Lauantai 25.5.2019

Hakkeri räjäytti ilmastonmuutossodan: Totta vai ei?

Luotu: 
20.11.2009 18:35
Päivitetty: 
20.11.2009 18:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Englantilaisen East Anglian yliopiston ilmastotieteiden laitokselle tehty tietomurto on kiihdyttänyt ilmastonmuutosskeptikkojen epäilyt uudelle tasolle.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan maailman johtavimpiin ilmastotutkimuslaitoksiin kuuluvan East Anglian tutkijoiden väliset sähköpostit vuotivat julkisuuteen torstaina.

Ilmastonmuutosskeptikkojen blogeissa ja keskustelupalstoilla joitakin hakkeroinnin paljastamia tietoja pidetään todisteena siitä, että ilmastoalan tutkijat ovat muokanneet tieteellisiä havaintojaan sopivimmiksi omiin tarkoitusperiinsä eli "ilmastonmuutoksen uhkien korostamiseen".

Sähköposteissa - joita epäillään tekaistuiksi - tutkijat näyttäisivätkin pohtivat, millaisia moraalisia ja juridisia ongelmia tietojen muokkaamisesta voi syntyä.

Yliopiston edustaja on BBC:n mukaan vahvistanut, että hakkeri on päässyt sisälle yliopiston järjestelmään ja saanut haltuunsa sähköposteja, mutta ei sitä, ovatko kaikki internetissä julkaistut viestit aitoja.

-Materiaalin määrän vuoksi emme voi vielä vahvistaa, onko kaikki materiaali aitoa, yliopiston edustaja sanoi BBC:n mukaan.

Viestejä arvellaan tekaistuiksi, sillä ne olisivat hyvä keino asettaa ilmastotutkijat epäilyttävään valoon juuri Kööpenhaminan ilmastokokouksen alla.

Tietomurron tehnyt toistaiseksi tuntematon taho on levittänyt verkkoon tuhansia yliopiston tutkijoiden asiakirjoja. Poliisi tutkii tapausta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

Ilmasto muuttuu aina ihmisen kanssa ja ilman ihmistä

On havaittavissa innokkaita ihmistä puolustavia ahaa-ilmiöitä, ettei pienen ihmisen vaikute muutakkaan ilmastoa. Kädenvääntöä harjoittavat tutkijat, elinkeinoelämä ja kuluttajat. Ihminen on mestari antamaan itselleen positiivisia ja vapauttavia synninpäästöjä.

Auringonottajat ovat tohkeissaan, kun paistaa niin kuumasti, että suojakertoimia pitää lisätä kesästä toiseen. Punaniskoja ja paahtuneita "kahvinpapuja" seilaa kaupunkien ja maaseutujen rannoille. Samaan aikaan eläin- ja kasvitieteilijät pongaavat uusia lajeja kotoperäisten joukosta. Säätieteilijä selostaa, että on niitä kuumempiakin kesiä ollut, ainakin viimeisen sadan vuoden aikana. Grönlannin jäätikötkin tuntuvat sulavan nopeammin.

[orig. maanantai, heinäkuu 17, 2006]

Ihminen on lyhytnäköinen, jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen.

Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa. Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin.

Eläinkunta ei käytä harmoniassaan apuvälineitä, ne saalistavat suoraan ja eliminoivat heikot ja huonokuntoiset pitäen populat elinvoimaisina ja lisääntymiskykyisinä kokonaistasapainon järkkymättä, tiedostamattaan. Ihminen haalii toimeentuloansa eliönaapurilta; muulta kokonaiskasvustolta siihen tahtiin, että riittävyyden rajat häämöttävät. Ihminen on onnistunut tuhoamaan jo menneisyydessä omia erillispopulaatioitaan mm. ryöstäviljelemällä tai omalla nahistelulla omistamisesta ja vallanhalusta. Ihmiselle ei riitä luontainen sille kuuluva reviiriys.

Ilmasto muuttuu oli ihmistä tai ei. Ihminen ei tiedä kaikkia muutosprosesseja eikä tapahtumajatkumoita, joita on nopeita ja äärimmäisen hitaita. Tiede selostaa aina enemmistöperiaatetta ja tiedeyhteisön hyväksyntää. Me vain unohdamme sen, että osuutemme ja tietomme syyn ja seurauksen laeista ovat tuntemukseltaan häviävän pieniä. Emme pelasta itseämme selittelemällä osallistumattomuuttamme ilmastomuutoksiin. Pitkässä skaalassa emme pelasta itseämme millään tutkimustuloksella tai uskomuksella.

On vastuuntunnotonta polemisoida vaikutetekijöitä ilmaston muutoksien osalta auringolle, taustasäteilylle, avaruuden hiukkasmyrskyille tai muille vetovoimaisille aiheuttajille niin ajatuksina kuin tieteellisenä "totuutena". Olisi mielekästä myös tutkia osuuttamme omiin ongelmiin, koska ne vaikuttavat säteilevästi myös muihin eliöryhmiin ja elämän edellytyksiin.

Ylihuomenna voimme varautua mm. yksityisautoilun loppumiseen, rusketus- ja uteliaisuusmatkailun päättymiseen, lisääntyvien apuvälineiden kehittelyn ja kasvattamisen vähenemiseen.

Ihminen voisi etsiä omaa luonnonrauhaansa sisältänsä hyväksyen tasapainon, joka menetettiin, kun huomattiin käden jatkeeksi nuija, kuokka ja itse-ehtoisesti tehty tuli. Elinpiiri- ja mukavuudenhaluevoluutio hoiti hommat tähän päivään, jossa 100 vuodessa poltimme taivaan tuuliin ilmastomuutoksien siemeniksi energiamäärän, jonka valmistamiseen muulta luonnolta meni esimerkiksi 30 miljoonaa vuotta.

