Keskiviikko 16.1.2019

Ilmastopaneeli myönsi virheen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2010 14:00
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Himalajan jäätiköt eivät sulakaan arvioitua tahtia, IPCC myöntää.

YK:n ilmastopaneeli on myöntänyt ennustaneensa virheellisesti, että Himalajan vuoriston jäätiköt saattavat sulaa vuoteen 2035 mennessä. Paneeli myöntää, ettei varoituksen takana ollut riittävästi tieteellisiä todisteita, kertoo uutistoimisto AP.

YK:n ilmastopaneeli IPCC antoi Himalajan jäätikkövaroituksensa vuonna 2007. IPCC:tä on hiljattain kritisoitu samasta aiheesta. Intian ympäristöministeri Jairam Ramesh on todennut, ettei varoitus perustu tieteeseen.

IPCC ei antanut uutta arviota Himalajan jäätiköiden sulamisesta. Jean-Pascal van Ypersele IPCC:stä kertoo BBC:lle, että jäätikköennuste arvioidaan uudelleen. Hän huomauttaa, että erehdys ei muuta suurta kuvaa ilmastonmuutoksesta.

Ihmisen rooli ilmastonmuutoksessa on ollut kiistakapulana viime aikoina. Kohun aloitti tietovuoto East Anglian yliopistossa. Hakkerit levittivät sähköposteja, joiden väitetään olevan East Anglian yliopiston ilmastoyksikön tutkijoiden kirjeenvaihtoa.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

niin

Englanninkielisten lähteiden mukaan tuo ennuste oli perustunut johonkin 8 vuotta aiemmin julkaistuun lehtijuttuun.

"In the past few days the scientists behind the warning have admitted that it was based on a news story in the New Scientist, a popular science journal, published eight years before the IPCC's 2007 report.

It has also emerged that the New Scientist report was itself based on a short telephone interview with Syed Hasnain, a little-known Indian scientist then based at Jawaharlal Nehru University in Delhi.

Hasnain has since admitted that the claim was "speculation" and was not supported by any formal research. If confirmed it would be one of the most serious failures yet seen in climate research. The IPCC was set up precisely to ensure that world leaders had the best possible scientific advice on climate change."

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6991177.ece?tok...

jyri_

Rehtiä toimintaa IPCC:ltä!
Ei ole helppoa kellekkään myöntää olleensa väärässä.
Näin tiede korjaa itseään, korjauksethan ovat tyypillisesti näitä "pikkujuttuja" jotka eivät "suurta kuvaa" mihinkään heilauta.
Olisikin mahdotonta että tuhannet tutkijat olisivat kaikki tehneet "itsenäisesti" samansuuntaisen virheen.
Ihmiskunnan paras tieto ilmastonmuutoksesta on IPCC:llä, valitettavasti.

Mukavampaa olisi jos voitaisiin vaan unohtaa koko ilmastonmuutos jollain älyttömällä tekosyyllä - näitähän täällä "tee se itse tiedettä-osastolla" on pian taas sadoittain. Sekopäiden kommentteja ei viitsi kukaan oikoa eivätkä "skeptikot" pysty IPCC:n tavoin myöntämään edes pientä virhettä, he ovat aina 100% oikeassa (siis väärässä mutta kaikki eri tavalla - se on sitä "omilla aivoilla ajattelua").

Vieras

Vielä mukavampaa on kun kaikki lampaat uskovat mitä vain kunhan käyttää mantraa ekoekoeko. Tossa liikkuu hurjat rahat niin teollisuudessa kuin tutkimusmäärärahoissa. Mitä hurjempia veikkauksia ni sitä enempi voidaan rokottaa kaikenlaisilla huuhaa keksinnöillä.

Kyllä ihmiset 2100 luvulla naureskelevat, että jopa olivat tyhmiä.

Käpälämäen tarkkailija

...että ensin kopioidaan Himalajan Sanomista paikallisen Ukko Mustalaisen lausunto, väitetään sitä omaksi ja levitetään tieteellisenä faktana koko maailmaan. Ja sitten kun jäädään toisaalla housut kintuissa kiinni niin tunnustetaan, että ei tämä tainnutkaan olla ihan loppuun asti tutkittu asia. Mitähän tunnustuksia tulemme vielä kuulemaan ja mikä osa tässä oli sitä rehtiä toimintaa?

Santerinpaluu

US National Snow and Ice Data Centre:llä on vähän eri käsitys jäätikköjen sulamisesta:

"According to the US National Snow and Ice Data Centre in Colorado, Arctic summer sea ice has increased by 409,000 square miles, or 26 per cent, since 2007 – and even the most committed global warming activists do not dispute this."

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1242011/DAVID-ROSE-The-mi...

