Keskiviikko 16.1.2019

Charles Darwin -leffa liikaa uskonnollisille amerikkalaisille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2009 11:58
  • Kuva: WIkimedia Commons
    Kuva

Uusi brittien tekemä elokuva evoluution isästä Charles Darwinista on tuottajansa mukaan liikaa uskonnollisille amerikkalaisille, kertoo brittilehti Daily Mail. Elokuva ei tämän takia ole onnistunut saamaan levityssopimusta Yhdysvalloissa.

Creation-elokuva keskittyy Darwinin kamppailuun järjen ja uskon välimaastossa Lajien synty -kirjansa tekoaikaan 1800-luvulla. Elokuvaa on myyty ympäri maailman.

Tuottaja Jeremy Thomasin mukaan filmi on saanut levityssopimuksen kaikkialla muualla maailmassa paitsi Yhdysvalloissa. Thomasin mukaan Yhdysvalloissa uskonto sanelee elämää yhä, lukuun ottamatta New Yorkia ja Los Angelesia.

Daily Mailin jutussa viitataan muun muassa kristillisen Movieguide.orgin näkemyksiin, joiden mukaan Darwin on rasisti, jonka perintö on massamurha.

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

näkkäläjärvi

"Tuottaja Jeremy Thomasin mukaan filmi on saanut levityssopimuksen kaikkialla muualla maailmassa paitsi Yhdysvalloissa. Thomasin mukaan Yhdysvalloissa uskonto sanelee elämää yhä, lukuun ottamatta New Yorkia ja Los Angelesia."

Jutusta ei käy ilmi, onko levityssopimus esim. Iranissa, Irakissa tai Afganistanissa, joissa uskonto tietääkseni myös sanelee jokapäiväisen elämisen tahdit.

Perdition

"Daily Mailin jutussa viitataan muun muassa kristillisen Movieguide.orgin näkemyksiin, joiden mukaan Darwin on rasisti, jonka perintö on massamurha."

Käsittämätöntä minkälaisiin valheisiin äärikristityt joutuvat tukeutumaan puolustaakseen omia vajaita näkemyksiään. Kreationismi- ja ID-liikkeet ovat 8. käskyn rikkojien parhaasta päästä.

Holotna Pravda

"Tuottaja Jeremy Thomasin mukaan filmi on saanut levityssopimuksen kaikkialla muualla maailmassa paitsi Yhdysvalloissa. Thomasin mukaan Yhdysvalloissa uskonto sanelee elämää yhä, lukuun ottamatta New Yorkia ja Los Angelesia."

Olisihan täysin mahdotonta että leffa on niin puiseva ja ikävystyttävä ettei amerikkalainen levittäjä nähnyt siinä kaupallista potentiaalia. Tai olisiko hintaneuvottelut menneet puihin?

Toisaalta, tällainen amerikkalaisten yksioikoinen leimaaminen raamattua heilutteleviksi fanaatikoiksi ylittää tehokkaasti ärsytys, eikun uutiskynnyksen ja herättää uteliaisuutta.

Ihan hyvä markkinointitempaus yrittää tehdä tylsästä elämänkertaelokuvasta elämää suurempi kiistakapula.

LassiHippeläinen

"Olisihan täysin mahdotonta että leffa on niin puiseva ja ikävystyttävä ettei amerikkalainen levittäjä nähnyt siinä kaupallista potentiaalia."

Näyttää kelvanneen muualla maailmassa.

"Toisaalta, tällainen amerikkalaisten yksioikoinen leimaaminen raamattua heilutteleviksi fanaatikoiksi ylittää tehokkaasti ärsytys, eikun uutiskynnyksen ja herättää uteliaisuutta."

Suurimman metelin ovat tainneet nostaa sivistyneet amerikkalaiset.

"Ihan hyvä markkinointitempaus yrittää tehdä tylsästä elämänkertaelokuvasta elämää suurempi kiistakapula."

Tiedät että se on tylsä, vaikket ole edes nähnyt sitä...

Holotna Pravda

"Näyttää kelvanneen muualla maailmassa."