Ihmiselossakin toisen ihmisen syyllisyys on todennäköisempi kuin oma, ...ainakin niin me itsellemme usein perustelemme. Ehkä me olemme antaneet sen pienen kiihdykkeen, joka nopeuttaa prosesseja havaitsemallamme tavalla.

Ilkka Luoma

Mark

AITOJA OVAT, AINAKIN HELSINGIN YLIOPISTON PROFESSORIN MUKAAN!

Mtv3:

"Helsingin yliopiston ympäristönmuutoksen professori Atte Korhola sanoo Ilta-Sanomille, että uutiset ilmastotutkijoiden väitetystä koordinoidusta vääristelystä perustuvat aitoihin sähköposteihin.

Professori Korhola kertoo tuntevansa viesteissä esiintyvät tutkijat henkilökohtaisesti. Hän on selannut sähköposteja ja sanoo olevansa järkyttynyt siitä, että tietojen sorvaus vaikuttaa olleen niin tietoista."

Vieras

Tutkijat ovat myös ihmisiä ja puhuvat sähpoissa tehtävistään, tyylillä ja kielellä, joka saattaa ulkopuolisia hätkähdyttää.Uskoisin että useimmissa tapauksissa on kyse varsin harmittomasta viesteilystä. Pahimmillaan nämä voivat tilapäisesti ehkä hieman vääristää tieteen hyvyyskriteereita, mutta asia korjaantuu tiedeyhteistön toimesta. Tieteessä kilpaillaan ja vääristelystä jäädään takuuvarmasti kiinni.

Näistä ei voi siis yleensä päätellä esimerkiksi sitä että koko ilmastotiede olisi puppua!

Haluasinpa todellakin tietää kuinka puoleeton mainittu Helsingin yliopiston professori mahtaa olla? Milläs ilveellä hän muka voi päätellä ovatko jotkut sähpot aitoja vai väärennettyjä?

Gesär

"Tietomurron tehnyt toistaiseksi tuntematon taho on levittänyt verkkoon tuhansia yliopiston tutkijoiden asiakirjoja. Poliisi tutkii tapausta."

Jep, jep. Varmasti yhdellä hakkerilla (tai edes muutamalla) olisi aikaa sepittää tuhansia kirjoitustyyliltään, fonteiltaan, asettelultaan jne. eroavia asiakirjoja.

Aitoja ovat, ja ilmastonmuutoshysteria on poliittinen liike teollistuneiden maiden ihmisten kyykyttämiseen ja liikkeen sisäpiirissä olevien ihmisten rikastuttamiseen.

Vieras

kahdella jalalla ja kaakattaa, se ehkä onkin ankka. Siis uutisankka. Varsinkin kun murto sattuu sopivasti ilmastokonferenssin alla.

En usko sattumuksiin, ainoastaan ihmisen ahneuteen. Ja silloin muutaman, tuhannenkin, sepitetyn artikkelin ilmestyminen konferenssia mitätöimään lienee liittyvän enemmänkin ahneuteen kuin sattumaan.

rakennekynnet hinta

Itse en tiedä onko ilmastonmuutos totta vai ei. Mutta jos täytyy valita toimet joilla elämä jatkuu todennäköisimmin, valitsen ne.

Olen ehkä naivi, mutten ota riskiä. Panokset ovat liian suuret. Varsinkin kun tiedän että maapallon ihmismäärä kasvaa koko ajan mutta maapalloja ei tule lisää.

PekkaRaukko

Kohu muistuttaa erehdyttävästi Norjan kettutarhakohua.

Nykyisen tiedonvälityksen aikana menetelmien leviäminen on uskomattoman nopeaa, eikä ole oikeastaan mitään väliä, mitä lopulta paljastuu - tärkeintä on ensivaikutelma.

Mr. K

Ilmastoskeptikko McIntyre väittää sähköpostiviestien olevan tosia, sillä hän on osallisena osassa sähköpostiviestintää.

Olen lukenut jo useamman tunnin kyseisiä sähköposteja. Ellei kyseessä ole aito materiaali, väärentäjä ei voi missään nimessä olla yksityishenkilö. Pelkästään sähköpostikeskusteluja on yli tuhat ja lisäksi on vielä valtava määrä dataa.

Monissa sähköposteissa on mukana useita suomalaisia henkilöitä. Media voisikin kysyä heiltä ovatko sähköpostit aitoja.

Jos viestit ovat aitoja - miltä todellakin näyttää - kyseessä on vuosisadan tieteellinen skandaali. Osa viesteistä on suorastaan pöyristyttäviä.

Vieras

Onneksi sentään on tulivuoret jotka vastaavat 90% co2 päästöistä... että vaikka hullut saisivat tahtonsa läpi, niin emme kuolisi hapenpuutteeseen.

Mutta on se vaarallista että annetaan jonkun porukan lähteä kieltämään elämän peruspalikoista... muistuttaa hieman sitä divetymonoxidin kieltoa... (auringon ollessa se kolmas tekijä)
Järkevyydessä aika samantasoista.

sin

en epäile ilmaston muutosta ja sitä että se tulee tapahtumaan. mutta en myöskään epäile sitä etteikö sadat tuhannet ihmiset mieti keinoja miten rahastaa ja etsiä tuottoisin tapa netota tapahtumasta! nyt pitää pitää vain pää kylmänä ja etsiä todellisia keinoja vaikuttaa tilanteeseen, eikä luottaa yhteen eikä kahteen eikä viellä kolmanteenkaan tutkimukseen, ei suuntaan eikä toiseen. vaan päätökset on oltava kestäviä ja ei saa antaa suhteetonta valtaa kenellekkään.

nykymaailman suurin vitsaus on se että ihminen kumartaa enemmän rahalle kuin sen tuojalle

cadillac-jukka

IPCC keksii tyhjästä "tieteellisiä" todisteita sen tueksi, että tällä hetkellä tapahtuva täysin merkityksetön ilmaston lämpeneminen olisi ihmisen aiheuttama.

