Lauantai 15.12.2018

YK haluaa estää miljardin lapsen syntymisen - paras tapa vähentää päästöjä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.11.2009 11:06
Päivitetty: 
19.11.2009 11:13

Syntyvyyden säännösteleminen olisi YK:n mukaan tehokkain tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä, kertoo Timesonline.

YK:n Väestörahasto laskee Maailman väestön tila 2009 -raportissaan, että miljardin lapsen syntymän estäminen vuoteen 2050 mennessä säästäisi yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin kahden miljoonan suuren tuulivoimalan rakentaminen.

-Yksikään ihminen ei ole aidosti hiilidioksidineutraali. Koska jokainen ihminen on osa ongelmaa, jokaisen pitää myös olla osa ratkaisua, raportti kertoo.

-Jokainen syntymä aiheuttaa syntyneen ihmisen päästöjen lisäksi kaikkien hänen jälkeläistensä päästöt.

Väestörahasto ennustaa, että maailman väestö voi vuoteen 2050 mennessä kasvaa nykyisestä 6,8 miljardista 10,5 miljardiin ihmiseen, ellei syntyvien lasten määrään puututa nopeasti.

Raportin mukaan syntyvyyden säännöstely parantaisi mahdollisuuksia taistella ilmastonmuutosta vastaan ja parantaisi myös ihmisten elämänlaatua, koska jokaiselle ihmiselle jäisi enemmän hiilidioksidia "käytettäväksi". Nykyisellä väestönkasvulla maailma ajautuu katastrofaaliseen tilanteeseen, YK raportoi.

Raportissa ei ehdoteta Kiinan-mallia, eli perheiden lapsiluvun rajoittamista lailla, vaan ehkäisyn lisäämistä saatavuutta parantamalla ja tiedottamalla. Varsinkin kehitysmaissa on raportin mukaan miljoonia naisia, jotka haluaisivat käyttää ehkäisyä, mutta eivät pysty sitä hankkimaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kansankokonaisuus

Samaiseen tutkimukseen viitaten HS kirjoitti jonkin aikaa sitten varsin naivisti:

"Väestönkasvu onkin talttumassa - Pentti Linkolan väestöteesi vanhanaikainen

Kirjailija, kalastaja Pentti Linkola on sitä mieltä, että maailmassa on vain yksi ongelma: täällä on liikaa ihmisiä. "Kaikki muut todelliset ongelmat johtuvat tästä eikä ihmiskunnalla ole mahdollisuutta selvitä", Linkola sanoo.

Netissä käy aiheesta kiivas keskustelu, mutta Linkolan näkemys ei ole uusi. Itse asiassa sitä voi sanoa vanhanaikaiseksi.

Se kuuluu 70-luvulle, jolloin oli tapana siunailla, etteivät luonnonvarat riitä väestöräjähdyksen seurauksena ilmaantuneille massoille.

Näkemystä voi sanoa "malthusilaiseksi". Nimensä se on saanut taloustieteilijä Thomas Malthusin mukaan, joka 1789 ennusti, että väestönkasvu ylittäisi maailman ruokatarjonnan lähivuosikymmeninä. Näin ei käynyt, siitä piti teollistuminen huolen.

Nyt on tapahtunut jotakin muuta. Monissa köyhissäkin maissa hedelmällisyys on laskenut niin nopeasti, etteivät tarkkailijat ole uskoa havaintojaan. Näitä maita ovat esimerkiksi Brasilia, koko Kaakkois-Aasia Filippiinejä lukuun ottamatta, Kiina ja jopa Etelä-Intia.

Näin kertoo aiheesta YK:n väestörahasto Unfpa:

"Hedelmällisyyden ennakoidaan alenevan kehitysmaissa dramaattisesti ja olevan 2,05 naista kohden vuosina 2045–2050. Nyt meneillään olevalla viisivuotiskaudella se on 2,75. Maailman 50 vähiten kehittyneessä maassa kehitys on vielä selvempää: nyt 4,63 lasta ja 35 vuoden kuluttua enää 2,50 lasta naista kohden."

Hedelmällisyysluvun kriittinen piste on 2,1 tai alle. Silloin ei väestö kasva.

