Lauantai 25.5.2019

Ilmastosota: Myrskyn ytimeen joutunut professori sivuun

Luotu: 
2.12.2009 09:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Englantilaisen East Anglian yliopiston ilmastotieteiden laitoksen johtaja Phil Jones on astunut väliaikaisesti sivuun tehtävistään sisäisen tutkimuksen ajaksi, yliopisto kertoo.

Jones joutui myrskyn silmään, kun ilmastotieteiden laitokselle tehty tietomurto aiheutti kiistan ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen todenpitävyydestä.

Tietomurto paljasti East Anglian tutkijoiden välisiä sähköposteja. Joukossa oli myös Jonesin kirjoittamia viestejä.

Yliopisto tekee nyt tutkinnan tapauksesta.

Jonesia on syytetty ilmastodatan manipuloinnista. Ilmastoskeptikot uskovat, että Jones on vääristellyt tutkimustuloksia siten, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos näyttäisi todellista voimakkaammalta.

Jones on aiemmin kiistänyt jyrkästi syytökset datan manipuloinnista ja ilmastotutkijoiden salaliitosta.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapiosimonen

Eräiden herrojen tekemät tieteelliset arvioinnit eivät enää ole uskottavia (luotettavia):

From Eduardo Zorita, who was a contributing author of the 4th assessment report of the IPCC. Zorita has headed the Department of Paleoclimate and has been a senior scientist at the Institute for Coastal Research of the GKSS Research Centre in Germany. Zorita has published more than 70 peer-reviewed scientific studies.

http://coast.gkss.de/staff/zorita/myview.html

Why I think that Michael Mann, Phil Jones and Stefan Rahmstorf should be barred from the IPCC process (Eduardo Zorita, November 2009).

Short answer: because the scientific assessments in which they may take part are not credible anymore.

From Judy Curry:

http://rankexploits.com/musings/2009/applause-for-judy-curry/

Ilmastotutkimuksen luotettavuudesta tai uskottavuudesta: http://www.climateaudit.org/?p=7826

http://www.drroyspencer.com/2009/11/my-top-10-annoyances-in-the-climate-...

Onko tulossa myös GissGate:

http://wattsupwiththat.com/2009/11/29/shocker-crus-jones-giss-is-inferior/

Vieras

Saa nähdä. Ilmastovouhkaaminen on levinnyt laajalle. Valtiot ovat rukanneet ja kiristäneet verotusta CO2 perusteenaan. Yritysten strategiat pursuavat ilmastomyönteistä liiketoimintaa. Toisaalta kaikki tämä on lähinnä Euroopassa. Muu maailma ei pahimmalle kohkaamiselle ole altistunut.

Vieras

Hyvä alku muttei vielä riitä.
Emailien sisällöstä netissä liikkuvien tietojen mukaan
aktiivista sähköpostiliikennettä oli yli 40 tutkijan kanssa.
JOS +40 manipuloi niin yksi laitetaan sivuun ?
Ei yksi ihminen voi noin vedättää jos kyseessä todella on TIEDEyhteisö. Muiden pitäisi kumota väärät tulokset helposti.
Kyseessä on siis laaja vedätys tieteellisestikin.
Poliittisesti ja taloudellisesti se on vielä paljon laajempi.

http://www.adressit.com/koopenhamina_seis

tapiosimonen

Penn State yliopisto tutkii climategaten ja Michael Mannin ”tekoset”:

http://www.collegian.psu.edu/archive/2009/11/30/psu_investigates_climate...

Kuinka viileneminen piilotettiin:

http://wattsupwiththat.com/2009/11/26/mcintyre-data-from-the-hide-the-de...

ja kuinka Michael Mann ”keksii” uudelleen keskiajan lämpökauden:

http://wattsupwiththat.com/2009/11/26/mann-has-a-new-paper-he-apparently...

Mitä todella tiedämme ilmastonmuutoksesta:

http://wattsupwiththat.com/2009/11/30/what-do-we-really-know-about-clima...

Lue täältä: http://www.climate4you.com/

Eräs oleellinen seikka tässä (CO2 nousee jatkuvasti, lämpötilojen nousu keskeytynyt):

http://www.climate4you.com/GreenhouseGasses.htm#CO2%20and%20HadCRUT3%20d...