Suomen valtio on yksi pahimmista IPCC:n sylikoirista järjettömine autoveropäätöksineen.

Toukomies

paljon. Jos ilmastomuutos rajoittaa / estää autollasi ajamista, ei ilmastonmuutos voi olla totta. Eihän!!!

Ihminen uskoo yleensä mitä haluaa. Ja sitä, mikä tukee ihmisen olemassa olevaa arvomaailmaa ja maailmankuvaa. Ja ennen kaikkea sitä mikä mahdollistaa oman elämän mukavan jatkamisen.

Itse en tiedä onko ilmastonmuutos totta vai ei. Mutta jos täytyy valita toimet joilla elämä jatkuu todennäköisimmin, valitsen ne.

Olen ehkä naivi, mutten ota riskiä. Panokset ovat liian suuret. Varsinkin kun tiedän että maapallon ihmismäärä kasvaa koko ajan mutta maapalloja ei tule lisää. Maapalloa pon yhä vähemmän per ihminen, ja kehitys jatkuu.

Vai onko väestönkasvukin tiedemiesten valehtelua?

Holotna Pravda

"Ihminen uskoo yleensä mitä haluaa. Ja sitä, mikä tukee ihmisen olemassa olevaa arvomaailmaa ja maailmankuvaa"

Sinäpä sen sanoit.

Joku toinen on sanonut että: "Hölynpölyyn uskovat ovat kaikkein äänekkäimpiä ja varmimpia oikeassa olemisestaan mutta totuuden etsijää leimaa aina epävarmuus omasta asiastaan."

Ilmasto on jatkuvassa muutoksessa ja ihminen on mitätön pikkutekijä maapallon suuressa kuvassa.

tapiosimonen

Ilmastonmuutos eli viime vuosisadan lämpeneminen (0.7 C astetta) ja 2000-luvun lämpenemisen keskeytyminen/viileneminen ovat tosiasioita. Datan manipulointi on tehty lähinnä siitä syystä, että nykyinen viileneminen "peittyisi" osittain ja "hurjat ennusteet" (esim. kuuden asteen nousu) eivät menettäisi tehoaan (eivätkä tutkijat menettäisi rahoitustaan ja mainettaan).

ILMASTO-SKANDAALI: tulosten manipulointi ilmi sähköposteista:

http://www.examiner.com/x-28973-Essex-County-Conservative-Examiner~y2009...

Kohu-uutinen leviää Suomessa ja maailmalla:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

Tietomurto Britannian ilmastotutkimuslaitokseen, jota myös IPCC käyttää tietolähteenään:

http://pasi.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/20/tietomurto-ilmastotutkimuslai...

Täällä keskustelua tietovuodoista, mm. sähköposteista, joissa sovitaan datan manipuloinnista ”sopivaksi”:

http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/tietomurto-...

CRU:iin tehty tietomurto on paljastanut järkyttäviä huijauksia maapallon lämpötilanmittauksissa. Mm. seuraava sähköposti on tietomurron seurauksena vuotanut julkisuuteen:

Lähettäjä: Phil Jones (toim. huom. CRU:n johtaja)
Vastaanottajat: Ray Bradley, Michael Mann (toim. huom. lätkämailan tekijä), Malcolm Hughes

Olen juuri saanut valmiiksi Miken Nature-tempun [trick] ja lisännyt todellisia lämpötiloja jokaiseen sarjaan viimeisen 20 vuoden kohdalle (eli vuodesta 1981 eteenpäin) ja vuodesta 1961 eteenpäin Keithin sarjaan lämpötilojen laskun piilottamiseksi.
LÄHDE: http://www.vihrealanka.fi/forum/tietomurto-ilmastotutkimuslaitos-cruiin

ULKOMAILLA

The Reference Frame: Hacked: Hadley CRU FOI2009 Files

Read it. The conclusion looks pretty clear. These people should be put in jail as soon as possible. You know, these are not just small tricks in an academic discussion. These people have acquired millions if not billions of taxpayers' money by methods that seem to be provably fraudulent.

“Koko maailma” alkaa olla tietoinen tästä suuren luokan huijauksesta. Koskahan poliittiset päättäjät reagoivat siihen? Entäpä valtamedia (esim. Helsingin Sanomat)?

http://wattsupwiththat.com/2009/11/19/breaking-news-story-hadley-cru-has...

http://joannenova.com.au/2009/11/the-hacked-hadley-documents/

Vieras

<ul>examiner.com:n omistaa Philip Anschutz, kreationisti ja öljymiljardööri, joka rahoitti mm. George W. Bushia. Kirjoittajille maksetaan sivun katselukertojen mukaan, joten mitä räväkämpi esitys, sitä isompi liksa.<ul>

Onneksi joku jaksaa tsekata juttujen tekijöiden taustat!
Nähtiin miksi tällänen juttu julkaistiin. Ajatelkapa, jos vaikka iltasanomien toimittajat jaksaisivat nähdä saman verran vaivaa! hemmetti mitä laiskoja puudeleita neki o!

