Maanantai 27.5.2019

Uusi paljastus: Väärällä jäätikköväitteellä kerätty isot rahat

Luotu: 
24.1.2010 16:28
Päivitetty: 
24.1.2010 18:24

Brittilehti Sunday Times kertoo, että virheelliseksi osoittautuneella väitteellä Himalajan jäätiköiden sulamisesta on kerätty satojen tuhansien eurojen tukirahat.

Paljastus liittyy YK:n ilmastopaneeli IPCC:n raportissa havaittuun virheeseen. Raportissa väitetään, että Himalajan jäätiköt voivat sulaa vuoteen 2035 mennessä. IPCC:n puheenjohtaja Rajendra Pachauri on myöntänyt virheen.

Sunday Timesin mukaan Pachauri kuitenkin käytti virheellistä väitettä perusteena tukirahojen anomiselle. Rahat myönnettiin vasta vähän ennen kuin virhe paljastui.

Lehden mukaan Pachaurin instituutti TERI (Energy and Resources Institute) on saanut Carnegielta yli 350 000 euron tukirahan, joka myönnettiin Himalajan alueen tutkimukseen jäätiköiden nopean sulamisen takia. Virheellinen Himalaja-väite toistetaan myös lehdistötiedotteessa, jonka TERI julkaisi yhteistyöstä Carnegien ja islantilaisyliopiston kanssa.

Lisäksi TERI on saanut merkittävän osan EU:n vajaan kolmen miljoonan euron tukirahoista, jotka myönnettiin Himalajan jäätiköiden sulamisen vaikutusten selvittämiseen.

Jäätikkövirhe on saattanut Pachaurin kovaan paineeseen. Eilen hän sanoi lehdistötilaisuudessa, ettei aio erota, eikä virheellisten tietojen kirjoittajia rankaista. Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on ehtinyt vaatia Pachaurin eroa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Minke

jo tuo tuosta loukkaantuu. Niin kovasti on ollut ukkokullalla effortia.

Tosin apuna ovat olleet brittikonservatiivilehdistön tehokkaat lautakasa- ja ilmastobullshit-journalistit, joiden juttuja täällä Suomessa vulgääriskeptikot toisilleen monistelevat - näihin monistajiin kuuluu myös rva Korhola - näytteitä blogissaan US/Aamulehti.

Sep-po

Koko vouhotus ilmasto muutoksesta on huijausta, johon on saatu houkuteltua täysin puupäät päättäjät jotka eivät tiedä asioista mitään. Nämä ns ilmasto profeetat maalaavat yhä suurempia kauhu skenaarioita näiden tollojen mieliin. Näiden ilmatieteen laitosten valtaan on langennut puoli maapalloa. USA. ja Kiina ovat onneksi järkeviä ja painavat jarrua pöljimpien sopimusten esteeksi.

Minke

US: "Virheellinen Himalaja-väite toistetaan myös lehdistötiedotteessa, jonka TERI julkaisi yhteistyöstä Carnegien ja islantilaisyliopiston kanssa."

Eipä toisteta. TERI-tiedote:

"According to predictions of scientific merit they may indeed melt away in several decades."

Minke

koetahan itse etsiä :).

http://www.ipcc.ch/publications_and_data/ar4/wg2/en/ch10s10-6-2.html

Tutustu samalla myös niihin kolmeen tuhanteen muuhun sivuun, jos vaikka löytäisit virheitä, joita skeptikot Lordi Mocktoninkaan älyllä varustettuna eivät ole löytäneet raportin olemassaolon aikana (eli olisko tässä ollut kolme vuotta tonkia niitä). Ei se skeptikkokaan kauhean terävä ole, täytyy sanoa.

Ilkka Luoma

Tänään taitetaan peistä ilmastonmuutoksesta - johtuuko ihmisestä vai ei, no joka tapauksessa muuttuu. Parempi olisi puhua ympäristön ihmisperäisestä muuttamisesta, kuin tarttua pariin kohtaan ja pyydellä anteeksi. Luonto ei anna anteeksi, jumala saattaa sen tehdä. Mutta mitä kirjoitimme jo heinäkuussa 2006 —

On havaittavissa innokkaita ihmistä puolustavia ahaa-ilmiöitä, ettei pienen ihmisen vaikute muutakkaan ilmastoa. Kädenvääntöä harjoittavat tutkijat, elinkeinoelämä ja kuluttajat. Ihminen on mestari antamaan itselleen positiivisia ja vapauttavia synninpäästöjä.