"Yksi dramaattisimmista sosiaalisista muutoksista", kirjoittaa The Economist-lehti.

Se käsitys on murtunut, että köyhät lisääntyisivät hillittöm<ästi ihan vain siksi, että lapsikatraasta edes joku jäisi henkiin elättämään vanhempiaan.

Perhepolitiikalla köyhätkin maat ovat saavuttaneet paljon.

Maapallon väestö kasvaa edelleen, mutta ennakoitua hitaammin. Nyt maailman väkiluku on 6,5 miljardia, ja 2050 maailman luonnonvaroista taistelee ilmeisesti noin 9 miljardia ihmistä.

Väestökysymys on vakava. Koska tahansa voi taantumuksellisten hallitusten tai paavien vaikutuksesta tulla takapakkia"

Jouko Heyno

Väkimäärän kohdalla suurin ongelma ei ole päästöt vaan ruoka. Yhden ihmisen elättämiseen tarvitaan keskimäärin 2,4 ha maatalousmaata. Sitä on noin 1,8 ja tilanne vain pahenee. Väite siitä, että Malthus olisi ollut väärässä on puppua ja perustuu vain siihen, että "vääränvärisiä" ei lasketa. Tilanne on parantunut "oikeille ihmisille", mutta heikentynyt Afrikassa, E-Amerikassa ja Aasiassa dramattisesti. Väite Malthusin virheestä on siis puhtaasti rasistinen.

Väite siitä, että Kiina olisi onnistunut väestökontrollissa, on samoin puppua. Ainoa kehitysmaa, joka siinä onnistui, on Singapore. Tulos on, että Singapore ei enää ole kehitysmaa.

Singaporen keino oli simppeli: Kunnollinen väestörekisteri ja tehokkaat sosiaaliset tulonsiirrot; ensimmäisestä lapsesta sai kunnollista lapsilisää, toisesta ne menetti ja kolmannesta lähtien verotus alkoi kiristyä. Jos haluat muutosta, iske kukkaroon. Siellä se tuntuu pahimmin.

Yleisesti on tiedossa, että kaksi merkittävää tekijää vähentää väestönkasvupaineita. Toinen on sosiaalisesti taattu kohtuullinen elintaso ja toinen kunnollinen sosiaali- ja eläketurva. Molemmat perustuvat yhteisön solidaarisuuteen ja huolenpitoon lähimmäisestä. Yhteisöissä, joissa suku on tärkeämpi kuin koko yhteisö, tämä ei ole onnistunut.

Samoin on yleisesti olllut jo 1960-luvulta tiedossa, että eläinvalkuaisen puute ravinnossa lisää onnistuneita raskauksia. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvisravinnon käytön suhteellinen lisääminen pahentaa ongelmaa entisestään. Ja mitenkäs nälkäongelmaa hoidetaankaan? Lähetetään köyhille nälkäänäkeville lisää kasvisruokaa. Karjan käyttäminen ravinnoksi statustehtävän sijaan toisi ratkaisun Sahelin ongelmiin. Tämä edellyttäisi kuitenkin kunnollista verotusta ja järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Ja sitähän sinne tai/ja siellä ei kukaan halua.

Ratkaisun avaimet ovat olemassa, vain tahto puuttuu.

Ukko-Paavo

...että läheiset suku- ja perhesiteet korvataan "hyvinvointivaltion" palveluilla? Varmasti toimiva ratkaisu, kun katsoo, miten Euroopan "hyvinvointivaltioiden" hedelmällisyysaste on pudonnut sukupuuttoon johtaviin lukemiin. Väki vähenee myös siten, että aika moni "hyvinvoiva" harkitsee itsemurhaa.

Ukko-Paavo

...ainakaan tällä tavalla. Pallo pystyy elättämään nykyistä paljon suuremman populaation. Kysymys on vain siitä, miten kakku jaetaan.

Tämä hiilidioksidivouhotus taas on luku sinänsä -uusi verovaroin tuettu valtiouskonto, jonka moolokinkitaan halutaan syöstä jo lapsemme ja lastenlapsetkin.