Holotna Pravda

Ilmastokatstrofihysterian litsonta nimenomaan edistää energiateollisuuden ja kaikesta päätellen syvästi inhoamasi GWB:n kaltaisten miesten asiaa koska tämän hysterian varjolla pääsee keräämään miljardeja päästökaupalla (jonka maksavat loppukädessä kuluttajat) ja jonka varjolla voidaan kiristää lakeja, leikata kansalaisoikeuksia ynnä muuta mukavaa.

Kannattaisi ottaa selvää edes perusasioista ennen kuin tulee avautumaan ja tekemään itsestään pellen.

HadCru

Ikävää, että CRU-materiaali on hankittu laittomasti. Silti se vaikuttaa aidolta. Yliopisto on myöntänyt hakkeroinnin ja salasanat on vaihdettu.

Myös McIntyre (lätkämaila-lämpenemisen kumoaja, katso MOT) on jo huomannut, että mukana olevat lainaukset e-mailien vaihdosta hänen kanssaan ovat oikeita.

Täällä joitain lainauksia viesteistä:

http://www.examiner.com/x-2506…and-emails

Toivottavasti tämä paljastus tuo vähintäänkin aikalisän ilmaston ihmisperäistä lämpenemistä markkinoivan koulukunnan kampanjaan. Kööpenhamina kun lähenee ja ilmastokatastrofin rummutus sen kun kiihtyy. Laskun maksaja on selvillä…

Mutta nelihenkiseltä perheeltä 1000 euroa vuodessa sen takia, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on sadassa vuodessa noussut 0,01 prosenttiyksikköä ja lämpö noussut 0,7 astetta?

Hiilidioksidipäästöt kasvavat parhaillaan nopeammin kuin koskaan. Silti globaali ilmasto ei ole lämmennyt yli kymmeneen vuoteen.

”Luokan paras oppilas” Suomi on jälleen ampumassa itseään jalkaan.

Tässä Suomen päästökehitys:
http://cdiac.ornl.gov/trends/emis/fin.html

Tässä Kiinan:
http://cdiac.ornl.gov/trends/emis/prc.html

Kannattaa kiinnittää huomiota vasemman laidan mittakaavaan. Suomi sijoittuu tuonne Kiinan vuoden 1950 päästöjen kohdalle.

Jos KAIKKI Suomen päästöt lopetettaisiin NYT, pelkkä Kiinan päästökasvu nollaisi saavutetun ”hyödyn” 31 vuorokaudessa.

Ilmasto on lämmennyt, se on totta. Mutta sitä on tapahtunut 1600-luvulta lähtien, ihan ilman ihmisperäistä hiilidioksidia:

http://maps.grida.no/library/f…nd_001.jpg

Vieras

Joku kirjoitti: "Pari tutkijaa keskustelee lämpötilasarjojen mittaustekniikasta, niin nämä hörhöt huutaa salaliittoa."

Tuossa allaolevassa voi olla kysymys myös "hieman" vakavammasta asiasta, ja voipi olla että Jones lähtee (olettaen tietenkin että aito) tuon nojalla raastupaan. Kyseessä on käsittääkseni FOI-tiedustelu liittyen eräisiin IPCC:n 4AR:n juttuihin, ja niihin vastattiin muistaakseni osaltaan niin ettei tallessa ollut sähköposteja (eli ei ollut mitään mitä antaa). Heitin tuon ulkomuistista, eli älkää nyt sitten hirttäkö jos muisti petti.

From: Phil Jones <[email protected]>
To: "Michael E. Mann" <[email protected]>
Subject: IPCC & FOI
Date: Thu May 29 11:04:11 2008

Mike,

Can you delete any emails you may have had with Keith re AR4?
Keith will do likewise. He's not in at the moment - minor family crisis.
Can you also email Gene and get him to do the same? I don't
have his new email address.
We will be getting Caspar to do likewise.
I see that CA claim they discovered the 1945 problem in the Nature paper!!
Cheers
Phil

tapiosimonen

Paitsi mittaustulosten manipulointia (hakkerointi-uutinen),itse mittauksia on suoritettu väärissä (lämmittävissä) olosuhteissa. Tähän on syyllistynyt IPCC:n käyttämä toinen pintalämpötilojen mittauslaitos, NASA/GISS.

Myös GISSin on epäilty manipuloineen tuloksia, mutta toistaiseksi pitävä näyttö puuttuu (Hansenin putiikkia ei ole VIELÄ hakkeroitu).

Tässä eräs ”syy lämpenemiseen” viime vuosisadalla:

http://joannenova.com.au/2009/10/the-main-%E2%80%9Ccause%E2%80%9D-of-glo...

Väärin sijoitetut lämpömittarit ovat antaneet virheellisiä tuloksia (jutun otsikossa ilmastointilaitteet ovat ”syynä globaaliin lämpenemiseen”).

Hansenin sekoiluja aikaisemmista lämpömittauksista

Siperiassa ”globaaliin lämpenemiseen” eli Hansenin mukaan ottamaan dataan on ollut se, että lämpötilamittauksia on tehty (eristämättömien) kaukolämpöputkien läheisyydessä (!): Tutkiessaan Venäjän (Siperian) poikkeuksellista lämpenemistä, Watts huomasi että "lämpöpiikit" johtuivat (eristämättömistä) kaukolämpöputkista (pipes), joiden lähellä mittauspisteet sijaitsivat (Hansen oli siis yhdessä asiassa oikeassa: ”lämpeneminen” johtui tosiaankin ihmisen toiminnasta!):

http://wattsupwiththat.com/2008/11/15/giss-noaa-ghcn-and-the-odd-russian...