Auringonottajat ovat tohkeissaan, kun paistaa niin kuumasti, että suojakertoimia pitää lisätä kesästä toiseen. Punaniskoja ja paahtuneita ”kahvinpapuja” seilaa kaupunkien ja maaseutujen rannoille. Samaan aikaan eläin- ja kasvitieteilijät pongaavat uusia lajeja kotoperäisten joukosta.

Säätieteilijä selostaa, että on niitä kuumempiakin kesiä ollut, ainakin viimeisen sadan vuoden aikana. Grönlannin jäätikötkin tuntuvat sulavan nopeammin.

Ihminen on lyhytnäköinen, jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen. Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa.

Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin.

Eläinkunta ei käytä harmoniassaan apuvälineitä, ne saalistavat suoraan ja eliminoivat heikot ja huonokuntoiset pitäen populat elinvoimaisina ja lisääntymiskykyisinä kokonaistasapainon järkkymättä, tiedostamattaan.

Ihminen haalii toimeentuloansa eliönaapurilta; muulta kokonaiskasvustolta siihen tahtiin, että riittävyyden rajat häämöttävät. Ihminen on onnistunut tuhoamaan jo menneisyydessä omia erillispopulaatioitaan mm. ryöstäviljelemällä tai omalla nahistelulla omistamisesta ja vallanhalusta. Ihmiselle ei riitä luontainen sille kuuluva reviiriys.

Ilmasto muuttuu oli ihmistä tai ei

Ihminen ei tiedä kaikkia muutosprosesseja eikä tapahtumajatkumoita, joita on nopeita ja äärimmäisen hitaita. Tiede selostaa aina enemmistöperiaatetta ja tiedeyhteisön hyväksyntää. Me vain unohdamme sen, että osuutemme ja tietomme syyn ja seurauksen laeista ovat tuntemukseltaan häviävän pieniä.

Emme pelasta itseämme selittelemällä osallistumattomuuttamme ilmastomuutoksiin. Pitkässä skaalassa emme pelasta itseämme millään tutkimustuloksella tai uskomuksella.

On vastuuntunnotonta polemisoida vaikutetekijöitä ilmaston muutoksien osalta auringolle, taustasäteilylle, avaruuden hiukkasmyrskyille tai muille vetovoimaisille aiheuttajille niin ajatuksina kuin tieteellisenä ”totuutena”. Olisi mielekästä myös tutkia osuuttamme omiin ongelmiin, koska ne vaikuttavat säteilevästi myös muihin eliöryhmiin ja elämän edellytyksiin.

Ylihuomenna voimme varautua mm. yksityisautoilun loppumiseen, rusketus- ja uteliaisuusmatkailun päättymiseen, lisääntyvien apuvälineiden kehittelyn ja kasvattamisen vähenemiseen.

Ihminen voisi etsiä omaa luonnonrauhaansa sisältänsä hyväksyen tasapainon, joka menetettiin, kun huomattiin käden jatkeeksi nuija, kuokka ja itse-ehtoisesti tehty tuli. Elinpiiri- ja mukavuudenhaluevoluutio hoiti hommat tähän päivään, jossa 100 vuodessa poltimme taivaan tuuliin ilmastomuutoksien siemeniksi energiamäärän, jonka valmistamiseen muulta luonnolta meni 10 miljoonaa vuotta.

Ihmiselossakin toisen ihmisen syyllisyys on todennäköisempi kuin oma, …ainakin niin me itsellemme usein perustelemme. Ehkä me olemme antaneet sen pienen kiihdykkeen, joka nopeuttaa prosesseja havaitsemallamme tavalla. Läntisen markkinakulutusihmisen on puolitettava kulutuksensa, jo vähintäänkin oikeudenmukaisuus- ja tasa-arvosyistä.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com…sen+kanssa

Vaari05

Tämä ilmastovouhotus kokonaisuudessaan pitäs lopettaa vaikka YK:n päätöksellä, sillä näiden tiedemiesten touhuista tulee ilmi sellaisia piirteitä, etrtä moinen vouhotus on saat aikaan väärin perustein.
Se vaan on veronmaksaja joka tämänkin hölmöyden maksaa, ja jos tätä jatketaan pitkään on lasku melko suuri.