"Sekopäinä" sinä pidät henkilöitä, jonka puhetta et oikein ymmärrä. "Mikä ihmeen maailmanhallitus". Suosittelen käyttämään nettiä hyödyksi kun kohtaat internetpalstoilla termejä, jota et ymmärrä. No tein asian puolestasi, kirjailija Hannu Yli-karjanmaan ylläpitävä sivusto asiasta:
http://nwo.11syyskuu.net/esipuhe.htm

Puhuit aikaisemmassa viestissäsi "omilla aivoilla ajattelusta". Näin minäkin tein koko ilmastonmuutos asian kanssa. Kuulin ensimäisen kerran ilmastonmuutoshuijauksesta 2.11 tässä dokumentissa:
http://www.youtube.com/watch?v=VebOTc-7shU
Suhtauduin asiaan aluksi kriittisesti, mutta kotiin päästyäni googletin "ilmastonmuutoshuijaus", ja kappas:
http://ilmastohuijaus.blogspot.com/ yms. löytyi heti. Kuukauden päästä tästä tulee yleltä mot ohjelma, siitä kuinka iccp oli väärentänyt tutkimustuloksia. Tällöin olinkin jo tietoinen huijauksesta,mutta pointti on se että, koko tämän informaatiotulvan ajan OMILLA aivoilla ajatellen, ei ole vaikea tajuta kuka kusettaa ja miksi.

Omilla aivoilla ajattelusta:
http://jackandolini.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/08/omien-aivojen-puolesta/

Daddy

Tämä joku Ypersele, joka ilmeisesti johtaa IPCC:tä ei kyllä ymmärrä johtamaansa IPCC prosessia lainkaan tai sitten hän on tietoinen ns. viherpesijä, eli vihreä poliittinen aktori. Hän väittää, että tämä ei kokonaiskuvaa muuta, vaikka IPCC otti keskeisen 2007 viimeisen raporttinsa alarmisten väitteen tiedettä popularisoivasta lehdestä. Se ei alkuperäistutkimuksia julkaiseva tiedelehti. IPCC otti tämän raflaavan poliittisesti sumeilematta hyväksikäytetyn väitteensä po lehden uutissivuilta eikä edes sen syvemmälle luotaavista katsauksista. New Scientist taas lainasi uutisvirtaansa tiedon WWF:n ilmaisesitteestä. WWF:n 'tieteellinen tieto' oli taasen lainaus obskuurin intialaisen tutkijan puhelinhaastattelusta, missä po tutkija spekuloi asialla. IPCC:n arvovalta lepää siinä, että kaikki sen väitteet perustuvat tiedelehdissä julkaistujen vertaisarvioitujen alkuperäistutkimusten kriittiseen synteesiin, johon 'kaikki' maailman tiedemiehet ovat sitoutuneet 'kriittisen ja avoimen' vertaisarvioinnin myötä. Nyt tämä kriittisen tieteellisen synteesin muodostus on todistetusti tällä esimerkillä osoitettu vääräksi. Nimittäin itävaltalainen glasiologi Georg Kaser oli vertaisarvioinnissa 2006 huomauttanut väitteen 'mielettömyydestä' tai niin 'totaalisesta järjettömyydestä, että siitä ei tarvitse edes keskustella'. Häntä ei poliittisista - ei siis tieteellistä - syistä haluttu kuunnella. Toivon, että lehtimiehet käyvät nyt tosissaan joukolla CRU-skandaaliin ja sen jälkimaininkeihin käsiksi, koska tämähän on silkkaa pelleilyä.

salakankee

koittaa 5 vuoden päästä, paniikki on melkoinen... mutta huomaakin tehneensä ratkaisevan virheen ennustuksessaan.. "anteeksi anteeksi -- tarkoitin siis 50 vuoden päästä!"
Helpotus on melkoinen... !
se siitä "tieteestä" siis. Minä kutsun sitä ennustamiseksi. Tiedätkö muuten, että 50/50 ennustus on huonoin mahdollinen, ai et! No koska saman ennustuksen voi kuka tahansa tehdä kruunaa ja klaavaa heittämällä. Sellaisen ennusteen teko on toisin sanoen sama kuin hyvää-päivää-kirvesvartta

Tomppa-VHM

Onkohan tämän päiväinenkin ulkolämpötilakin virhe?

Jotenkin ei sovi näiden tuomiopäivän ennustusten kanssa yhteen.

Mielenkiintoista on myös se, että samat tahot jotka puhuvat ilmastonmuutoksen väistämättömästä tulemisesta ovat myös niitä jotka innokkaimin hehkuttavat monikulttuurisuuden pyhyydestä.

Voi olla, että tulevaisuudessa huomataan molempien tynnyreiden tyhjyys.