-X-

Näitä uutisia siis. Ja varsinkin kommentteja. Vaarallisia tällaiset. Ihan alkuun todettakoon, että East Anglian yliopiston leivissä on IPCC:n neljänteen raporttiin vaikuttaneista tutkijoista hurjat seitsemän kaiken kaikkiaan ~600:sta globaalin skaalan kattavasta tutkijasta. Raportin esiarvostelijoista (reviewer) näitä on kolme, noin 700:sta. Eli East Anglian yliopiston sisäisiä tapahtumia ei kannata alkupisteessäkään lähteä täysin yleistämään IPCC:n viimeisimpään(kään) raporttiin. Ellei sitten aleta luomaan salaliittoteorioita, jossa olisi viestien välisten osapuolten lisäksi suurin osa maailman tiedemiehistä ja tutkijoista, joka on aivan absurdi ajatus.

Toiseksi, kun esitetään spekulaatiota siitä ovatko viestit aitoja, ei automaattisesti tarkoiteta, ettäkö kaikki viestit olisi tekaistuja. Päinvastoin: mitä suurempi määrä aitoja viestejä, sitä helpompi sisälle on sujauttaa väärennettyä tavaraa. Miten asia sitten on, ei siihen voi tässä vaiheessa alkuperäisen hakkerin lisäksi kukaan sanoa mitään täysin varmaa.

Josta päästäänkin kolmanteen pointtiin, josta syystä itse en oletusarvoisesti epäile viestien aitoutta. Nimittäin palstoilta "epäilyttäviksi" tituleerattuja viestejä luekelleena sanoisin tässä vaiheessa, että niissä puhutaan periaatteessa tilastointi-/mittausmenetelmistä ja tilastollisista poikkeamista sekä niiden sovittamisesta paremmin jo olemassa oleviin (pitkäaikaisiin) malleihin. Keskustelu on vallan normaalia kun yritetään luoda pitkän aikavälin mahdollisimman validia ja reliaabelia käyrää menetelmillä, jotka ovat kehittyneet hurjasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Kysymys ei ole aineiston väärentämisestä, vaikkakin ymmärrän miten se saatetaan helposti moiseksi kääntää. Tärkeää on myös muistaa, että äänekkäillä äärimielipiteillä on tässä asiassa yleensä jokin epäobjektiivinen agenda - jota ainakaan allekirjoittanut ei voi käsittää.

Laitetaan nyt myös vielä Michael Mannin kirjoittamaa vastausta koko spektaakkelia koskien: http://www.realclimate.org/index.php/archives/2009/11/the-cru-hack/

...joskin siitäkään on tuskin mitään iloa skeptikoille.

EsaKivivuori

Jokainen sekunti tuotetaan tonnikaupalla teollisuus- ja yhteiskuntajätettä, myrkyllisiä kaasuja, hiukkapäästöjä tms. Ei kai nyt kukaan oikeasti kuvittele, että kaikki maailman turhakkeet - ja tarpeellisetkin - tuotteet synnytetään ilman sivuvaikutuksia.

Tämä ilmaston muutokseen vaikuttava prosessi on ensimmäinen, johon ihminen on vaikuttanut. Muut ovat tapahtunee ennen myötävaikuttamistamme.

Vieras

Joko me nyt voidaan unohtaa hiilidioksidipäästöistä kohkaaminen ja käydä ympäristökatastrofin kimppuun? Olisi meinaan isompiakin ongelmia kuin karjan piereskely.

Ekosysteemi on romahtamassa saasteisiin, mutta se on jäänyt vähemmälle huomiolle kun on pitänyt säätää hiilidioksidiveroja. Roima muovikassivero olisi ehkä voinut pelastaa Tyynenvaltameren, mutta se alkaa olla jo myöhäistä.

Vieras

Luettuani kasan noita vuotaneita maileja, voin kyllä sanoa häpeäväni hyväuskoisuuttani. Kyllä IPCC tutkija porukalla on ollut hauskaa vedättää ihmisiä. Yhdessäkin mailissa mietittiin miten kasataan nimiä teorian taakse tyyliin: "se uppoaa perus urpolle, ei ne tarkista titteleitä. Mukaan pari kovaa tiede nimeä lehdistölle hehkutettavaksi".

Kerrankin

Mielestäni tutkimustuloksia olisi syytäkin vääristellä pahempaan suuntaan jotta voisimme elää puhtaammassa ympäristössä! Nykyinen elinympäristömme sen kuin saastuu entisestään. Energiatehokkuuden ja päästöjen vähentämisen vaatiminen on jo saanut paljon hyvää aikaan. Tekniikka on kehittynyt aimoharppauksin kun sille on ollut kysyntää. Vaikea ymmärtää teidän ilakointia tälle uutiselle, kun kyseessä on lopulta kaikkien hyvinvointi. Toisaalta olen aina yrittänyt rahoitella itseäni toteamalla että kyllä maapallo selviää, ihmisistä en sitten tiedä. Saamme juuri sen minkä ansaitsemme.

Kerrankin

Mielestäni tutkimustuloksia olisi syytäkin vääristellä pahempaan suuntaan jotta voisimme elää puhtaammassa ympäristössä! Nykyinen elinympäristömme sen kuin saastuu entisestään. Energiatehokkuuden ja päästöjen vähentämisen vaatiminen on jo saanut paljon hyvää aikaan. Tekniikka on kehittynyt aimoharppauksin kun sille on ollut kysyntää. Vaikea ymmärtää teidän ilakointia tälle uutiselle, kun kyseessä on lopulta kaikkien hyvinvointi. Toisaalta olen aina yrittänyt rahoitella itseäni toteamalla että kyllä maapallo selviää, ihmisistä en sitten tiedä. Saamme juuri sen minkä ansaitsemme.

semi

Kun ostat Ruotsalaista 30v vanhaa jauhelihaa väärällä päivämäärä merkinällä, siinä käytetään vain hyvä ruoka loppuun että ei mene hukkaan. Sellainen vääristely ja valehtelu parantaa maailmaa ja nälkäisiä lapsia. Ilmeisesti olet ICA,n kauppias tuoreliha tiskillä.!