Lumimies

Oliko tämä tosiaan yllätys? Ilmastotoimialallakin pätee, että se menee kaupaksi mitä halutaan. Markkinat haluavat hälyotsikoita, sillä ei niin väliä, ovatko ne totta vai ei. Tutkimuslaitosten välillä on kova kilpailu rahoista ts. otsikoista, siinä syy Himalajan lumien sulamiselle. Kuka pistää paremmaksi? Etelämanner irtoaa paikaltaan ja ajelehtii Itämerelle??

Htalk

"Paljastus liittyy YK:n ilmastopaneeli IPCC:n raportissa havaittuun virheeseen."

Taas on vihtaan kustu... toi on silti pientä kusetusta...

EU-maiden veronmaksajat ovat menettäneet arviolta viiden miljardin euron arvonlisäverot laajan hiilidioksidin päästökauppaan liittyvän petosvyyhden vuoksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Interpolin mukaan joidenkin EU-maiden päästökauppa on ollut lähes kokonaan rikollisten käsissä.

Lähde:
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/79806-iso-petos-eun-paastokaupassa

Skeptikoilla on helppoa...

Luulisi että sääntöjen muutos valvonnan tehostaminen kannattaisi... Toi on vaan yksi 5 mrd. puhallaus...

KKalevi

on kerätty ja maksettu afrikklaisille?
Olisiko nyt syytä laittaa jarrut päälle ja odottaa kunnes ilmastohysteerikot ovat kertoneet kaikki huijauksensa ja vääristelynsä?
Miten on mahdollista, että koko maailman johtajat menevät tällaiseen kusetukseen mukaan? Siksikö, että nyt oli sauma saada valkoinen mies maksajaksi? Ja valkoinen mies menee ja lupaa "pysäyttää ilmastonmuutoksen" maksamalla 100 miljardia.
Kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan?

Ukko-Paavo

Ilmastopolitiikka pähkinänkuoressa: Laitetaan teollisuusmaiden veronmaksajat rahoittamaan kompensaatio kehitysmaille siitä, että lupaavat pysyä vastakin kehittymättöminä.

Lopputulos: Länsimainen keskiluokka saadaan hävitettyä pikku hiljaa hivuttamalla nöyräksi tuotannontekijäksi maailman teollisuus- ja rahaeliitille ja kehitysmaat pysyvät halpana raaka-ainereservinä jatkossakin.

Oikeastaan kyse ei ole edes rahasta vaan kontrollista. Koko maailman tuotannon ja kaupan täydellisestä kontrollista.

Saasta-aivo

Koska ilmastomuutos ei ehkä tapahdukkaan ainaskaan iccp:n ennusteen mukaan, niin radio uutisten (yle) mukaan nämä kehitysmaat vaativat nopeuttamaan aikataulua rahojen maksamiseen. Toinen ja kolmas kylmempi vuosi voi olla, että länsimaat eivät olekaan enään niin kiihkouskovaisia.
Saa nähdä koska tulee ensimmäinen raportti ilmaston kylmenemisestä.

Ray

Ihmisen tapa elää ja mielipuolinen lukumäärä tuhoaa kaiken. Ilmakehä ei voi olla poikkeus.

Tietysti jos ihminen hävittää itsensä ajoissa täältä, niin sitten voi käydä hyvin. Varteenotettava vaihtoehto ja vissiin ainoa realistisempi sellainen.

Kauhistunut

Suomalaiset veronmaksajat maksavat 300 miljoona joka vuosi vesistönsuojelutukia suomalaisille maanviljeliöille siitä että heidän pitäisi estää lannoitteiden valuminen vesistöihin. Yksikään tutkimus ei ole havainnut että ravinnesaaste olisi vähentynyt. Ja nyt täällä kiukutellaan jostain pikkusummista ja epäillään ilmastomuutosta kokonaisuudessaan.

Scatman Laukaa

Hmmm...

Sattuikohan samalla laskuvirhe laskuvirheestä kertovaan uutiseen... vai jäikö itseltäni jokin asia huomaamaatta?

"Lehden mukaan Pachaurin instituutti TERI (Energy and Resources Institute) on saanut Carnegielta yli 350 000 euron tukirahan..."
"Rajendra Pachauri's Energy and Resources Institute (TERI), based in New Delhi, was awarded up to £310,000 by the Carnegie Corporation of New York"

Kyseessähän eivät ole dollarit vaan punnat eli summakin on silloin summa olisi liki 420 000 euroa...

Muutoin uutinen oli odotettu, itse olen haistanut ilmastonmuutosprojektissa bisneksen tuoksun jo siitä hetkestä kun Al Gore siitä suunsa avasi...

