästöt olisi tiedetty, yhtiö ei todennäköisesti olisi saanut ympäristölupia. Näin kertoo Pohjois-Savon elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen ylijohtaja Kari Virranta Savon Sanomissa.

–  Näillä tiedoilla Talvivaara ei saisi enää lupia. Nyt tiedetään, että Talvivaara pilaa ympäristöä. Lähtökohta on, että kohtuutonta ja laaja-alaista pilaamista ei voi hyväksyä, Virranta sanoo lehdelle.

Talvivaara pyrkii vähentämään vesipäästöjensä sulfaattipitoisuutta investoimalla suolan poistoon, Savon Sanomat kertoo.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jussi vaarala

Jos Talvivaaran kaivoksen todelliset päästöt olisi tiedetty, yhtiö ei todennäköisesti olisi saanut ympäristölupia.

–  Näillä tiedoilla Talvivaara ei saisi enää lupia. Nyt tiedetään, että Talvivaara pilaa ympäristöä, kerrotaan Pohjois-Savon elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Kysymys kuuluu onko Talvivaaran kohdalla harhautettu tahallaan viranomaista ympäristöasioissa, jotta on päästy pikarahastamaan - ympäristön ja Suomen ympäristönsuojeluhallinnon luotettavuduen kustannuksella.

Olisikohan aihetta tehdä asiasta rikostutkinta.

Joka tapauksessa pitäisi olla selvää, että se taloudellinen hyöty, joka on saatu virheellisellä ja ympäristölle vahingollisella tietojen antamisella pitää periä takaisin - korkojen kanssa.

Muussa tapauksessa tuollainen touhu olisi kutsu rikollisille ympäristötuhoisille investoijille tehdä viranomaisharhautuksella ja tulevien jälkipolvien kustennuksella pikavoittoja.

Ja sitähän ei tule sallia.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

KunniaTohtori

On päivänselvää, että korruptoitunut virkamieskunta ympäristöministeriössä ei tee mitään. Suomi on jo kuin afrikan banaanivaltio, esimerkiksi Nigeria, jota tyhjentää minikansalliset öljy yhtiöt.

Siis mitään ei tule tapahtumaan. Mutta jos mökkiläinen jättää jätemaksun maksamatta, kun ei ole jätehuoltoa, niin mökki menee ulosmittaukseen jos ei maksa.

Oikea ja oikeudenmukainen ja sivistysvaltion tapa olisi nyt pysäyttää Talvivaaran toiminta heti viranomaisvoimin. Sen jälkeen koko yhtiön ja vaskuuhenkilöiden omaisuus takavarikkoon. Ja ympäristö pitää palauttaa entiselleen ja tämä entisöinti rahoittaa takavarikoidulla omaisuudella. Mutta kuten kirjoitin, niin mitään ei tule tapahtumaan.