Vieras

Se mikä tässä riepoo on se, että itse ainakin ns. uskon ilmastonmuutokseen ja siihen, että se on tulossa.

Ongelma on se, että itse prosessi on ilmeisesti hyvin monimutkainen. Hiilivedyt käyttäytyvät tavoilla, joita fiksunkin maallikon on vaikea tajuta.

Tämä on vähän kuin lapselle näytettäisiin alusvaatemallia ja sanottaisiin että "Katso nyt, tuollainen sinusta tulee, ellet syö puuroasi." Peruste? Kyllä. Mitään tekemistä totuuden kanssa? Ei.

Ei siis luoteta siihen, että ihmiset uskovat ilmastonmuutoksen olevan tulossa ilman, että välittömästi feikkiselitetään muista syistä johtuvia tapahtumia ilmastonmuutoksesta johtuviksi.

Tämä on tietenkin karkea virhe; tällä taistelun tasolla valheesta jää helposti kiinni, jolloin ihmiset helposti virheellisesti päättelevät valheelliseksi koko teorian, eivät vain sen selitystä - mistä seuraa sitten ongelmia myöhemmin, kun päästään kaikki ostelemaan pelastusrenkaita.

Observatori

Uutisen mukaan poliisi tutkii asiaa. Jäi epäselväksi tutkitaanko satojen miljardien järjestelmällistä huijausta ilmaston varjolla ja salaliittoa vai häkkeröintiä verkoston paljastamiseksi ?

Netissä laajasti olevat näytteet kertovat ihan tarpeeksi mistä on kyse.

Vieras

Toiset ne kommentoi ja rahastaa hakkeroimalla ko.tietoja esim. juuri tällä tavalla. Ei kohta voi luottaa enää mihinkään, kuullessani dos. Johan Bäckmannin muokkailevan/päivittävän Wikipediaa. Jos tosiaan näin on, niin kuka on vastuussa moisesta valehtelusta ? Wikipedian tiedot ovat niin kaukana totuudesta ja niin usein, että olen oikein ihmetellyt, miten voi olla mahdollista esim. kuolleen ihmisen kunnian loukkaaminen siten, että sen vielä itselleen varastaa? Kyse on siis kuolleen miehen kunnian varastamisesta. Onko maailmassa monta vielä vähemmän kunnioitettavaa rikosta, mikäli rikoksia yleensä voi verrata keskenään?

Ekkualizer

Tämä kyseinen lafka, johon hakkeroiduttiin, kertomansa mukaan kadotti myös alkuperäiset mittaustulokset, jolloin jäljelle jäi vain lopputulokset. Ilmeisesti koira oli syönyt ne. Eli meillä on vain heidän aikanaan piirtämät käppyrät ja ei tietoa alkuperäisestä datasta eikä tietoa miten käppyrät on tuotettu. Ei kovin epäilyttävää...

http://rogerpielkejr.blogspot.com/2009/08/we-lost-original-data.html

ps. hakkeroidut mailit on laitettu haettavaan tietokantaan :http://www.anelegantchaos.org/cru/index.php

Vieras

Mikä on syy, miksi tuloksia vääristellään? Ykkössyynä aina kuulee olevan raha, mutta kiinnostaisi tietää, onko kellään ajatuksia, mitä muita syitä on taustalla. Ok, ymmärrän, että voidaan helpommin saada ihmiset mukaan kaikkiin verotuksiin, hyväntekeväisyyteen, kuluttamaan vähemmän tms. Mutta miksi nämä ihmiset, jotka vääristelevät tuloksia, haluaisivat saada ihmiset kuluttamaan vähemmän? Ainahan ihmiset halutaan saada kuluttamaan enemmän, jotta saadaan nyhdettyä rahaa. Vai onko ilmastonmuutospropagandalla jotenkin päinvastainen vaikutus, eli se saa ihmiset kuluttamaan enemmän esim. uutta teknologiaa, energiansäästölamppuja.

Kysyn ihan vilpittömästi, mikä tässä on taustalla.

semi

Siinä kaiketti ne kolme perussyytä miksi tutkijat kusettavat, kulutus ja rahan tienaaminen on tärkeä tekijä markkinoilla jota kukaan tienaaja ei halua menettää. Valta ja raha, sen eteen on moni valmis tekemään mitä vain, vaikka sitten tappamaan ja on ihmisiä joille sekään ei tuota mitään vaikeuksia.

Holotna Pravda

Tuohon vielä kun lisätään arvostus samanmielisten joukossa niin kuva onkin aika valmis.

Surullisena seurannut miten oikea tieteentekeminen on koko ajan vähentymässä ja sen tilalle tulee poliittisesti oikeaoppisten julistusten tehtaileminen. Ei sellainen ole oikeaa tieteellistä tutkimusta jossa tutkimuksen tulos on ennalta määrätty ja jossa kritiikkiä ei suvaita.

Oikeaan tieteeseen kuuluu olennaisena osana kyseenalaistaminen ja virheiden etsiminen. Oikea tiede kestää kriittisen tarkastelun ja oikea tiede tallettaa visusti kaiken lähdeaineistonsa ja antaa sen auliisti kriitikoiden tarkastettavaksi.