Observatori

IPCC:ltä ja siihen nojaavilta on mennyt uskottavuus jatkuvien huijauksien takia. Nyt paljastuneen huijauksen merkitys on suuri, koska se todistaa että IPCC raporttiin pääsee propagandaa, joka ei ole faktaa. IPCC:n raportti ei ole luotettava, eikä menetelmä jolla se luodaan. Myöskään YK:n ilmastoraportti ei ole luotettava, koska se perustuu IPCC:n tietoihin.

Viite : Selostus mitä tapahtui:
http://wattsupwiththat.com/2010/01/17/told-ya-so-ipcc-to-retract-claim-o...

IPCC Pachauri etunenässä on kritisoinut IPCC:n kritisoimista 'arroganttina' erityisesti sitä, että IPCC raporttiin 2007 valittu WWF:n ympäristopropadandan jäätikkötieto olisi väärä. Skeptikko-tiedemiehet vaiennettiin arvosteluista ja sivuutettiin menetelmällä jota kutsuttiin myös salaliitoksi. Samalla hän tähdensi, että IPCC menetelmä on robusti ja moneen kertaan vertaistutkittua tietoa ja varmasti oikein. Tämä kyseinen IPCC tieto ei ollut totta. IPCC ja Pachauri on punnittu ja kevyeksi havaittu. IPCC on lisäksi vetänyt hatusta Himalajan sulamiselle v.2035 mennessä todennäköisyyden yli 90 %, jotta asia kuulostaisi dramaattisemmalta. Sekään ei ollut tieteellinen fakta vaan tarkoitushakuinen mielipide, valhe.

Observatori

Kategoriaan sää ei ole ilmasto :

Kohta on ollut 10 vuotta pirun kylmät kesät ja talvet. Ilmastontutkijoilla on ilmeisesti erilainen tapa mitata lämpötila kuin maallikoilla. Tämäkin vuosi näyttää lämpimältä vaikka junat ja autot jäätyvät ja pohjoista maapalloa on kohdannut kylmyys. Australian kesässä nautitaan lumisateesta.

Viralliset mittaukset kuulemma osoittavat lämpenevää. 10 vuodessa mittapisteitä on maailmalla vähennetty 6000:sta 1500:een, vaikka rahaa on upotettu ennätysmäärä tutkimuksiin. Mittarilukemiin lisätään vain positiivisia korjauksia ja mittaustuloksia arvoidaan viereisten mittareiden perusteella ja maaseutupaikat poistetaan. Usea mittapiste on nyt citylämmössä tai kerosiinilämmössä lentokentillä.

Kuka hallitsee mittapaikkoja- hallitsee lämpötiloja.

mxu

"Hän huomauttaa, että erehdys ei muuta suurta kuvaa ilmastonmuutoksesta."

No siis sehän nyt tiedetään jo ennestäänkin että YHTÄÄN mikään ei voi muuttaa kuvaa ilmastonmuutoksesta MIHINKÄÄN suuntaan. Kysehän on poliittisesta, ei tieteellisestä julistuksesta. Kuva muuttuu vasta kun poliitikot vaihtuvat.

Römpän ukko

Suomessa huonosti tunnetuissa blogeissa, ks. esim. http://eureferendum.blogspot.com/
IPCC:n puheenjohtajasta on jo pitkään esitetty rankkaa kritiikkiä. Tri Pachauri on osoittautunut suurliikemieheksi, joka saa satoja tuhansia euroja konsultoinnista palkkioinaan "instituutilleen". Hän elää luksuselämää, ja on läheisessä yhteistyössä Intian suuryritysten kanssa tehden miljoonabisnestä ilmastonmuutoksella. IPCC on syöksymässä pahasti korruption syövereihin.

Vieras

2014 talviolympialaisten näyttämöltä terveisiä.... yleensä täällä on tähän aikaan vuodesta lunta 1-2 metriä ja rapeat pakkaskelit. Nyt on lämmintä n +10 astetta ja nurmikko sen kun kasvaa. Mutta tämähän on säästä kiinni, ei ilmastosta, eiks niin?

Käpälämäen tarkkailija

Ai Sotsissa Mustanmeren rannikkokaupungissa 1-2 metriä lunta? Salli minun ihan lievästi opponoida tuota lausuntoa. Tammikuun keskilämpötila on Sotsissa +6 astetta. Mistähän Sinä nuo rapeat pakkaskelit olet löytänyt, sellaisia ei Sotsissa ole koskaan! Ne talvikisat pidetään vuoristoalueella jossa kyllä on kylmä ja lunta eikä tosiaankaan kasva nurmikot!

Vieras

Muistakaahan muistutella Arkadianmäkeä tästä Ilmastohuijauksesta ...Nyt ne data manipuloinnit jo myönnetään, ja ennen Kööppenhaminan kokousta nämä oli vaan "väärinkäsityksiä".

Vihreille ja muille painetta ettei jouduta turhasta maksaman kun iso-maailma rupee laskuttamaan huijauksella, väärennetyllä ilmasto-dastalla ...YK:n datalla.