Aku

EU hakee raivoisasti oikeutusta olemassaololleen, ja ilmastonmuutos kelpaa asian todisteluun oikein mainiosti. Eräänlaista eloonjäämiskamppailua siis, mutta ei maailman vaan EUn. Samasta syystä erehdystä on mahdotonta myöntää, tapahtui reaalimaailmassa mitä hyvänsä. Maksajathan ovat jo tiedossa.

seppotolonen

Eipä ollut ensimmäinen kerta !

IPCC:n ennusteen mukaan maailman keskilämpötilan piti nousta kuluneella vuosikymmenellä 0,2 celsius astetta. Kuitenkin Hadley Center tilaston( HadC-RUT) mukaan lämpötilan nousu vuosina 1990-2008 oli 0,07 astetta ja kun siitä poistetaan"luonnolliset tekijät" - erityisesti merivirtakierto El Ninon vaikutus - päädytään 0,00 asteen lämpötilamuutokseen. Tätä mieltä on tiedelehti Science.

Britanian hallituksen ja Euroopan komission rahoittama Hadely Centre kuuluu alan arvovaltaisimpiin toimijoihin.

Amerikkalaiset tutkijat uskovat lämpötila muutoksien aiheutuvan auringon aktiivisuuden vaihteluilla.

Tosihan on että paikallisesti lyhyellä aikavälillä (esim 20 vuotta) vuoden lämpökeskiarvot ovat nousseet kuten Suomessa. Tämä ei ole kuitenkaan tapahtunut maapallon tasolla.

Tämän johdosta on Suomeen syntyny "ilmaston lämpemisen uskonlahko".

Olen samaa mieltä kuin edesmennyt Veikko Huovinen Havukka- Ahon ajettelian Konsta Pylkkäsen mukaan: "Ihminen on kuin pieni kusiaineen täällä maailman kaikeudessa".

Ilmastoterveisin: Seppo Tolonen

seppotolonen

Ilkka

Kirjoituksesi toi mieleeni muutamia ajatuksia joista olen yhtä mieltä toisista taas eri mieltä !

"Ihminen on lyhytnäköinen" mitäs se mutakaan voimme olla. Elämämme kestää parhainmillaan 70 - 120 vuotta. Nykyisen länsimäisen ajanlaskun mukaan elämme vuotta 2010. Tämäkin ajanjakso on vain häivähdys maapallon iässä.

" On vastuutonta polemisoida vaikutustekijöitä ilmaston muutoksen osalta auringolle, ..." Eiköhän maapallon kaikki energia ole peräisin auringosta kautta maapallon elinkaaren, jota ihminen osaltaam muun luonnon mukaan hyödyntää.

Joten luulempa meidän "ihmisten populaation" olevan varsin pieni tekijä maapalolla ja maailman kaikeudessa mukaan luettuna luonnon eliökunassa.

Ihminen kuvittelee olevansa tärkeäkin tekijä "lyhytnäköisenä" ja lulee voivansa vaikuttaa merkittävästi maapallon ilmaston lämpenemiseen. Mielestäni se on turha luulo, jolla rahastetaan ihmisen paheista pahinta "ahneutta".

Seppo Tolonen

Observatori

Myös (110 miljardin) ilmastokorvauksilta putosi pohja pois.

Taas on muuteltu julkaistuja tutkimusaineistoja jälkikäteen. Tuosta on tullut oikein tapa. Sternin raporttia on muuteltu ja tutkimuksia tulkittu tarkoitushaluisesti väärin.

Viite : http://rogerpielkejr.blogspot.com/2010/01/what-tangled-web-we-weave.html

http://wattsupwiththat.com/2010/01/24/the-purge-continues/#more-15627

Taitaa ilmastokorvaukset nyt olla kategoriassa 'varmuuden vuoksi'.

salakankee

"samat tyypit - jotka eivät osaa kertoa millainen sää on ensi sunnuntaina - vakavalla naamalla kertovat millainen se on 100 vuoden päästä."

kirjoitti muuan kaukonäköinen tänne vuosi sitten.
Kankee katsoo oikeudekseen ennustaa säätä siinä missä kuka muu tahansa. Jotkut tutkii kahvin poroja - jotku sammakon jalkoväliä.
Luulen etten ole yhtään huonompi kuin ns ennustajaeukot

gotry

Ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen on jo tässä vaiheessa menetetty peli. Jos asiaan olisi halutta vaikuttaa, niin se olisi pitänyt tehdä jo Kioton aikaan. Mitään ei tehty, ja tuloksena viimeisten vuosikymmenien yritykset valuivat tyhjiin. Mutta hei, ehkä ilmastonmuutos ei olekaan ihmisen aiheuttama, joten kaikki on hyvin! Ei mitään syytä huoleen! Voimme kaikki vain palata (jäädä, koskaan mihinkään ei olla liikuttu) kotisohvillemme makaamaan!