Väittää elokuvan tuottaja. Hän tuskin puhuu muutettua totuutta?

"Suurimman metelin ovat tainneet nostaa sivistyneet amerikkalaiset."

Eipä ole meteliä kuulunut. Ainoa metelin nostaja on elokuvan tuottaja. Mutta hän tuskin puhuu muutettua totuutta?

"Tiedät että se on tylsä, vaikket ole edes nähnyt sitä..."

Opettelehan Lasse lukemaan. Minä epäilen että se on tylsä kun ei ole (tuottajan mukaan) USA:n markkinoille kelvannut. Sen sijaan tiedän että USA:n elokuvamarkkinoille uppoaa mikä hyvänsa scheisse, kunhan se on viihdyttävää. Esimerkiksi Michael Mooren "dokumentit", Al Goren ympäristösaarnat...

M.O.T.

Reiska

" Mutta keitä nämä päättäjät ovat siitä minulla ei ole kovinkaan tarkkaa käsitystä. "

Seuraa rahaa, sieltä se pian selviää.

" Joku kuitenkin haluaa pitää amerikkalaiset tyhminä ja tietämättöminä. "

Enemmän kuin totta ja mahdottoman hyvin ovat siinä alaajetun koulutuksen ja uskonnollisen paatoksen terrorilla onnistuneetkin. Sarah Palin on loistoesimerkki ihmisestä joka ei tiedä mistään tärkeästä asiasta yhtään mitään.

Sellainen presidentti maailman suurimman armeijan ja ydinasenivaskan varressa kiinni olisi mittaamattoman paljon suurempi uhka kuin mikään mullahi nykypäivän maailmassa voisi olla.

chrome3d

Elokuva yhdestä maailman tärkeimmistä tiedemiehistä? Ei se kelpaa Amerikkaan.

Elokuva sarjmurhaajasta joka murhaa vain sarjamurhaajia? No tietty, tänne Amerikkaan vain! Zombie, slasher ja pornoelokuvien joukkoon vaan!

On itse asiassa aika suuri mysteeri miksi Amerikasta tulee niin paljon tavaraa mitä täällä katsellaan ja kuunnellaan kun se tavara taitaa olla enimmäkseen aika lapsellisten ihmisten tekosia. Itsekin sitä seuraan mutta joskus se oikeasti ihmetyttää.

Scholar of Life

Kaipa nämä uskonnolliset fundamentalistit muistavat
myös Aikakirjojen esittämän määritelmän piin arvosta.

Mainitun Raamatunkohdan mukaan Jumala on suorastaan
määrännyt, että piin arvo on tasan kolme. Ei enempää
eikä vähempää.

Siis on kerettiläistä väittää, että piin likiarvo olisi
3,14159265...jne, koskapa se on Raamatussa tarkkaan
kolmeksi määritelty.

Tietääkö kukaan, etteivät vaan vääristelisi laskelmissaan
salaa piin arvoa?

Olavi Oriatsalo

"Daily Mailin jutussa viitataan muun muassa kristillisen Movieguide.orgin näkemyksiin, joiden mukaan Darwin on rasisti, jonka perintö on massamurha."

Tämä on niin totta kuin olla voi. Darvin on nimen omaan modernin rasismin isä. Lisäksi darvinilaisuus ei tunne lainkaan ihmisarvoa, koska Darvinille ja hänen ideologisille hengenheimolaisille ihminen on vain biomassaa.

Vieras

Ja ihminenkö on sitten todellisuudessa pala isää, poikaa ja pyhää henkeä? Hahahahaah. Hassua, miten ihminen haluaa tulkita kaiken aina vain omaksi edukseen, varsinkin kun kyse on elämän suurista kysymyksistä.

Mehän olemme luonnon ulkopuolella vaikuttavia, näkymättömällä kehällä muista eliöistä ja luonnosta rajattuja, yksilöllisiä jumalolentoja? Vai olemmeko ehkä kuitenkin vain narsistisia, yksinkertaisia ja sokeita eliöitä, jotka eivät ymmärrä maailmankaikkeudesta vielä juuri mitään ja tämän takia rypevät disinformaatiossa?