Tämä muuten lienee ihmisen esineellistämisen pohjanoteeraus. Ennen olimme ihmisen sijasta sentään vielä "työvoimaa", "kuluttajia", "äänestäjiä" tai "veronmaksajia". Nyt olemme enää vain "päästö."

joukoakoskinen

Nälkäisten hallinta käy hankalaksi. Vaikka laumat eivät ryntäisikään torille ammuttavaksi on eri väestöryhmien keskinäinen taistelu eloonjäämisestä vakava häiriötekijä.

Tarvitaan äärimmäinen väkivaltakoneisto pitämään köyhät kurissa. Parhaiten tässä on onnistunut paavillinen katolinen kirkko. Se hallinnoi miljardeja köyhiä myös henkisesti. Tarvitsematta pelätä nälkäisten ryntäystä Vatikaaniin se syyllistää köyhät - nälkä on synnin - ehkäisyn - palkka.

Alunperin ehkä humaanejakin aineksia sisältänyt oppirakennelma on osoittautunut liian kannattavaksi liiketoimeksi jonka purkaminen lienee mahdotonta.

I_K_L

ei näköjään päästy eroon tuosta hiilidioksidivouhkauksesta. Tulevan katastrofin syy kyllä jo saatiin vihdoin viimein, mutta katastrofi ei ole ihmisen päästämän hiilidioksidin aiheuttama ilmastonmuutos.

Nikola Tesla

Eiköhän tämä maailma olisi paljon puhtaampi ja muutenkin terveellisempi paikka jos teollisuus- ja pankkiiri eliitti julkaisisi kaiken "valtion salaisuudet", keksinnöt jotka monet keksijät teki ihmiskunnalle, ei kapitalisteille.

Nikola Tesla jo aikanaan kehitti massa-sähkömagneetti generattorin joka tuottaa ilmaista sähköä (ainostaan laitteen kokoaminen ja hyvin pieni ylläpito maksaa) kosmisesta säteilystä..

..No, kun Tela oli suurinpiirtein paketoitu kaikista pankkiireista ja teollisuusjohtajista ..jotenkin tämä teknologia jota Teslaitse kaavaili koko maailmalle annettavaksi katosi "sota- ja valtionsalaisuuksien" joukkoon..

Ilmasita sähköä ja saasteetonta transpotaatiota ..ja nämä keksinnöt on pidetty jemmassa inakin 60-70 vuotta.

Tässä tuollainen massa-sähkömagneetti moottori Aussien SKY-uutisista vuodelta 2005:

FREE ENERGY Home Generator -Zero Point Energy - Off the Grid:
http://www.youtube.com/watch?v=efCelx7qe_M

THE TESLA SWITCH & Bendini motor
http://www.icehouse.net/john1/tesla.html

http://www.icehouse.net/john1/john1.html

Joseph Newmanin kehittämä vastaava Teslan massa-generaattori:

http://www.google.fi/search?hl=fi&source=hp&q=joe+newman+motor&meta=&aq=...

Ja essee siitä mihin näiden "nolla piste energia"generaattoreiden toiminta perustuu ..eetteri fysiikkaan jonka kvantti fysiikka hautasi (tosin se on melkein samaa fysiikkaa, kvantti fyysikot vaihtoi ainoastaan eetteri-fysiikan kielen, jemmasi osan tiedosta mutta se on melkein samaa dataa ..tuli ihmiskunnalle vaan noin 100 vuotta "takapakkia")

IS THERE A REACTING AETHER? Here is the Proof: It powers the BEDINI Machine!:

http://aetherscience.net/www-energyscience-org-uk/2000/es2001.html

Vieras

Siitä vaan tekemään, mikä estää?
Muista foliot, ettei liikaa säteile.

Mulla on kotona ikiliikkuja, mutta en voi sitä julkaista, kun Supo, Säpö, FBI, CIA, FSB, KGB, WC ja PeRuNa tulee ja rankaisee jos sen teen.

ärsy

Lisääntykää ja täyttäkää maa, sen tyhjiin kaluamisesta ei ollut puhetta. Hetkeä ennen kuin ihmiskunta on heinäsirkkalauman tavoin tuhonnut elinmahdollisuutensa, uskalletaan vihdoin puuttua olennaiseen. Vuosituhansien ajan sodat ja rutot karsivat liikapopulaatiota. Jos mustaasurmaa ja maailmansotia ei olisi ollut, olisimme jo syvällä katastrofin sisällä, henkitoreissamme.