Ainoa mitä enää voidaan tehdä ilmastonmuutoksen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen (joista merenpinnan nousu on vähäisin), on alkaa valmistautua niihin. Kun maailman ruoka-aittojen aavikoituminen kiihtyy entisestään, Euroopan maiden olisi parasta alkaa katsella vaihtoehtoisia ruuanlähteitä omalta maaperältään. Mutta eipä tätäkään varmaan saada aikaan ennen ko hätä on jo kädessä.

Vieras

Himalajan lumimies Jeti - a.k.a. Big Foot - on Homo Sapiensia paennut Neaderthalin ihminen, joka elää syvissä luolaverkostoissa jääkautisissa oloissa. Äärimmäisen uhanalainen laji. Pelkää ihmistä eikä ihme.
Onneksi Jetin sukupuuttoon kuoleminen ilmastonlämpenemisen takia on ennen aikaista.
Tavallaan Jeti on edellisen suuren ilmastonmuutoksen uhri, kun se ei sopeutunut holoseeniin.
Minusta me suomalaiset voisimme pyrkiä kotouttamaan Jetia Lappiin osana ilmastotalkoita.
Ei varmasti ole hulluin idea.
Vain 100 milj eurolla voisin toteuttaa Jeti and AGW-projektin.

P.P.P.

Täysin normaalin rajoissa sulaminen on. Kausittain sulaa ja
sitten jäätyy. Ei kummallisuuksia. Eihän jäätikkö voi myöskään aina kasvaa.

Kohta meitä pelotellaan sen ja sen syyn takia ja muuten
KUU PUTOAA niskaamme. Alkaa perusteellisesti ÄLLÖTTÄÄ tämä
jatkuva valehtelu ja keksiminen.

Toista oli ennen!

jopas jotakin

Epätiede löytää tieteestä epätieteellisen lauseen, itsehän epätiede ei muuta latelekaan kuin epätiedettä. Mistä nyt moinen villitys tieteen perään?

Likainen tappajabisnes käärii vuodessa 50 000 miljardia taalaa ihmiskunnan tappamiseksi: öljy, kivihiili ja kaasu.

Siis diktatuurit keräävät nuo triljoonat ja sheikkien ja mafioiden palkkapojat kaivavat tieteenkieltouskontonsa pohjalta tieteestä epätiedettä, mutta löytävät vain lauseen sieltä täältä, vääristelevät sen ja alkavat rummuttaa löydöstään, jonka vaikutus on miljardisosa kokonaisuudesta, tieteestä. Ja lähtökohtaisesti ovat tiedettä ymmärtämättömiä, sen arvon kieltäviä, likabisneksen maksamia, diktatuurien ja terroristien rahoittamia epätiedeuskovaisia.

Sairasta, tyhmää ja rikollista.

harryjblassar

Ilmastonmuutoksista hehkuttaminen alkaa saada yhä selvempiä vasta-argumentteja väitteidensä vastapainoksi. Ei vain siksi, että heti Kööpenhaminan kokouksen jälkeen suurin osa Eurooppaa on saanut kunnon talven myös tänne vanhalle maanosalleen, koska lounastuulet eivät nyt tänä vuonna ole pitäneet alueiden talvia leutoina, kuten Suomessa viime vuosina, vaan myös sen vuoksi, että saa kuulla uutisia, kuten Himalaijan vuoriston sulamisilmiön liioittelusta.

Ilmastonmuutos on saamassa samanlaisen selvityksen kuin vuonna 2000 K2K, joka tarkoitti, että vuosituhannen vaihtuessa tietokoneet menisivät pieleen, lentokoneet tippuisivat taivaalta ja ihmiset jäisivät kerrostalojen hisseihin loukkuun. Monia toimenpiteitä kyllä tehtiin, mutta monissa maissa ei tehty mitään, kuten Italiassa ja Koreassa. Mitään ei tapahtunut.