Vieras

Halutaanko ihmiset saada lisääntymään vähemmän pelottelemalla maapallon lämpenemisellä ja tuhoutumisella? Muistan, että joskus on puhuttu siitä, että siirryttäisiin Kiinan malliin, että kukin perhe saisi hankkia vain yhden tai korkeintaan kaksi lasta. Kuka haluaa tätä ja miksi? Vai onko tässäkin kyse verotuksesta, että jos hankkii enemmän kuin kaksi lasta, niin saadaan verottaa siitäkin?

Br Sgt

Jesh! Ei ilmastonmuutosta, ei siis tarvita ydinvoimaloita (eikä Kataista)!
Mistä vetoa, niin hakkeroinnin takaa paljastuu venäläinen öljyteollisuus. Asia paljastunee joskus ja viimeistään siinä vaiheessa kun aletaan etsiä syyllisiä sille, että mitään ei tehty vaikka keinoja olisi ollut.
Tämä hakkerointi edistää ilmastonmuutosta ja saattaa olla viimeisimpiä naulloja ihmiskunnan arkussa.

Vieras

mutta ilmastoinnin muutos on luonnollista ja ihminen osana luontoa on osallisena siinä.

Ihminen ei pysty asialle tekemään yhtään mitään. Nyt kohuttu ilmastokatastrofi on sellaisten ihmisten rahastuskeino, jotka eivät osaa elää omaa aikakauttaan.Joukossa on pilvin pimein politiikkoja, mikään ei ole niin helppoa kuin olla huolissaan ilmastonmuutoksesta, tietämättä mitään.

Maamme presidenttikin istuu miehensä kanssa palavereissa, jossa ns. asiantuntijat esittävät mielipiteitänsä (tutkimuksiaan). Nuo menevät tuon presidentin päähän kuin häkä.

Samainen presidentti on lentämässä Kööpenhaminan kokoukseen, muka tekemään jotain ilmaston hyväksi.

Katsoisi nyt hänkin TV 1:n Ulkolinjadokumentin Bolivian lapsimainareista ja luovuttaisi nuo varat, millä hän saastuttaa Kööpenhaminan reisullaan luontoa, lapsimainareiden tämän päivän elämän hyväksi.

Ihmisten pitäisi ymmärtää, että nyt elämme tätä päivää, emme 2050.

Poikamme syntyi tasan 30 vuotta sitten, silloin elimme sitä päivää. Kukaan ei tiennyt millaista elämä on nyt 30 vuoden päästä siitä hetkestä, säitä on piisannut.

Vieras

Tutkijat väittelevät keskenään aina siitä, mitä dataa esitetään ja miten. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Tutkijat myös säännöllisesti haastavat toisiaan ja pyrkivät löytämään ja arvioimaan aukkoja omassa datassaan.

Ei tässäkään mitään ihmeellistä ole. Tiede toimii näin.

Tätä kutsutaan itsekritiikiksi.

Sähköpostin hakkeroijat ovat oivaltaneet, että jos yksityisessä sähköpostikeskustelussa harjoitetun itsekritiikin irroittaa yhteydestään, viestit saa helposti näyttämään siltä, että ikään kuin peiteltäisiin tai vääristeltäisiin asioita.

Tähänhän nämä hakkerit juuri tähtäävät. Tieteenkieltäjien ikiaikainen taktiikkahan on ollut heittää tuulesta temmattuja väitteitä ja irrallisia heittoja omien kuvitelmiensa tueksi. Vastuullisten tutkijoiden tehtäväksi sitten jää todistaa irralliset heitot ontoiksi. Irtoväitteiden kumoamista ei enää raportoida missään, sillä niillä ei ole media-arvoa.

Niin kuin nyt nämä intelligent design -ihmiset ja evoluutioteorian vastustajat. He eivät koskaan esitä todisteita omien harhojensa tueksi, koska sellaisia ei ole. Kaikki perustuu retoriikkaan ja skandaalinhakuisiin väittämiin, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Tieteessä nyt vain harjoitetaan itsekritiikkiä.

Vieras

<i>"Sähköpostin hakkeroijat ovat oivaltaneet, että jos yksityisessä sähköpostikeskustelussa harjoitetun itsekritiikin irroittaa yhteydestään, viestit saa helposti näyttämään siltä, että ikään kuin peiteltäisiin tai vääristeltäisiin asioita."</i>

Hienoa että löytyy faktatietoa hakkereiden tavoitteista.
Lukisit vaan ne meilit ennenkuin alat heitellä väittämiä. Suurimmassa osassa on koko mailiketju ja asia nähtävissä.

Vieras

poisti tulenaran uutisen mutta viittaus siihen löytyy verkkouutisista:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

Saatujen tietojen perusteella keskustelu olisi syytä kääntää hakkeroinnista sähköpostien sisältöön.

Alla vielä alkuperäinen poistettu viesti tekstinä.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1776127

Professori Atte Korhola ilmastokohusta:
"Viestit ovat aitoja"
20.11.2009 21:52

Helsingin yliopiston ympäristönmuutoksen professorin Atte Korholan mukaan sokkiuutiset ilmastotutkijoiden väitetystä koordinoidusta vääristelystä perustuvat aitoihin sähköposteihin.

Tietokonehakkerit ovat tänään julkistaneet maailman johtaviin ilmastontutkimuksen keskuksiin kuuluvan East Anglian ilmastontutkimusyksikön (CRU) sähköpostijärjestelmästä viemiään viestejä.

Netissä kuohutaan tällä hetkellä rajusti siitä, että viestit viittaavat laajaan tutkimustulosten peukalointiin. Sen myötä on saatu tieteelliset tulokset näyttämään siltä, että maapallo on lämmennyt.