Täällä taas (Vattenfallin) propagandaa (intron kuvaajassa vain CO2-käppyrä!):

http://www.vattenfall.fi/ilmastokartta/?gclid=CO3v-s7Y5J0CFaBb4wodIxbLMQ...

Taidanpa ryhtyä tuulivoiman kannattajaksi:

Ruokaa tuulivoimalla (nyt tuli nälkä!):

http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2009/09/kitch-on-ekoravintola.html

Ilkka Mononen

"Ilmastoskeptikot uskovat, että Jones on vääristellyt tutkimustuloksia".

Täytyykö olla ilmastoskeptikko uskoakseen?
Niin muutko sitten eivät usko huijaukseen.
Aika leimaavaa.

Pitääkö siis lukea:"muut kuin ilmastoskeptikot eivät usko julkitulleisiin kämmäyksiin".

Siis yliopisto tutkii itseään, eli verkonpaikkaajan hommaa.

Juhani Putkinen

Ilmastofanaatikot ovat tehneet paljon vahinkoa vouhottaessaan hiilidioksidin vahingollisuudesta. Toivottavasti totuus tulee julki.

Harmillista on kuitenkin jos tulee vastareaktio, eikä pyritäkään vähentämään todellista saastuttamista - mm. kivihiilen ja öljyn polttamista.

Mielestäni ympäristön saastuttamista on vähennettävä ihan siitä riippumatta lämpeneekö Maapallo vaiko ei.

surffari

eli "biopolttoaineita" pitäisi korvata hyvillä polttoaineilla kuten maakaasulla, öljyllä ja kivihiilellä, siis jos halutaan perinteisessä mielessä vähentää saastuttamista. tällöin ongelmaksi tulee, että noista kaksi ensimmäistä eli puhtainta alkavat loppua kohta.

Jyri

Jos Jones on syytön on kunnes toisin todistetaan.

Jos on syyllinen johonkin niin saa siitä varmaan jonkin rangaistuksen ja jos rikkeellä on ollut vaikutusta johonkin tutkimukseen tms. niin se tietenkin poistetaan IPCCn raporteista tai korjataan.

Jos tutkinta vapauttaa kaikista "syytteistä" niin mikään ei muuttunut.

Kävi miten tahansa, hiilidioksidin merkitys ilmastonmuutokseen ei tule muuttumaan mitenkään koska kasvihuoneteorian vääristely tms. ei ole tutkinnan kohteena.
"Ilmastofanaatikkojen vouhotus hiilidioksidin vahingollisuudesta" on ollut tiedettä ennen tätä kohua ja tutkintaa se on sitä myös kohun ja tutkinnan jälkeen.

Vieras

Onneksi se ALKUPERÄINEN data on jo hävitetty ettei kukaan pysty toteamaan että vääryyttä on tehty ...ja kun ei kukaan pysty osoittamaan että vääryyttä on tehty,( ja kuinka siihen edes pystyttäisiin kun todisteet on hävitetty!!!)
...sehän tarkoittaa automaattisesti ettei mitään vääryttä tosiaan tehty, eikö? ..tätä meille ainakin yritetään kovasti myydä-

On kumma että äänestäjä joutuu aina todistamaan oman syyttömyytensä, mutta eliitin/päättäjien syyllisyyden joutuu myös todistamaan ÄÄNESTÄJÄ. ...eli juoskaa TE äänestäjät vaan niiden "päättymättömien solmujen perässä", meidän ei tarvitse, kun voimme muuttaa sääntöjä jos uhka vaanii.

mielenrauhaa

Haluan tuoda teille mielenrauhaa ihmiset, hiilidioksidilla ei ole mitään tekemistä planeettamme lämpenemisen kanssa. Tästä olen 100% varma.

Olen myös 100% varma, että kaunista planeettaamme ei saa kuormittaa liikaa ihmisen toimesta. On lopetettava myrkkyjen, ydinjätteen ja raskasmetallien kippaaminen maailman meriin, on lopetettava metsien tuhoaminen, on lopetettava ilmansaasteiden syytö ilmakehään, on lopettetta kulutukseen perustuva yhteuskuntamalli. Hiilifioksidia taas on lisättävä ilmakehään jotta kaikille saataisiin ruokaa. Hiilidioksidi on kasvihuonekaasu ja saa kasvit kasvamaan isommiksi, tuuheimmiksi ja nopeammin. Kasvihuonetta se ei lämmitä.