Vieras

..tehokkain ja paras tapa hidastaa ympärisötuhoja ja hiilidioksidipäästöjä on kaikenlaisen kehitys- ja ruoka-avun välitön lopettaminen. Äiti-Maa yrittää estää omin keinoin väestöräjähdyksen paisumista (nälänhädät, kulkutaudit ym), mutta erityisesti länsimaat samanaikaisesti kantavat vettä kaivoon pyrkimällä ruokkimaan ihmisiä alueilla, joilla ei ole luontaisesti kykyä kantaa edes murto-osaa siellä nyt asuvasta väestöstä. Onko näin ajatteleminen humaania tai suvaitsevaista ? Ei todellakaan, mutta ainoa tapa pelastaa maailma !

Kansankokonaisuus

Garret Hardinin ja tämän vuoden taloustieteen nobelistin Elinor Ostromin mukaan tehokkaimpia tapoja hallita yhteismaan ongelmaa on ulossulkeminen.

Toisin sanoen estää ihmisiä muuttamasta sellaisista maista ja kulttuureista, jotka ovat kykenemättömiä ratkaisemaan esimnerkiksi väestöongelmaa, sellaisiin maihin jotka ovat ratkaisseet väestöongelman.

Hardin totesi aikoinaan:

"The moral is surely obvious: never globalize a problem if it can possibly be solved locally. It may be chic but it is not wise to tack the adjective global onto the names of problems that are merely widespread -- for example, "global hunger," "global poverty," and the global population problem.

We will make no progress with population problems, which are a root cause of both hunger and poverty, until we deglobalize them. Populations, like potholes, are produced locally, and, unlike atmospheric pollution, remain local unless some people are so unwise as to globalize them by permitting population excesses to migrate into the better-endowed countries. Marx's formula, "to each according to his needs" is a recipe for national suicide."

Ostrom taas on todennut:

"Yhteisresurssin käytön organisoimisen ensimmäinen askel on määritellä resurssin käytön rajat eli se kuka saa käyttää resurssia. Niin kauan kuin itse resurssin rajat ja resurssien käyttöön oikeutettujen henkilöiden joukko on tuntematon, kukaan ei tiedä mitä [yhteisresurssia] ollaan manageroimassa.

Ellei määritellä ketkä ovat ulkopuolisia, paikallisilla yhteisresurssin käyttäjillä on riski, että kaikki panostus minkä he kohdistavat resurssiin, riistetään heiltä sellaisten ihmisten toimesta jotka eivät ole panostaneet resurssin ylläpitoon millään lailla.

Pahimmassa tapauksessa ulkopuolisten toimet tuhoavat yhteisresurssin kokonaan."

http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2009/10/suomalainen-yhteiskunta-on...

LT

Olen kirjoittanut ja puhunut väestön liikakasvusta ja sen suhteesta ilmastonmuutokseen jo monta vuotta, kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Suurimpana katastrofin aiheuttajana tulee ensin väestön liikakasvu, sitten on pitkä väli, jonka jälkeen tulee ilmastonmuutos. Koska olen vain joku, minut on aina nonsoleerattu. Näkemystäni on pidetty suorastaan sopimattomana. Kun Ylellä oli ehkä vuosi sitten suuri ilmastokeskustelu, lähetin ilmatieteen laitokselle kysymykseni väestön liikakasvun suhteesta ilmastonmuutokseen. Ei vastausta. Kukaan ei käsitellyt asiaa. Kysymykseni ei ollut diskreetti. Sellaista asiaa ei yksinkertaisesti saanut silloin kysyä.
Nyt ilokseni asia on muuttunut. Tosiasiat, kipeimmätkin on joskus pakko tunnustaa. Vihdoinkin ongelma on nostettu esiin lähes korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Selvitysmies

Äsken Italiassa pidetyssä YK:n järjestämässä "nälkäkokouksessa" yksi puheenvuoron käyttäjä oli paavi!!!
Niin sitä pitää. Yksi pahimmista maapallon liikakansoittajista. Muslimit moniaviosuuksineen leviävät kuin syöpä.