Professori Korhola tuntee henkilökohtaisesti viesteissä olevat henkilöt. Hän on käynyt sähköposteja läpi perjantain ajan ja on järkyttynyt siitä, että datan sorvaus vaikuttaa olleen niin tietoista.

CRU:n tutkijoilla on ollut keskeinen osa hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raporttien laatimisessa.

BBC:n haastattelema tietoturva-asiantuntija epäilee, että kyse voi olla informaatiosodan kiihtymisestä ennen Kööpenhaminan ilmastokokousta.
IS

M.M.

Ei ole vähintäkään pelkoa, että ilmastokokouksissa löytyisi valtioita sitovia päätöksiä. Ja jos syntyisikin, niin suurimmat syntipukit eivät sitoumuksia noudata.

Sitävastoin Suomessa kyllä tilannetta käytetetään poliittisesti hyväksi niin, että veronmaksajat joutuvat kustantamaan tarpeettomia tuulimyllyjä, biopolttoaineita ja energiaveroja.

Aleksi Patero

Sähköpostiviestit sisältävät selvää näyttöä siitä että IPCC:n päätiedemiehet ovat syyllistyneet valtavaan määrään erittäin tuomittavaa tieteellistä vilppiä ja suoranaista huijausta.

Tämä on ainakin vuosikymmenen uustinen, ehkäpä jopa vuosisadan. Niinpä hiukan ihmettyttää että juttu jää pikku-uutiseksi ja jatkoa ei tule?

Onneksi olkoon ihmiskunta, maailma ei ole syöksymässä hallitsemattomaan ympäristökaaokseen muualla kuin tarkoitusta varten tehdyissä tietokonemalleissa. Ikävä kyllä se ei pelasta pelottelun varjolla tapahtuvaa muutosta hyvinvointiyhteiskuntaan.

Ainoa tieteellinen tutkimus (ei siis matemaattinen malli vaan kerättyyn mittausdataan perustuva) tutkimus kasvihuoneilmiön toiminnasta on professori Richard Lindzenin MIT:ssä tekemä. Tutkimuksen tulos on, että mitä läpmpimämpi maapallo on, sitä enemmän se luovuttaa lämpösäteilyä avaruuteen. Kasvihuoneilmiön kriittinen toimintaperiaate on, että kun maapallo lämpenee, se muuttuu vähemmän lämpöä poistavaksi systeemiksi jollon kynnysarvon ylityttyä lämmönnousu "räjähtää" moninkertaiseksi. Siitä vaan tutkimaan ja juttua tekemään..

...vai onko medialla jotain muutakin vastuuta kun kertoa meille mattinykästen vatsalaukun ongelmista ja BB:stä?

I_K_L

huomaa, miten suurille hiilidioksidi-ilmastouskonnon viitoittamaa tietä kulkeville saappaille ollaan pissimässä. Media vaikenee kuin muuri, liian suuret rahat kyseessä. Voi tätä kansaa kurmoottavaa pöljyyttä ja ahneutta.

Kutti

Jo vuosia sitten science fiction-kirjailija Michael Crichton kirjoitti kirjan PELON ILMASTO, jossa hän yritti herätellä lukijat huomaamaan IPCC:n valheellisen propagandan. Hän on muutenkin herätellyt ihmisiä näissä ongelmissa, mutta moni on pitänyt hänen kirjojaan vain kaunokirjallisina "jännäreinä". Hän kuitenkin on peruskoulutukseltaan lääkäri ja huomannut monessa muussakin asiassa piileviä yleisön sumutuksia. Nyt on kuitenkin käsillä todellinen pommi eli ilmaston muutoksen oikeiden rietojen manipulointi.

Kenen taskuun menee PÄÄSTÖKAUPAN MAKSUT? KUKA vetää välistä!
Pitääkö joku esim. 90 % piilossa ja johonkin banaanin viljelyyn annetaan 10 %. Mistä meitä rahastetaan.

Matemaatikoille laskutehtävä: Montako kuutiometriä on jäätä Grönlannissa? Jos muutetaan vedeksi, paljonko maapallon säde kasvaa metreissä, jos maapallon ympärysmitta on 40000 kilometria ja sen pinta-ala on X neliömetriä. Lukion matematiikan kaavan mukaan tulos pitäisi laskea olettaen, että tieto Grönlannin jään määrästä saadaan oikeana!
Luulen, että koko pinta-alalle levitettynä ko. vesimäärä olisi mieluimmin sentti- kuin metrimäärissä!

Nyt pitäisi Kööpenhaminassa päättääkin, että maailmanlopun profeetat pannaan syytteessen ja lopetetaan ko. huijaus ja rahastus.

TK27

Hyvät ihmiset ja lukijat,

Minä en ymmärrä miksi kaikki ovat huolissan ilmaston muutoksesta,ilmasto on aina vaihdellut eri vuosikymmenillä ja tulee edelleen muuttumaan. Valtiot ja tiedemiehet ovat sokaisseet maailman syöttämällä ihmisille emävalheen ja ihmiset nielasivat sen kokonaan...voi voi ei hätä ole tämän näköinen koska vielä ei ole myöhäistä...nimittäin olen uskossa oleva ihminen ja olen lukenut Raamatun kannesta kanteen ja voin todeta että Raamattu on suuremmoinen kirja sieltä löytyy vastaus kaikkeen....jopa tähän niin sanottuun "ilmaston lämpenemiseen" muistakaa mitä Jumala on luvannut,

1 Moos. luku 8 jae 22
"Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö."

eikö olekkin suuremmoista! vaikka tuntuu hurjalta ja epätodelliselta....mutta niin se vain on Jumala pitää meistä huolen...onhan Hän luonut maailman ja maailmakaikkeuden! Luottakkaa Jumalaan!