Observatori

Ihmisiä on verotettu rankasti, haitattu elämää ja kävelty yli, syytelty yli 10 vuotta hiilidioksidin varjolla.

Totta kai kansa hakee kohta poliitikkojen päänahkoja, jotka ovat olleet tämän vouhotuksen ajajia ja pappeja. Onneksi on internet ja kopiot monien asiaan vaikuttaneiden blogeista ja uutisista käytettävissä ensi vaaleissa. Vastuu on.

Nyt olisi tärkeintä pitää päästömaksut kotimaassa. Ja kehitittää puhtaampaa tekniikkaa niillä rahoilla täällä ja pitää työllisyys. Nyt ulosliputetaan teollisuus ja aiheutetaan moninkertainen saastutus kehitysmaissa huonommalla tekniikalla ja saadaan kilpailija.

Päästökauppa on iso petos. Ja poliitikot pettävät suomalaisia jos menevät siihen mukaan. Rahamiehet keksivät miten kääriä rahat kansainvälisesti itselleen ja saada siivunsa. Jopa maailmanpankki, todellinen ympäristösuojelulaitos, on halukas järjestelemään näitä miljardeja.

10 vuotta on poltetettu laivalasteittain kerosiinia ja dieseliä ympäristönsuojelun nimissä ja käyty paikoissa missä ei muuten käytäisi. Valtava määrä ihmisiä työntää taskuihinsa näitä suojelumaksuja. Siitä on ollut ympäristönsuojelu kaukana.

Ilkka Mononen

Että: johtaja Phil Jones on astunut väliaikaisesti sivuun tehtävistään sisäisen tutkimuksen ajaksi.

Mitä tarkoittaa "tutkimuksen ajaksi"? Ikäänkuin tutkinnan tulos olisi ennalta määrätty.
Tämä tarkoittanee kultaista kädenpuristusta, ja myös
jotta luikkii pois ennen kuin olisi pakko tulla erotetuksi.

"On astunut" ei riitä.

Ilkka.

Hoax

No onneksi bloomberg uutisoi että lämpötilan raakadataa ei ole tuhottu kuten skeptikot väittävät. Lisäksi East Anglia on yksi neljästä päätutkinuslaitoksesta ja kaikki data ( josta jo nyt 95% on julkista) osoittaa selvän lämpenemisen trendin ja lämpötilan ja hiilidioksi pitoisuuden yhteyden. Eli hakkerointi kääntyi lopulta hakkeroinnin tilaajia vastaan. Aika amatöörimaista.

Satunnainen sanailija

Hyvät kanssaihmiset!

Oletteko käyneet ulkona viimeaikoina? Onko teillä kenties ulkolämpömittaria tai silmiä tai tuntoaistia? Muistatteko kauemmas kuin viime viikolle? Muistuuko mieleen millaista oli kymmenen vuotta sitten? Tai kaksikymmentä? Oletteko käyneet pilkillä? Eikö hiilidioksidin määrällä ilmakehässä ole merkitystä? Eikö miljardilla hiilidioksiditehtaalla ole merkitystä? Eikö ekosysteemissä lämpötila vaikuta systeemin vakauteen? Osaatteko hallita lämpötilan muutoksen? Tiedättekö suurella todennäköisyydellä lämpötilan muutoksen seuraukset? Voitteko vakuuttaa maapallon väestön puolesta että hiilidioksidi on cool?

Jos noihin voitte vastata niin sitten minäkin painan kaasua hymyssä suin.

Muolaan Evakko

Hoax sanaili:

"...kaikki data ( josta jo nyt 95% on julkista) osoittaa selvän lämpenemisen trendin ja lämpötilan ja hiilidioksi pitoisuuden yhteyden."

Muutaman kymmenen vuoden lämpötrendin ja hiilidioksidipitoisuuden trendin välinen korrelaatio ei kerro mitään kausaalisuhteesta. Olennaisinta on se, kumpiko on kana ja kumpiko muna.

Hiilidioksidipitoisuuden ja lämpökausien vuorottelu satojentuhansien vuosien ajan viittaa siihen, että (auringon vaikutuksesta syntyneet) lämpökaudet ovat saaneet meret luovuttamaan niihin varastoitunutta hiilidioksidia, joka on kylmäkausien aikana palautunut "äiti meren" syliin. Näin saattaa asian laita olla tälläkin kertaa.