Tostan esittämäni käänteisen lapsilisän. Ainut kehitysapu annettaisiin perheneuvontana ja ehkäisyn opettamisena. Porkkanana voisi olla käänteinen lapsailisä eli lapsettomuuslisä, jota voisi maksaa lapsettomille pariskunnille. Kyseistä lisää vähentäisi jokainen lapsi ja se loppuisi kokonaan toisesta tai viimeistään kolmannesta lapsesta.
Nykymuodoissaan annettu kehitysapu on vain lisännyt populaatioita.

Tuttu Vieras

Maailmassa on kaksi valtiota ja yksi maanosa, jossa viis veisataan syntyvyysluvuista. Intia, Meksiko ja Afrikka. Intia sikiää elättäjiä vanhemmilleen (1960-luvulta 700 miljonaa uutta "sielua"), Meksikossa mies ei ole mitään, jos ei ole vähintää viisi poikaa ja Afrikan mustat muslimit eivät tunne rajoja AIDS'ista huolimatta. Matkatyöläiset saavat vapaasti rellestää.

Ei YK sille mitään mahda. Portit ja rajat kiinni. Eiköhän ruveta kuuntelemaan.

Santerinpaluu

Ylemmistä viesteistä huomaa taas valitettavasti niitä idiootteja joiden mielestä muilla ei ole välilä,
kunhan oma perhe on kunnossa niin afrikassa voidaan tapattaa niin paljon porukkaa kun huvittaa. Ollaan nyt vähän enemmän ihmisiksi ja palataan siihen ykseyteen ja sitten ruvetaan heittelemään maailmanjohtajia kengillä. Ps.Ei meiltä ruoka lopu ellei joku halua, että se loppuu.

Joni

Nyt puhutaan kerrankin oikeaa asiaa.

Kaikki maailman humanitääriset ongelmat johtuvat liiallisesta väestönkasvusta. Se taas johtuu siitä, että kehitysmaissa ihmisten kannattaa hankkia lapsia. Toinen suuri tekijä ovat uskonnot, tavat ja asenteet, jotka kieltävät ehkäisyn ja kieltävät naista vaikuttamasta asiaan.

Oma ehdotukseni on, että kehitysapua aletaan jakamaan valtion sijaan suoraan perheelle. Se vaatii melkoista organisaatiota, mutta parempaakaan mallia en ole keksinyt. Kehitysapu taas riippuu suoraan siitä, miten paljon on lapsia. Yhdellä lapsella saat jonkun verran, ja siitä eteenpäin pudotus on roima.

Parempaakaan en nyt tähän hätään keksi. Jotain kuitenkin on tehtävä, ja tämä malli olisi todennäköisesti suhteellisen toimiva.

Hannu Töyri

Vastiiketon rahan jakaminen lisää turhaa väestöä. Nälänhätä ja liikaväestö on hyvä keino hankkia hyvät tulot afrikan johtajille. Esimerkkinä mainittakkoon Suomen kehitys apukohteet Kenia, Tansania ja Mosambik, joissa suurin osa kansasta elää alla dollarin päivä tuloilla ja johtajat kylpevät rahassa - Kenialainen kansanedustaja 10 000 euroa kuukaudessa + pimeät tulot n. 15 000€/kk.

sumuisten vuorten gorilla

Olen täysin samaa mieltä. Suomi ja muut maat jakavat rahaa Afrikkaan jotain 0,5 % BKT:stä - se on iso summa.

Ok, jos se menee johonkin suomalaisille markkinoita tuoviin metsäkuvioihin (niinkuin taitaa mennä kiitos kokoomushallituksen), niin siinä on järkeä..

Mutta ei mikään kumppanuus ole aitoa, jos toinen ruokkii ja toinen kiittelee, kumartelee ja seppelöi. EIKÄ OPI MITÄÄN.

Valtavat erot siellä mahdollisuuksissa ja eurooppalaiset pumppaa rahaa paikallisellle eliitille.. Eli tukee epädemokratiaa.. AFRIKKALAISET ITSE SANOVAT: "Antakaa meidän elää." (eli jättäkääm meidät rauhaan)

Nyt Kepa sieltä pois kiusaamasta heikompia!