Maanantai 20.11.2017

Aloite USA:ssa: Lehmien piereskely kuriin!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.4.2009 15:55
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Yhdysvaltain meijeriteollisuus pyrkii pistämään lehmien piereskelyn kuriin ympäristön hyväksi, kertoo uutistoimisto AP. Lehmien ”kaasuttelun” vähentäminen liittyy projektiin, jossa tähdätään 25 prosentin leikkaukseen kasvihuonekaasupäästöissä vuoteen 2020 mennessä.

Lehmäprojektilla yritetään vähentää suolistometaania, joka on suurin tekijä meijeriteollisuuden hiilijalanjäljen muodostumisessa.

Yksi vaihtoehto on muokata lehmien rehua siten, että eläimet tuottaisivat vähemmän metaania. Toinen mahdollinen keino on keskittyä lehmän ruoansulatuskanavan mikrobeihin. Lehmän pötsin bakteerikannan muutoksilla metaanintuotantoa voidaan vähentää.

Aloitteen johtaja Rick Naczi uskoo, että tutkimus tuottaa ratkaisuja vuoden sisällä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

No niin, nyt päästiin tärkeään asiaan. Pierupoliisit alkavat valvoa, ettei lehmät vaan piereskele ja riko lakia. Osavaltion poliisit voisivat tutkia hankalampia tapauksia, kun taas pienemmissä kaupungeissa paikallinen sheriffi muiden toimiensa ohella voisi vahtia, etteivät lehmät riko lakia.

Tästä voitaisiin ottaa heti oppia myös Suomeen. Kuka tekee heti aloitteen? Vihreät hei, herätkää heti toimimaan!
Lehmien piereskely on saatava Suomessa kuriin.

Kun lehmien piereskely saataisiin kuriin, olisikin luontevaa seuraavaksi ryhtyä valvomaan ihmisrodun piereskelyä. Sehän ei aivan vähäistä ole. Lasketaanpa, että jokainen suomalainen pieraisee vaikka vain kerran viikossa. Mikä nyt ei totta ole, varmaan useammin. Sehän tekee Suomen väkiluvulla lähes 276 miljoonaa pierua vuodessa. Käsittämätöntä ilman pilaamista.

Tästä voisikin tehdä EU:lle aloitteen, vihreät otatteko haasteen vastaan ja lupaatte tehdä asiasta aloitteen heti EU:lle. Suomi saisi erinomaista mainetta ilmastonsuojelijana.

EU:hun voitaisiinkin sitten perustaa pieruvirasto, sen sijoituspaikaksi voitaisiin hakea Suomi ja Helsinki. Ministerit voisivat sitten hajasijoittaa sen vaikka Kuopioon.